A fost si Timisoara „rosie” odata

Oraș care a votat dintotdeauna cu dreapta, Timișoara a avut o scurtă rătăcire în primăvara anului 2014. Atunci când PSD a câștigat lejer atât alegerile europarlamentare, dar și un scrutin parțial pe Colegiul III. Ar exista totuși o explicație pentru această defecțiune, dincolo de campania execrabilă a PNL: prezența la vot a fost sub 20%. În toamnă, Timișoara avea să se răzbune cu vârf și îndesat la alegerile prezidențiale.

1 mai. După mai multe deliberări, fiind înaintate mai multe nume, PDL decide să arunce în luptă la alegerile pe Colegiul III un cvasi-necunoscut. E vorba de un anume Balint Petrescu, fost birtaș transformat într-un „frate” pocăit.
ambrozie
7 mai. După ce a dat 100.000 de lei pentru Catedrala Neamului din București, CJ Timiș recidivează cu încă 100.000 de lei aruncați aiurea. De această dată, banii sunt destinați unei campanii anti-ambrozie. Nici asta n-ar fi lucru rău, pentru multă lume ambrozia nefiind o plantă tocmai plăcută. Numai că toți acești bani s-au dus pe… pliante menite să stârpească ambrozia. Probabil se smulge planta, se înfășoară în pliant și… Dumnezeu cu mila!
9 mai. La fel ca în alte multe județe din țară, PSD folosește în campania electorală pentru europarlamentare sigla USL. BEJ Timiș intervine la sesizarea liberalilor și le cere PSD-iștilor să dea jos USL-ul de pe stâlpi, garduri etc.
11 mai. Traian Băsescu vine în vizită la Timișoara. Se întâlnește la primărie și cu primarul Nicolae Robu, care se pare că l-a reevaluat pe șeful statului. Băsescu promite ca va veni la final de mandat la Sânnicolau Mare și se va ține de cuvânt.
fratii cristescu
12 mai. Frații Cristescu vând Dermatina cu 20 de milioane de euro unui fond de investiții, care va ridica aici un mall. Cu cât au cumpărat Dermatina? Probabil au dat vreo 10.000 de dolari.
13 mai. În urma unei licitații discutabile, campionul de culturism Florin Teodorescu pierde sala de fitness de la Sala Olimpia. Curios, licitația a fost câștigată de un apropiat al Sandei Greblă, consilierul primarului Robu.
19 mai. Încă un liberal este îndepărtat de la ciolan. Neașteptând să fie dat afară, Ioan Ambruș își dă demisia din fruntea DRDP, fiind înlocuit cu un om din interiorul sistemului, Horațiu Simion.
21 mai. La propunerea primarului Robu, Petrică Pampu este demis din funcția de director Colterm. El lasă în urmă o datorie de peste patru milioane de euro și o societate în pragul insolvenței. Interimar este numit Cristian Mircea, dirtector comercial în cadrul Colterm.
21 mai. După un singur an în prima ligă fotbalistică, ACS Poli se întoarce în eșalonul secund.
Floin Barsasteanu cadidat PSD 2
25 mai. Alegeri europarlamentare și parțiale în Timiș. PSD câștigă clar scrutinul pentru Parlamentul European, obținând 32,4% din voturi. Pe locul II se situează PDL, cu 15,9%, podiumul fiind închis de PNL – 14,3%. Candidatul independent Mircea Diaconu obține opt procente, fiind urmat de PMP, cu 7,9%. Pe Colegiul III Timișoara, câștigător detașat este PSD-istul Florică Bîrsășteanu cu 38,3%. El este urmat de liberalul Viorel Coifan (22,2%) și Daniel Funeriu – 17,8%. Atenție, prezența la vot a fost de doar 18,58%!! PDL câștigă Primăria Criciova, dar și alegerile parțiale pentru CL Săcălaz.
26 mai. Crin Antonescu demisionează din fruntea PNL. El anunțase de mai multe ori că va demisiona în cazul în care PNL nu va obține cel puțin 20 de procente în aceste alegeri.
26 mai. În timp ce Antonescu demisiona din funcție, Nicolae Robu, cu simțul datoriei împlinite după cel mai catastrofal rezultat din istorie obținut de PNL Timiș, începe un nou turneu exotic în Vietnam și Singapore.
31 mai. Adrian Diaconu, președinte al PP-DD Timiș, se mută la UNPR, unde primește funcția de prim-vicepreședinte al organizației județene.
stoia ciuhi3
1 iunie. Fostul primar Gheorghe Ciuhandu, însoțit de fiul său, George, se întâlnește cu viceprimarul Traian Stoia în fieful fraților Cristescu, Hotel Timișoara. Motivul întâlnirii: schimbarea viceprimarului liberal Dan Diaconu cu fanul lui Putin, Bogdan Herzog, apropiat al familiei Ciuhandu.
2 iunie. Klaus Iohannis este desemnat președinte interimar al PNL.
5 iunie. Cumnata lui Sorin Grindeanu, Aura Danielescu, este numită șefă a ISJ Timiș, în locul liberalului Cornel Petroman. Se întâmplă la puțin timp după ce tatăl lui Grindeanu era numit șef al ISJ Caraș-Severin.
6 iunie. Liberalul Marian Vasile este schimbat din funcția de vicepreședinte al CJ Timiș, în urma unui blitzkrieg demarat de PSD. În locul lui Vasile este instalat Florian Zanfir de la PP-DD.
6 iunie. În aceeași zi, într-o atmosferă de stadion, puciul împotriva viceprimarului Diaconu dă chix. A „defectat” din nou Petrică Folică, dar și un așa-zis „trădător din interiorul PSD, al cărui nume nu s-a aflat oficial nici până în ziua de azi. Bogdan Herzog și PSD rămân cu buzele umflate și cu titulatura de „puciști ratați”.
suporteri asu
10 iunie. Se termină campionatul și în Liga a IV-a, dar nu pe teren, ci în Comisia de Apel a AJF. Care confirmă totuși clasamentul din iarbă, respectiv CS Ghiroda obține primul loc, în pofida unor contestații depuse de ASU Poli. Ghiroda va pierde însă la penalty-uri barajul de promovare în Liga a III-a cu Gâlda de Jos, județul Alba.
16 iunie. Marius Craina, fost șef al Maternității Odobescu, este uns director al Spitalului Județean în locul lui Florică Bîrsășteanu, plecat în Parlament.
20 iunie. Directorul Aeroportului Timișoara, Dan Idolu, îi ia locul în Consiliul Local colegului de partid, prospăîtul deputat Florică Bîrsășteanu.
28 iunie. Nicolae Robu și Cristian Bușoi sunt aleși vicepreședinți ai PNL în cadrul unui congres organizat la București. În același congres, Klaus Iohannis a fost ales președinte al PNL.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

7,62 a spus: (ianuarie 2nd, 2015 at 14:40 )

…si dupa cum isi bat joc comunistii lui Ponta de orasul Timisoara o sa mai castige ei aici cand va zbura porcul cu aripi de colibrii! Comunistii PSD exista si pentru a-si batea joc continuu de orasul-simbol al Revolutiei din 1989! Iar timisorenii vad si contabilizeaza.

comunistul a spus: (ianuarie 5th, 2015 at 00:09 )

Problema sunt tradatorii in special liberalii (care au asta in singe) dar si ciolanistii din pdl.. pina la urma desi in timisoara tot la portile orientului suntem…iar robica este produsul tipic al timpurilor…
Din surse interioare stiu ca se visa pe drumul spre presedentia tarii.. a cam ratat dar intre noi fie vorba l-am votat pe neamt ca sa scapam de pontac nu ca nu ar fi liberal…. o sa mai vedem noi dar nu vad nimic bun in viitor…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Flavius Biea

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 20 la Sala Constantin Jude. Cântarul oficial se va desfăşura, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.00, la Iulius Town. După o carieră impresionantă la amatori, unde a câștigat 9 titluri de campion național, 3 titluri de campion european,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor
Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de închiriere a imobilului de pe bulevardul Loga nr. 3, în vederea desfășurării activității Grădiniței cu Program Prelungit nr. 19. Clădirea cu demisol, parter și etaj, în suprafață totală de 1.145,3 mp, a fost verificată deja de către echipe de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare
Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an la proiectul West Summer University (WSU), universitatea de vară destinată elevilor începând cu vârsta de minimum 16 ani, organizat la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care simulează toate aspectele vieții de student. În acest an, acesta va avea loc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student
Top