Stirile din ziua: 14 ianuarie 2015

Maria Grapini, reclamata de CSM la Parlamentul European

Maria Grapini, reclamata de CSM la Parlamentul European

Europarlamentarul Maria Grapini a afectat independenţa justiţiei, după ce a criticat, într-un discurs rostit în plenul legislativului european, procesul în urma căruia Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de închisoare. La această concluzie a ajuns Inspecția Judiciară. Raportul acesteia a fost dezbătut, joi, în Consiliul Superior al Magistraturii, care a decis să sesizeze Parlamentul European.

Scolile din judet, luate la puricat pentru a fi acreditate

La început de an, 17 unități de învățământ din județul Timiș vor fi evaluate în vederea acreditării. Controalele sunt făcute de experții Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), în școli din Timișoara și din mediul rural. Pentru cele din comunele județului, obținerea acreditării ar putea fi o problemă.

„Eu nu sunt Carpaci, eu sunt Herr Sandner”

Sub genericul „Eu nu sunt Cârpaci, tu ești timișorean?”, cunoscutul activist civic Corneliu N. Vaida a întreprins un protest – deocamdată virtual – împotriva „expansiunii imobiliare a clanurilor țigănești” din Timișoara. În cazul în care nu va primi răspunsuri tranșante de la instituții ale statului, Vaida vrea să mute protestul în stradă.

Popoviciu, increzator ca PNL va ajunge repede la guvernare: Sunt parlamentari de la putere care ne cauta

Cei doi lideri timișeni ai PNL cer răbdare în ceea ce privește preluarea guvernării, însă cel puțin o voce din filială nu este de acord. Deputatul Alin Popoviciu crede că o moțiune de cenzură în luna februarie ar rezolva această „ecuație”, mai ales că unii parlamentari ai puterii au început deja să-și ofere serviciile.

Robu o da la intors cu metroul: de fapt, vrea sa scape de liniile de cale ferata din oras

Supărat pe „modul defectuos” în care a fost reflectată în spațiul public ideea unei linii de metrou în Timișoara, primarul Nicolae Robu a simțit nevoia să aducă niște clarificări. A făcut-o, evident, pe Facebook. Concluzia edilului: metroul e doar o chestiune colaterală, problema fiind îngroparea liniilor de cale ferată care rup Timișoara în două.

„Eminul meu iubit”, o poveste despre omul Eminescu, la TNTm

Ziua de 15 ianuarie marchează, în acest an, 165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu și, totodată, prima premieră din 2015 a Teatrului Național Timișoara. „Eminul meu iubit” este un spectacol tandru, al iubirii dintre Veronica Micle și Mihai Eminescu, repovestită de regizorul Sabin Popescu.

Studiu de fezandabilitate

Dacă ar avea avea ceva urât de ascuns, aș crede că tema de discuție cu metroul a fost lansată de primarul Robu ca să „deturneze atenția de la adevăratele probleme” ale orașului. Dar nu cred așa ceva și mă gândesc, pur și simplu, că primarului Robu îi place să se joace de-a constructorul, ctitorul, făuritorul celei mai moderne Timișoare dntre toate Timișoarele pământului.

Notificari, in loc de demolari! Primarul Robu nu vrea sa corecteze un abuz prin alt abuz

Nu contează că și-au construit case cu trei etaje și turnulețe, deși aveau autorizație doar pentru unul singur. Proprietarii de astfel de imobile pot să stea liniștiți: nici vorbă de demolări, cel puțin o vreme. Primăria le trimite notificări și așteaptă ca ei să se conformeze. Asta, pentru că, spune Nicolae Robu, nu se poate corecta un abuz cu un alt abuz!

iohannis

Romanii isi mai pierd din increderea in Biserica, dar si-o castiga in Presedintie si… Jandarmerie

Un recent sondaj de opinie realizat de INSCOP arată modificări importante în topul încrederii românilor în unele instituții. Cea mai spectaculoasă creștere a încrederii a cunoscut-o Președinția României. O altă mutație interesantă este aceea că Jandarmeria a depășit Biserica!

apa calda

Fara apa calda si caldura

Colterm anunță că, în vederea remedierii unei avarii survenite pe rețeaua termică, va întrerupe miercuri, între orele 10 și 16, furnizarea apei calde și a încălzirii la PT 12, Siret, Madgearu, Plevna și Sorin Titel. Vor fi afectați timișorenii care locuiesc în imobilele de pe străzile Oltul, Târnava, 1 Decembrie 1018, Argeș, Cluj, Feuerbach, Fucsik,

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat miercuri întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Spl. N. Titulescu (p), Nufărul, Olănescu, Gelu, Gării (p), orele 9 – 16; Mașloc (p), Remetea Mică, Charlottenburg, Buzad, Altringen, Bogda, Sintar, Comeat, orele 9 – 16; Duboz (p), orele 8 – 18.

Top