Stirile din ziua: 12 ianuarie 2015

Franta isi deschide noul consulat onorific de la Timisoara

Franta isi deschide noul consulat onorific de la Timisoara

De marți, Timișoara va avea o nouă reprezentanță diplomatică. Este vorba despre Consulatul onorific al Franței, care va funcționa, de acum înainte, în centrul orașului, la City Business Centre. La inaugurare va participa și ambasadorul Franței în România, Excelența Sa François Saint-Paul.

Cyprus Airways se inchide! MAE le spune romanilor ce trebuie sa faca daca au bilete la aceasta companie

Compania națională aeriană a Ciprului își va suspenda activitatea cu începere din 9 februarie. Ministerul Afacerilor Externe atenționează cetățenii români care și-au cumpărat bilete pentru cursele Cyprus Airways că vor fi redirecționați spre alte companii, pe cheltuiala statului cipriot.

Pe motiv ca face PSD de ras, Birsasteanu vrea capul viceprimarului Stoia

Potrivit unor surse din PSD, zilele lui Traian Stoia în scaunul de viceprimar al Timișoarei sunt numărate. Și asta nu fiindcă ar fi dat jos de noua coaliție PNL-PDL, el urmând să fie „ras” chiar de propriul partid. Cel care ține foarte mult la înlocuirea lui Stoia este noul președinte interimar al PSD Timișoara, deputatul Florică Bîrsășteanu, numit în această funcție după ce Sorin Grindeanu a „promovat” șef la organizația județeană.

Sfaturi de cariera de la primul cosmonaut roman! Dumitru Prunariu, in conferinta la UVT

Elevii și studenții din Timișoara au ocazia, la finele săptămânii, să discute față în față cu singurul român care a participat la o misiune în spațiul cosmic. Dumitru Prunariu le va vorbi tinerilor despre ce înseamnă să-ți alegi cariera potrivită.

„Terorismul imobiliar al clanului Carpaci”, motiv de iesit in strada la Timisoara / Replica lui Robu

Timișorenii sunt invitați la un nou protest față de „expansiunea imobiliară a clanurilor țigănești”. Acesta va avea loc la finele lunii și a fost inițiat de Corneliu Vaida, cel care este și autorul moral al protestelor legate de Casa Mühle și al cererii de declarare a premierului Ponta drept persona non grata în Timișoara. UPDATE: Primarul Nicolae Robu susține că el acționează deja pentru recuperarea clădirilor și are și rezultate.

„Mahnita”, Maria Grapini loveste din nou in limba romana

Marele miting de la Paris de duminică după-amiaza nu o putea lăsa insensibilă pe Maria Grapini, europarlamentar PC. Ea a sărit imediat pe tastatură ca să-și posteze impresiile pe Facebook, mai ales că și-a găsit un motiv să-l atace din nou pe Traian Băsescu. Și, așa cum ne-a obișnuit, a lovit din nou… gramatica limbii române.

Autoritatile, in stare de alerta la Gataia si Deta! Apele sunt in scadere

Timișul este încă sub cod portocaliu de inundații, avertizarea fiind în vigoare până la ora 18. A fost activată Grupa operativă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar la Gătaia și Deta au fost trimiși mai mulți subofițeri de la ISU „Banat”, pregătiți să intervină în cazul în care apele se vor revărsa.

Fara cozi la impozite! Timisorenii nu mai stau cu orele la Directia Fiscala

Doar câțiva pensionari au așteptat, luni dimineață, deschiderea ghișeelor Direcției Fiscale a Municipiului Timișoara, pentru a-și plăti impozitele. A fost prima zi de lucru cu publicul, iar cei care achită taxele pe întreg anul primesc o reducere de 10%. Cozile interminabile la plata taxelor și impozitelor locale sunt o amintire la Timișoara. Dacă acum câțiva

Sute de periute de dinti, donate copiilor din Timis

Românii folosesc aceeași periuță de dinți timp de doi ani și consumă anual, în medie, cam un tub și jumătate de pasta de dinți. Sunt date care arată că România e mult în urma țărilor din UE în ceea ce privește igiena orală. Și-a propus să schimbe aceste lucruri Rotary Club Buziaș, care derulează și în acest an proiectul „Dinți frumoși, copii sănătoși”.

Top