Stirile din ziua: 8 ianuarie 2015

O timisoreanca la Paris, dupa atentatul de la Charlie Hebdo: „Acea «joie de vivre» a disparut”

O timisoreanca la Paris, dupa atentatul de la Charlie Hebdo: „Acea «joie de vivre» a disparut”

Pentru jurnalista timișoreancă Amira Ciobotea, Parisul este, de ceva vreme, acasă. Tragedia de la „Charlie Hebdo”, în care și-au pierdut viața 12 oameni, a dat peste cap viața tuturor locuitorilor capitalei franceze. Amira Ciobotea a povestit, pentru debanat.ro, cum a trăit Parisul a doua zi după cel mai sângeros atentat din istoria sa. Capitala Franței este un oraș închis, iar autorii masacrului nu au fost prinși încă.

Ca la examen: dupa 20 de proiecte, 20 de intrebari! Un nou sondaj marca Robu

Și-a rezumat doi ani și jumătate de mandat în 20 de întrebări și le cere timișorenilor să-l evalueze. Primarul Nicolae Robu a inițiat, pe Facebook, un sondaj la care prietenii săi virtuali sunt invitați să aleagă mai multe variante de răspuns, de la „nu mă pot pronunța” până la „excelent”.

Copiii nu merg la scoala? Parintii pierd ajutoarele sociale

Familiile nevoiaşe care nu-și trimit copiii la școală ar putea rămâne fără ajutoare sociale. Un proiect de lege inițiat, printre alții, și de deputatul Alin Popoviciu, urmează fie dezbătut, în scurt timp, la senat. România are una dintre cele mai mari rate ale analfabetismului din Europa, iar abandonul școlar este la cote tot mai ridicate.

Camerele live de pe Banaterra ar putea deveni amintire

Camerele video cu transmisiune live de pe site-ul Banaterra ar putea dispărea! Amplasate în locuri importante din oraș, acestea oferă, non-stop, imagini „de acasă” pentru cei născuți în Timișoara, dar duși de viață prin toate colțurile lumii. Cea mai veche a fost însă demontată definitiv și nici restul nu se „simt” cu mult mai bine.

Ger de ingheata pietrele, pe strada Mercy continua experimentele cu pavajul

Pavajul de pe strada Mercy așteaptă OK-ul primarului Nicolae Robu. Acesta susține că le-a cerut constructorilor să realizeze două variante de pietruire și acum urmează să se decidă asupra uneia dintre ele. Lucrările în Cetate vor fi reluate la scară largă în momentul în care vremea se va încălzi.

Artimon nu-l lasa pe Artean la Poli. Prietenia dintre Alexa si primarul Vela ar putea fi decisiva

Poli va transfera şi în această iarnă jucători din Portugalia, dar antrenorul Dan Alexa este interesat şi de câţiva jucători din eşalonul secund. Unul dintre aceştia este Andrei Artean, un mijlocaş central de la FC Caransebeş, unde a fost împrumutat chiar de Poli Timişoara.

Nemteste: cei mai buni carnati intra din nou in concurs la Timisoara!

La finele lunii ianuarie va fi ales, din nou, la Timișoara, producătorul celor mai buni cârnați din zona Banatului. După trei ediții în deplasare, la Sânnicolau Mare, Lugoj și Sântana, „Degustarea cârnaţilor bănăţeni”, organizată de săptămânalul de limbă germană „Banater Zeitung”, se întoarce… acasă.

Top