Stirile din ziua: 7 aprilie 2015

PUZ-ul cu cantec de pe Calea Urseni a trecut de plen

PUZ-ul cu cantec de pe Calea Urseni a trecut de plen

Consilierii locali au votat, marți, încă un PUZ cu cântec. Este vorba despre cel referitor la complexul imobiliar de pe un teren de 35.000 de metri pătrați de pe Calea Urseni. La dezbaterea publică de acum două săptămâni, locuitorii din zonă au reclamat mai multe probleme. Fără ca acestea să fi fost rezolvate, proiectul a trecut cu un amendament legat de regimul de înălțime.

Trafic in crestere pe aeroportul din Timisoara

Primele trei luni ale anului au marcat pentru Aeroportul Internaţional Timişoara o importantă creştere a traficului, atât în ceea ce priveşte numărul de pasageri, al zborurilor, cât şi al traficului cargo. Oficialii AIT anunță că, în acest interval, numărul de pasageri a crescut cu 26%, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Turismul in Timis, promovat pe bicicleta! Opt destinatii pe care n-ar trebui sa le ratati la vara / FOTO

Zeci de elevi de gimnaziu din Timiș s-au distrat, marți, pe două roți. Copiii au testat pista de biciclete de la ecluza de la Sânmihaiul Român, iar unii au primit și premii. Acțiunea a avut rolul de a promova obiectivele turistice din Timiș care nu trebuie ratate de vizitatori sau de locuitorii din județ.

Cu 2,4 milioane de euro, primaria spera totusi sa cumpere sapte vaporetto

Mai mulți bani pentru vaporetto, ca să se prezinte totuși cineva la viitoarea licitație organizată de Primăria Timişoara. Asta au decis, marți, consilierii locali, care au aprobat o suplimentare a sumei destinate acestei achiziții de aproape 4.8 milioane de lei, fără TVA.

Fratii Cristescu au PUZ pentru complexul imobiliar de pe strada Baader

Proiectul de hotărâre de consiliu local privind PUZ-ul viitorului complex imobiliar de pe strada Baader, al cărui proprietar este firma Bega Invest, a trecut fără probleme în plenul de marți. Primarul Nicolae Robu le-a cerut consilierilor să-l voteze, bucuros că există investitori!

Robu a numarat cati copaci s-au taiat in mandatul sau: doar vreo 150!

Pentru că iubește copacii, primarul Nicolae Robu a anunțat că urmează ca municipalitatea să planteze nu mai puțin de 2.000 de arbori. Acum se caută locurile potrivite pentru o astfel de operațiune. Acuzat că a tăiat fără discernământ arborii din oraș, edilul spune că e vorba doar despre 150!

Targ de activitati educative formale si informale

Mall-ul va fi invadat miercuri de elevi de toate vârstele, care vor participa la Târgul Activităţilor Educative Formale şi Nonformale. Acesta face parte din programul „Şcoala Altfel” și va începe la ora 10,30, la demisol. Programul include momente artistice şi spectacole oferite de elevi. Târgul se adresează preşcolarilor, elevilor din ciclul primar, gimnazial şi liceal,

Antena3 are acum aliat in lupta impotriva Justitiei: Traian Basescu

Dacă până luni, fostul președinte Traian Băsescu a mai „pișcat” cu unele declarații Justiția din România, de această dată a răbufnit la postul preferat, B1TV. Un atac mai bezmetic la adresa Justiției și a campaniei anti-corupție n-a reușit probabil nici întreaga cloacă de la Antena3, după arestarea turnătorului dovedit „Felix”.

Skatepark, în Parcul Central

Constructorul de la Lenau face si parcul pentru skateri! In trei luni, daca nu apar erori in proiect

În trei luni, tinerii din Timișoara ar trebui să se bucure de un skatepark nou-nouț. Asta, dacă totul decurge normal și nu sunt probleme cu proiectul. Lucrarea va fi executată de un mai vechi… prieten al primăriei: firma severineană Kasdum-GF! Aceasta este la al treilea contract cu PMT.

Liceul Lenau, locul in care s-a pulverizat „meritocratia” din Primaria Timisoara

Primăria Timișoara riscă să piardă o finanțare europeană de 1,5 milioane de euro, bani destinați lucrărilor de reabilitare a Liceului Lenau. După cum se știe, constructorul a sistat lucrările acolo, trimițând săgeți atât spre proiectant, dar și spre angajați ai primăriei.

Prietenii Dorei Tarziu cer „puscarie pe viata pentru Sofian Precup”

Șoferul inconștient care a omorât-o pe Dora Târziu se relaxează acasă, la Bărăteaz, după ce instanța a decis că poate fi cercetat în arest la domiciliu. Unul dintre prietenii Dorei Târziu a inițiat, pe Facebook, o pagină prin care cere pentru Sofian Precup pedeapsa maxima permisă de legea din România: închisoare pe viață.

Nicio amenda pentru cablurile de pe stalpi! Motivul e incredibil

Jos cablurile de pe stâlpii din oraș! Acesta este mesajul primarului Nicolae Robu către diverșii furnizori de servicii, care ar fi trebuit să mute firele încă de acum aproape două ani și jumătate. N-au făcut-o însă și nici nu le-a păsat că încalcă legea. Asta, și pentru că… nu sunt prevăzute niciun fel de amenzi în astfel de cazuri!

Mesaj pentru Dora: Acum esti un inger frumos, dar nu trebuia sa fie asa!

„Trage adânc aer în piept, e doar o zi proastă, nu o viață întreagă” – scria, acum jumătate de an, ca descriere la una dintre fotografiile ei, Dora Târziu. Prietenii ei, cei care îi dădeau like-uri la postări, nici măcar n-aveau de unde unde bănui că, pe 6 aprilie, viața lor se va schimba definitiv.

Statie noua pe linia Expres 6

RATT anunță că de miercuri, 8 aprilie, va apărea o nouă stație pe linia Expres 6. „Vom înfiinţa staţia Scalini în dreptul firmei cu acelaşi nume. Noua staţie este amplasată între Metro 2 şi staţia Grigore Alexandrescu în sensul spre Piaţa Consiliul Europei. Orarul autobuzului E6 rămâne acelaşi”, transmit reprezentanții regiei de transport.

Top