Stirile din ziua: 15 aprilie 2015

parlament

Parlamentarii de Timis ar cam vota pentru pensiile speciale

Parlamentarii de Timis ar cam vota pentru pensiile speciale

USL pare să revină la viață, cel puțin în rândul unor parlamentarilor de Timiș ai PNL și PSD, care, teoretic, sunt de acord cu proiectul de lege privind pensiile speciale pentru deputați și senatori. Majoritatea este de părere că inițiativa nu e rea, dar există și parlamentari care nu s-au decis încă. Unul singur se opune categoric.

Oficial, totul merge struna! Spitalele din Timisoara sunt pregatite pentru cardul de sanatate

De la 1 mai, românii nu se vor mai putea prezenta la medic fără cardul de sănătate. Medicii de familie le folosesc deja din luna februarie, însă în unitățile medicale de stat cititoarele de carduri sunt, încă, o raritate. Cele mai mari spitale din Timișoara spune că sunt pregătite pentru a lucra în noul sistem, chiar dacă reprezentanții lor nu știu câte cititoare de carduri au.

colterm

Timisorenii vor mai plati doua saptamani caldura, desi afara sunt 20 de grade

A venit, în sfârșit, primăvara, temperaturile depășesc chiar 20 de grade Celsius, însă în casele timișorenilor încă „ard” caloriferele. Unii s-au revoltat deja pe rețelele de socializare, însă compania de termoficare Colterm spune că are acoperirea legală pentru a furniza în continuare căldură și le recomandă abonaților să-și oprească robinetele.

Soferii care-si lasa masinile parcate aiurea ar putea castiga lupta cu edilii locali

Ridicarea mașinilor parcate sau staționate ilegal nu poate fi reglementată prin hotărâri de consiliu local. Asta susține Avocatul Poporului, care a sesizat Înalta Curte de Casație și Justiție, pe motiv că numai guvernul poate stabili sancțiunile pentru șoferii care-și lasă mașinile pe unde apucă.

Atelier de origami la Carturesti

Lebede, flori și câte și mai câte alte „construcții” din hârtie – le-ați văzut în diverse locuri și diverse dimensiuni. Pe vremuri, făceați bărcuțe și solnițe, dar n-ați reușit niciodată altfel de performanțe. Acum puteți s-o faceți. V-ați întrebat vreodată cum puteți îndoi o hârtie astfel încât să iasă ceva drăguț? Vreți să aflați mai

Asfaltarea de un milion de euro din Ciarda Rosie va fi gata in 40 de zile de la o data care nu se stie! / FOTO

Opt stâlpi de electricitate care ar fi trebuit să fie mutați de mai multe luni și un termen incert pe finalizare a unor lucrări care costă aproape un milion de euro. Este vorba despre asfaltarea mai multor străzi din zona Ciarda Roșie, care ar fi trebuit terminată până în noiembrie 2014 și nu e gata nici acum.

Intreruperi de curent

Enel nu a programat miercuri întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, după cum urmează: Bara, Lăpușnic, Dobrești, Spata, Rădmănești, Dubești, Ohaba Lungă, Ohaba Română, orele 9 – 22; Mănăștiur (p), orele 9 – 20; Jimbolia – SC Can Leo SRL, SNCFR-revizia de vagoane, PT Bariera Jimbolia, orele 9 – 18; Stamora

Top