Stirile din ziua: 20 aprilie 2015

Senat: presedintii de CJ, alesi de consilieri

Senat: presedintii de CJ, alesi de consilieri

Plenul Senatului a adoptat luni proiectul legislativ privind alegerea primarilor, președinților consiliilor județene, precum și a consilierilor locali și județeni. Potrivit proiectului, președinții, dar și vicepreședinții de consilii județene și locale vor fi aleși indirect.

Mediul de afaceri timisean, consultat de acasa! Portal interactiv pentru business-uri de succes

Timișul beneficiază de acum de o nouă platformă informatică prin care oricine poate să fie mereu la curent cu ceea ce se întâmplă în afacerile din județului. Concret, este vorba despre un website interactiv care are rolul de a promova oportunitățile de afaceri din regiunea transfrontalieră. În plus, instituțiile publice vor avea și ele acces la bazele de date.

Liceenii din Timis vor sa se faca economisti sau medici

Științe economice și Medicină – acestea sunt domeniile spre care se îndreaptă cele mai multe dintre opțiunile elevilor din clasele a X-a și a XI-a din județul Timiș. De matematică, fizică sau chimie, domenii unde rata abandonului universitar este extrem de mică, sunt interesați doar… aproximativ 1% din adolescenți.

iohannis

Iohannis le-a dat in cap liberalilor cu pensiile speciale

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut liberalilor prezenți luni la consultările de la Palatul Cotroceni să se dezică total de proiectul pensiilor speciale, care a generat discuții aprinse în ultima perioadă. Potrivit lui Ludovic Orban, membrii delegației PNL au promis că niciun liberal nu va susține o astfel de inițiativă legislativă.

Aproape 12.000 elevi in competitia „Scoala Zero Waste”! Cei mai harnici primesc laptopuri

Mii de elevi din învățământul primar și gimnazial din țară se vor întrece la „Școala Zero Waste”, concurs național de educație ecologică și colectare selectivă. Tinerii vor putea să învețe despre colectarea selectivă și despre mediul înconjurător, iar câștigătorii se putea alege cu premii importante.

Robu, somat de PSD: Nu-l dati afara pe Cojocari, nu mai votam nimic! Le cerem colegilor sa faca la fel

Se anunță vremuri ciudate în CL Timișoara! Câtă vreme Ioan Cojocari dă OK-ul pe proiectele de hotărâri de consiliu local, grupul PSD nu le va mai vota și va cere și celorlalți aleși să facă același lucru. Asta, până când Nicolae Robu îl va da afară pe „nea Jean”.

Barbut, Popescu si Belu-Iordache, greu de tinut la Poli

Trei dintre jucătorii de bază ai lui Poli Timişoara sunt ofertaţi de cele mai bune echipe din Liga I, printre care Steaua, Dinamo sau ASA Târgu Mureş. Pentru conducerea lui Poli va fi foarte greu să-i ţină în lot, din această vară, în condiţiile în care ofertele sunt extrem de tentante pentru jucători, mai ales din punct de vedere financiar.

Ghita Ciobanu vrea sa taxeze darul de nunta, pentru a creste… pensiile! Dar numai unele

Deputatul PSD de Timiș Gheorghe Ciobanu, cunoscut drept un luptător neobosit împotriva evaziunii fiscale, are o propunere legislativă prin care statul ar putea câștiga ceva bani în plus. Astfel, el vrea nici mai mult, nici mai puțin decât impozitarea darului de nuntă. Propunerea sa legislativă vizează taxarea localurilor în care se organizează nunți, botezuri și banchete.

Cultura la un click distanta, la Timisoara Hackathon

La Timișoara a avut loc primul eveniment din România de reutilizare a datelor culturale în aplicații web și pentru telefoanele mobile. Monumente, cărți poștale, tablouri, portrete ale familiei regale care pot fi găsite în mod obișnuit pe website-urile muzeelor, arhivelor sau în colecțiile organizațiilor culturale au fost transpuse pe platforme care oferă nu numai o interacțiune cu operele de artă pentru publicul larg, cât și informații despre conținutul operelor.

Consilierii locali se muta la… filarmonica! Lucrarile la sala de consiliu vor dura doua luni

Sala de consiliu a Primăriei Timișoara intră în reabilitare la vară. Vor dispărea gradenele, dar și structurile metalice, iar aspectul sălii va fi radical schimbat. Operațiunea costă 120.000 de euro, iar pe timpul desfășurării ei consilierii locali se vor simți… artiști.

aquatim

Fara apa rece in Racovita si Hitias

Aquatim anunță că luni, între orele 9 și 18, va fi oprită furnizarea apei în Hitiaș și în Racovița. Stațiile de pompare a apei potabile, care deservesc aceste localități, nu vor funcționa din cauza unor lucrări de întreținere programate de compania de electricitate. La reluarea alimentării cu apă rece este posibil să apară apă tulbure

Intreruperi de curent

Enel nu a programat luni întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Lugoj – str. A. D. Xenopol, N. Iorga, Ceferiștilor, N. Titulescu (p), Bojincă, P. Maior, A. Ipătescu, Foraj 28 și 29 Aquatim, Peciu Nou – SC Danigras, orele 9 – 16; Nădrag (p), Pietroasa Mare (p), Sânmihaiu Român (p),

Top