Stirile din ziua: 2 aprilie 2015

BC Timisoara joaca finala Cupei Romaniei!

BC Timisoara joaca finala Cupei Romaniei!

BC Timișoara a jucat impecabil în primul meci al Final Four-ului Cupei României, reușind o neașteptată calificare în finală, după o victorie clară, 91-81 cu echipa organizatoare, BCU Pitești. E semnul că timișorenii pot să bată orice echipă din România, numai să și vrea.

inițiere

Universitatea de Vest ia sub aripa trei clase de la Colegiul National Banatean

Câteva zeci de adolescenți vor învăța, în liceu, sub „tutela” Universității de Vest. În premieră, din anul școlar viitor, la Colegiul Bănățean vor fi înființate trei clase speciale, ai căror elevi vor avea acces la facilitățile UVT și vor putea asista la cursuri universitare. Oricine poate ajunge în aceste clase, dacă știe să-și argumenteze opțiunea.

Cum rezolva primarul din Buzias divergentele cu alesii locali: capete in gura si calcat în picioare

Primarul PSD al orașului Buziaș, Alger Ilaș, are un stil cel puțin original de a-și rezolva problemele cu consilierii locali, mai ales dacă sunt din opoziție: amenințări cu capete în gură și călcat în picioare. Asta a pățit pe pielea lui un consilier local PNL. Pentru același edil, locuitorii orașului au o titulatură mai simplă: „jegoși”

Autómata – un film cu roboți despre oameni

E dificil de vorbit despre Autómata fără să pomenești de „I, Robot”, de „Blade Runner”, de cele trei legi ale roboticii, inventate de Isaac Asimov, sau fără să te gândești la Hal 9000 cu al său ochi roșu și vorbă sintetizată. Sunt convins că regizorul spaniol Gabe Ibáñez a fost pe deplin conștient de viitoarele comparații așa că nu le voi mai

Simonis, despre criza de la Lenau: Poate parintii vor face miting, asa cum ii place primarului Robu!

Cu lucrările de la Lenau oprite de constructor, unul dintre consilierii locali social-democrați crede că primăria ar avea o reacție promptă, dacă… părinții copiilor care învață acolo ar ieși în stradă! Alfred Simonis îi cere primarului Nicolae Robu să ia o pauză de la „aranjarea teraselor” și să rezolve situația.

Fostul inspector scolar general vrea clase cu profil agricol la liceele din orasele

Clase cu profil agricol la liceele din orașele mici din Timiș – aceasta este propunerea liberalului Marin Popescu. Fostul inspector școlar general urmează să depună un astfel de proiect la CJ. Ideea a apărut în contextul în care, de la toamnă, Liceul Agricol de la Timișoara va fi desființat.

SN AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA SA

SN AEROPORTUL INTERNATIONAL TIMISOARA TRAIAN VUIA SA Adresa: Str. Aeroport, nr.2, Comuna Ghiroda, Jud. Timis, anunta organizarea procedurii de Cerere de oferte, pentru atribuirea contractului “ Servicii de examinare medicala – medicina de urgenta a pasagerilor si personalului SN AIT TV SA” Perioada de derulare a contractului: 12 luni de la emiterea ordinului de incepere

colterm

Cu salarii de opt milioane de euro, Colterm anunta ca trece pe profit

Minune economică la Timișoara: în doar un an, Colterm a ajuns de la pierderi de peste 12 milioane de lei, la profit! Consilierii locali trebuie să voteze în viitorul plen bugetul companiei de termoficare, care prevede, pentru 2015, cheltuieli mai mici decât veniturile. Salariile reprezintă aproximativ opt milioane de euro.

Constructorul de la Lenau s-a tinut de cuvant: a oprit lucrarile!

Reabilitarea Liceului Lenau a fost oprită joi dimineață, așa cum au promis cei de la Kasdum-GF, firma care execută lucrarea. Oamenii spun că proiectul a fost greșit întocmit și dau vina pe „incompetența funcționarilor din primărie”. Primarul Nicolae Robu afirmă că părțile trebuie să discute punctual în această situație, dar și că PMT nu are nicio vină.

Arsenal Londra nu-l poate transfera pe Dragomir fara acordul lui Poli

Tot mai multe voci îl dau ca şi transferat pe Vlad Dragomir la Arsenal Londra,. Aceleaşi voci spun că Poli Timişoara, clubul care l-a crescut şi promovat pe mijlocaşul timişorean, nu se va alege cu prea mulţi bani în urma trecerii lui Dragomir la echipa pregătită de francezul Arsene Wenger. Datele problemei stau însă total diferit.

Top