Stirile din ziua: 8 aprilie 2015

trenuri

Modificari de Paste in mersul trenurilor

CFR Călători anunță că, în perioada Sărbătorilor de Paște, patru trenuri Regio și șase InterRegio vor circula suplimentar, iar trenurile pe rutele cele mai solicitate vor fi suplimentate cu vagoane până la capacitatea maximă tehnic disponibilă. Alte trenuri însă vor fi anulate.

Sarcofagele si coloana de 2.000 de ani gasite in casa unui timisorean vor ajunge la muzeu / FOTO

Sarcofagele, puștile, pistoalele și coloana romană pe care le avea ilegal acasă un timișorean au fost scoase la vedere, miercuri, în Bastionul Theresia. Polițiștii au decis să prezinte obiectele de patrimoniu găsite în timpul unei percheziții, înainte ca ele să ajungă la Muzeul Banatului.

Mostenirea Banatului, gata de prezentare! Proiectul „Patrimoniul Viu” a ajuns la final

După mai bine de un an de muncă, realizatorii proiectului „Patrimoniul Viu” se pot lăuda cu un program complet și unic. Ei au reușit să strângă toate informațiile necesare despre zona Banatului românesc și sârbesc, iar acum turiștii care vin să viziteze zona vor putea să descopere adevărata ei moștenire.

Terase noi la vara: pe malul Begai si in zona Sinaia

Patru terase noi pe malul Begăi și încă două în zona Sinaia vor apărea în acest an la Timișoara, pe lângă cele cunoscute deja, din Piața Operei. Consilierii locali au votat marți regulamentul de funcționare pentru aceste terase, iar licitațiile pentru atribuirea lor, acolo unde expiră contractele, vor începe în scurt timp.

La Loga in curte va aparea… curtea bisericii! 400 mp, cedati catre Arhiepiscopia Timisoarei

Arhiepiscopia Timișoarei a primit în folosință gratuită, pe o perioadă de 49 de ani, 400 de metri pătrați din curtea Colegiului „CD Loga”. Aici se află deja o capelă, iar terenul din jurul ei urmează să fie împrejmuit și va exista, de asemenea, acces separat.

aquatim

Fara apa rece

Aquatim anunță că miercuri, între orele 9 și 17, Miercuri, 8 aprilie, va întrerupe futnizarea apei reci pe Splaiul Tudor Vladimirescu, între străzile Iancu Văcărescu și Ady Endre, și pe străzile Emanoil Gojdu și Ion Ghica. Se va lucra la intersecția Bv. Gen. Ion Dragalina și Spl. Tudor Vladimirescu, pentru conectarea conductelor noi de apă

Intreruperi de curent

Enel nu a programat miercuri întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Dumbrava, orele 9 – 20; Pesac (p), orele 9 – 18; Drăgoiești, Ficătar, orele 8 – 20; Giarmata, Carani (p), Grabați – ferma 4 Smithfield, SP ANIF, orele 9 – 16; Sacoșu Mare (p), orele 8 – 16.

Top