Stirile din ziua: 6 aprilie 2015

Dora Tarziu, in moarte cerebrala / UPDATE: A murit, dar va salva alte vieti

Dora Tarziu, in moarte cerebrala / UPDATE: A murit, dar va salva alte vieti

Adolescenta de 16 ani, grav rănită joi noaptea de un rom care a fugit de la locul accidentului, a intrat, luni după-amiază, în moarte cerebrală, la Secția ATI a Spitalului Județean. Dora Târziu s-a luptat din greu pentru viața ei, dar soarta a decis altfel… UPDATE: Familia fetei a fost de acord să-i doneze organele, pentru a putea salva alte vieți în suferință.

Alba-neagra in CLT, cu un dubios proiect imobiliar al fratilor Cristescu

Blocuri cu 13 și 15 etaje, spații comerciale și servicii, totul pe un teren de trei hectare, situat pe străzile Titan și Baader. Titularul în acte al proiectului este firma Bega Invest a cunoscuților frați Cristescu. Un proiect de hotărâre de consiliu local privind PUZ-ul se va afla pe ordinea de zi a plenului de marți, cu tot cu un referat… paranormal. Doi consilieri au cerut dezbatere publică.

UVT are sala de sport nou-nouta! A costat aproape 700.000 de euro / FOTO

Noua sală de sport a Universității de Vest, situată în campusul Oituz, a fost inaugurată oficial luni. UVT a contribuit cu aproape o treime din suma necesară construcției și, în deschidere, s-a jucat un meci de fotbal între echipa UVT și cea a Inspectoratului Școlar Timiș. Lovitura de început i-a aparținut primarului Nicolae Robu.

Constructorul de la Lenau: Robu a fost anuntat de toate problemele, dar le-a ignorat

Situația de la Liceul Lenau rămâne în continuare în aer, deși primarul Nicolae Robu susținea că problemele se vor rezolva. Asta, nu înainte însă de a amenința voalat constructorul că i s-ar putea imputa pierderea fondurilor. Reprezentantul Kasdum-GF îi dă replica edilului, făcându-i o listă a „bubelor” din acest proiect, pe care acesta le-ar fi trecut cu vederea până acum.

Casa Muhle

CJ Timis are directie de patrimoniu doar de… decor! Casa Muhle nu intra in preocuparile acesteia

Nu cereți sprijin de la CJ Timiș, pentru salvarea clădirilor de patrimoniu ale Timișoarei, aflate în stare avansată de degradare. Instituția anunță, cu seninătate, că nu are specialiști care să se poată pronunța în astfel de cazuri, deși are, evident, o direcție de patrimoniu! Totul a pornit de la încercarea unui ONG de a implica autoritățile în salvarea a ceea ce a mai rămas din Casa Mühle.

Revolta surda in PSD pe motiv de Ghita „Vama” Ciobanu

Dacă Sorin Grindeanu nu pare să aibă probleme în a fi ales președinte al PSD Timiș la alegerile care vor avea loc în primăvara acestui an, nu aceeași situație există și în cursa pentru funcția de președinte executiv al partidului. Momentan, acest post nu este ocupat nici măcar cu titlu de interimat.

E sigur: O parte din piatra cubica din zona Balcescu va fi „replantata” in Piata Unirii

În Piața Unirii va fi montată cu siguranță, în pavaj, și piatră cubică de pe străzile din zona Bălcescu. Ideea a apărut acum un an și urmează să fie pusă în practică în perioada următoare. O parte din piatra de pe strada Romulus a și fost scoasă, de altfel, în acest scop, în timpul lucrărilor la canalizare.

Weekend la Budapesta, perfect pentru primavara / FOTO

O excursie la Budapesta este întotdeauna o experienţă de neuitat. La doar câteva ore de Timișoara, vă așteaptă un oraş de o frumuseţe maiestuoasă, unde fiecare poate găsi ceva pe gustul lui. Primăvara, Budapesta strălucește diafan în soare, învăluită în parfumul florilor pe care le puteți întâlni la tot pasul.

Top