Stirile din ziua: 15 august 2015

Poli a pierdut doua puncte mari cu Universitatea Craiova

Poli a pierdut doua puncte mari cu Universitatea Craiova

Poli Timişoara a bifat al doilea joc fără să fie învinsă, dar a făcut doar egal (1-1) cu Universitatea Craiova, într-un joc pe care elevii lui Dan Alexa l-au avut în mână. Neinspirata modificare a lui Croitoru cu Rufino, în a doua parte a reprizei secunde, le-a oferit oltenilor să revină în joc şi să restabilească egalitatea.

Alei ca-n palma in parcul Catedralei: s-a terminat oficial asfaltarea / FOTO

Nu cu dale, așa cum părea la început, dar măcar nu-ți mai rupi picioarele în timpul unei plimbări! Primăria a finalizat reabilitarea aleilor din parcul din spatele Catedralei Mitropolitane. A durat aproximativ trei luni, lucrarea fiind inițiată după ce primarul Nicolae Robu s-a plimbat prin parc și a constatat că aleile sunt… praf.

adormirea

Adormirea Maicii Domnului, Sfanta Maria Mare

Adormirea Maicii Domnului este prăznuita atât de ortodocși, cât și de catolici în fiecare an, pe data de 15 august. Sântămaria Mare, una dintre marile sărbători ale bisericii creştine, marchează trecerea de la vară la toamnă. În Apus i se spune Înălţarea cu trupul la cer a Maicii Domnului și amintește de ziua în care Fecioara Maria şi-a dat obştescul sfârşit. Nu sunt cunoscute însă nici anul, nici ziua când „a adormit Sfânta Fecioară”.

Top