Stirile din ziua: 6 august 2015

Avertizare de calatorie pentru Ungaria: cod rosu de canicula

Avertizare de calatorie pentru Ungaria: cod rosu de canicula

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să se deplaseze în Ungaria că Inspectoratul de Meteorologie local a emis o atenţionare cod roşu de caniculă pentru judeţele din nord-vestul Ungariei, valabilă pentru ziua de 7 august.

Inca o promisiune de la guvern: ruina de pe Calea Torontalului va deveni institut de oncologie

Proiectul pentru realizarea unui institut regional de oncologie la Timișoara a fost aprobat. Președintele CJ Timiș, Titu Bojin, susține că este vorba despre un centru medical performant, destinat pacienților din Timiș și județele învecinate. Totuși, de la aprobarea proiectului și până la începerea lucrărilor propriu-zise mai e cale lungă.

Poli Timisoara, la zi cu salariile jucatorilor, dar in asteptarea primelor de promovare in Liga I

Poli Timişoara este unul dintre puţinele cluburi româneşti de fotbal în care domneşte siguranţa, cel puțin în materie de salarii. După o perioadă în care au existat unele întârzieri, acestea sunt la zi, singura datorie a clubului faţă de fotbaliştii care au reuşit accederea în Liga I fiind prima de promovare.

Proiectul in care merita sa te implici: in octombrie vor fi plantati 1 milion de copaci simultan

România ar putea să înverzească chiar sub ochii noștri! Asta, dacă timișorenii, dar și românii din restul țării vor da curs invitației făcute de „Plantăm fapte bune în România”. Este vorba despre un proiect prin care, la toamnă, se vor planta simultan un milion de copaci. Totuși, pentru a da viață acestei idei, voluntarii organizației au nevoie de colegi noi.

Amenzi de 3.400 de euro la paranghelia Carpacilor

În stilul caracteristic, au blocat o stradă întreagă în centrul Timișoarei și și-au parcat mașinile de sute de mii de euro pe unde li s-a năzărit. Invitații la nunta anului în clanul Cârpaci au fost totuși amendați de Poliția Locală, care pare să se fi conformat însemnului la intoleranță la neam prost, lansat de primarul Nicolae Robu.

Cum se impart cele 92,5 de milioane de lei de la rectificarea bugetara: Recasul e campion

Cu 92,5 de milioane de lei primiți la rectificarea bugetară de la finele lunii iulie, Timișul este pe primul loc în top la acest capitol. Banii sunt repartizați direct de la Ministerul Finanțelor către primării, după un algoritm stabilit la începutul anului. Cei mai mulți bani, peste trei milioane de lei, îi va primi Recașul, iar cei mai puțini, comuna Checea. Timișoarei nu-i revine niciun leu.

Intreruperi de curent

Enel nu a programat joi întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Sânmihaiu Român, Foraj 36 Aquatim, Iecea Mare, Pădureni (p), orele 9 – 17; Pietroasa Mare, Dobrești, orele 8 – 19.

Top