Stirile din ziua: 20 septembrie 2015

Maria Grapini, premiata de fostul prefect Horia Ciocarlie, pentru… promovarea limbii romane!

Maria Grapini, premiata de fostul prefect Horia Ciocarlie, pentru… promovarea limbii romane!

Postările de pe Facebook ale europarlamentarului Maria Grapini, pline de greșeli de punctuație și ortografie, sunt deja celebre în mediul virtual. Dacă unii români au creat un site care transcrie orice mesaj în „grapineză”, alții o premiază pe Maria Grapini pentru meritele sale în promovarea limbii române! S-a întâmplat în comuna Orțișoara, din județul Timiș.

A doua tabara de refugiati in Timis, la Moravita!

Ministerul de Interne a anunțat, duminică, înființare unei a doua tabere pentru migranți în Timiș, la Moravița. Aceasta urmează să fie amplasată pe o suprafață de opt hectare, iar primele corturi au fost deja montate. Tabăra de la Lunga a fost instalată deja, iar la Beba Veche a fost pregătit momentan doar terenul.

Piata Badea Cartan intra in santier, ca sa nu mai inghete precupetii la iarna

După ani de promisiuni, Piața Badea Cârțan intră, în sfârșit, în șantier. La finalizarea acestuia, imensul „congelator” în care se transforma piața pe timp de iarnă va dispărea, după ce pereții laterali vor fi închiși și va apărea un al doilea acoperiș. Comercianții vor avea astfel parte de condiții decente.

Ca in miezul verii: dupa canicula, vin ploile!

După trei zile cu temperaturi care au depășit 35 de grade Celsius, vremea se schimbă din nou. Exact ca în miezul verii, meteorologii au emis o avertizare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în intervalul 20 septembrie, ora 14 – 21 septembrie, ora 18. UPDATE: Cod galben la Timișoara, până la ora 12.

Top