Stirile din ziua: 24 septembrie 2015

Start la bere si… blanuri!? A inceput editia a doua a Oktoberfest de Timisoara / FOTO

La Timișoara vor curge râuri de bere! Cel puțin asta anunță organizatorii celei de-a doua ediții a Oktoberfest, care a debutat joi, cu o paradă care a străbătut centrul orașului. În cortul amplasat în parcarea mallului, distracția va ține nu mai puțin de 11 zile. deja în toi. Veți găsi aici, pe lângă bere, dulciuri, suveniruri, și… blănuri.

Nicolae Robu

Ultimatum pentru juristii primariei! Robu suspenda oficial finantarea sportului

Primarul Nicolae Robu le cere juriștilor din subordinea lui fie să găsească, până luni, o formulă legală pentru finanțarea cluburilor sportive și a Asociației Timișoara Capitală Culturală, fie să-și asume, prin semnătură, lipsa unei astfel de variante. Momentan, un lucru e cert: niciun ban nu va mai ajunge la cele cinci asociații.

Robu ar putea avea mai putina treaba! Parlamentarii iau din responsabilitatile primarilor

Noi modificări de lege ar putea să facă lucrurile să meargă mai bine în Primăria Timișoara. Asta susține deputatul Cătălin Tiuch, care spune că edilii nu vor mai trebui să-și dea acordul pentru proiecte despre care nu au habar. În plus, primarul Nicolae Robu ar avea… mai mult timp liber.

primaria timisoara

Strategia PSD pentru Primaria Timisoara: Ne bazam pe o echipa, nu pe un singur om!

Alegerile locale din 2016 se apropie, iar PSD Timiș păstrează încă secretul asupra candidatului pentru Primăria Timișoara. Chiar și în aceste condiții, deputatul Cătălin Tiuch spune că PSD are toate șansele să facă o figură frumoasă la alegeri și, de ce nu, să câștige!

Acuze liberale: drumurile judetene se distrug, CJ refuza sa controleze masinile de mare tonaj

Drumurile județene sunt distruse încet, dar sigur, de mașinile de mare tonaj care circula nestingherit pe ele, cu complicitatea șefilor CJ. Asta susține liberalul Marian-Constantin Vasile, care a iniţiat un proiect de hotărâre prin care propune cumpărarea unor cântare. Călin Dobra, vicepreședintele CJ, spune că liberalul s-ar fi putut ocupa de acest subiect în perioada în care a fost vicepreședinte.

Exclusiv! Noua grila de programe a TVR, aprobata de Generalul „Izmana”

Scriitorul și politologul Stelian Tănase a fost îndepărtat de la conducerea Televiziunii Române, fiind înlocuit cu Irina Radu, fost manager la o firmă media a pușcăriașului Dan Voiculescu. Nu că ar fi făcut mare brânză Tănase în fruntea TVR, dar înlocuirea lui a fost o execuție politică, pusă la cale de Generalul „Izmană” Gabriel Oprea.

Timisoara Drive Safe: zeci de masini vor strabate orasul, pentru a preveni accidentele rutiere

România este în topul european în ceea ce privește numărul accidentelor rutiere grave. De vină sunt atât șoferii imprudenți, cât și pietonii neatenți. La Timișoara începe, în această toamnă, o nouă campanie de prevenire a accidentelor rutiere. Duminică va avea loc o „defilare” demonstrativă.

Jichici vs DNA si Curtea de Conturi: Ce mai caut eu in Consiliul Local Timisoara?

Consilierul local liberal Ciprian Jichici a avut, în ultimul plen, o ieșire vehementă la adresa DNA și a Curții de Conturi. El și-a detaliat poziția pe Facebook, susținând, în continuare, că acțiunile celor două instituții „calcă în picioare autonomia și prerogativele consiliului local”, dar și că lucrurile ar putea să devină mult mai grave.

Craciun vienez la Timisoara: concert cu Strauss Festival Orchestra, al patrulea an la rand

Lumea vieneză se conturează din nou, la Timișoara. Este vorba despre cel de-al șaptelea an consecutiv în care concertul „Christmas in Vienna” ajunge în România și al patrulea de când a ajuns în orașul de pe Bega. Pentru o atmosferă de neuitat, în fața publicului bănățean se va afla Strauss Festival Orchestra Vienna.

Intreruperi de curent

Enel a programat joi întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Bd. Eroilor de la Tisa (p), Deliblata (p), orele 9 – 16; Lugoj – str. Caraiman (p), Balta Lată, Șirul Izlazului, Pescarilor, Moara Spânească, orele 9 – 16; Iecea Mare (p), orele 9 – 16; Nădrag, Dobrești, Pietroasa Mare, orele 8 – 19; Pădureni

Top