Stirile din ziua: 11 septembrie 2015

Salariu dublu pentru Patriarhul Daniel!

Salariu dublu pentru Patriarhul Daniel!

Proiectul Legii salarizării în sistemul bugetar va aduce bani mai mulți nu doar în conturile miniștrilor, parlamentarilor sau ale primarilor. Sunt vizați de aceste majorări și preoții, iar Patriarhul Daniel va ajunge, astfel, la un salariu brut de 20.000 de lei pe lună!

cciat

Inca o viziune a la Robu: Timisoara, capitala… cumparaturilor din estul Europei!

Titlul de Capitală Culturală Europeană rămâne încă în faza de dorință, dar Timișoara se va transforma într-un alt fel de capitală! Una… comercială! Asta susține primarul Nicolae Robu, conform căruia mallurile vor deveni, în viitorul apropiat, o atracție irezistibilă pentru români, dar și pentru străini, care se vor înghesui pe capete.

Cardurile BCR, nefunctionale timp de o ora

BCR opreşte, în noaptea de 12 septembrie, între orele 0:30 și 1:30, sistemele informatice care gestionează operaţiunile cu carduri BCR, reţeaua de acceptare ATM/MFM (maşină multifuncţională) /ASV (automat de schimb valutar) /APT­/POS BCR, precum și operațiunile telefonice Alo 24.

Mumii si sarcofage, in Bastionul Theresia! Secretele Egiptului Antic, dezlegate la Timisoara

Copiii din orașul de pe Bega sunt invitați la un eveniment pe gustul lor, la care vor putea să afle mai multe despre misterele faraonilor din Egiptul antic. Micuții vor fi întâmpinați cu o mulțime de activități interactive, dar și cu informații istorice.

Ulita Edgar Quinet va deveni, in sfarsit, strada! Dupa ani de promisiuni, primaria asfalteaza

Una dintre străzile de pământ din cartierele de vile ale Timișoarei va face, în sfârșit, cunoștință cu asfaltul! Strada Edgar Quinet, care face legătura între Musicescu și Mureș, va fi modernizată, după mai mulți ani de promisiuni. Primăria pune la bătaie peste 200.000 de euro, pentru mai puțin de jumătate de kilometru de stradă.

Si intelectualii timisoreni se revolta impotriva doctoratelor plagiate

Mai mulți intelectuali timișoreni au semnat un apel, adresat inclusiv președintelui Klaus Iohannis, prin care cer luarea unor măsuri drastice împotriva doctoratelor plagiate. Una din solicitări este verificarea de către comisii academice a tuturor lucrărilor de doctorat susținute după 1990 de către politicienii români.

Vaporetto nu doar pentru transport in comun! Primaria trece la faza de agrement pe Bega

Șapte vaporașe pentru transport în comun pe Bega e prea mult, cel puțin în această fază. E concluzia la care a ajuns primarul Nicolae Robu, care spune că o parte din vaporetto vor face… curse de agrement. PMT alocă trei milioane de euro pentru această achiziție, dar nu se știe când vor veni efectiv primele ambarcațiuni.

Aminteste-ti sa nu uiti! Campanie gratuita de testare a memoriei

Septembrie este luna mondială Alzheimer, iar motto-ul anului 2015 este „Amintește-ți de mine!”. Timișorenii sunt așteptați să-și testeze memoria în cadrul unei campanii gratuite la care se pot înscrie chiar în această perioadă. Conform statisticilor, numărul bolnavilor de Alzheimer și de alte boli înrudite cu aceasta a crescut îngrijorător de mult în ultimii ani. La

Alergotura se intoarce! Doua zile de miscare in scop caritabil

Amatorii de mișcare în aer liber sunt invitați la un nou eveniment marca Alergotura. Este vorba despre mai multe curse de alergare, reunite sub numele „Pe-un picior de Plai”. Doritorii vor putea să se bucure de mai multe trasee și diferite tipuri de competiții, iar în timpul evenimentului se vor colecta donații pentru o cauză nobilă.

apa calda

Fara apa calda

Colterm anunță că, în vederea punerii în funcțiune a noii rețele, va întrerupe vineri, 11 septembrie, între orele 8 și 15, furnizarea apei calde la PT 7A (Beethoven nr. 3). Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele arondați zonelor: Beethoven 2,3A, 4, Martir Leontina Bânciu (fosta Narciselor) nr. 1, 2, 3, 4, 6, Grădinița

Top