Stirile din ziua: 28 septembrie 2015

Cu peste 6 milioane de euro, cel mai vechi spital municipal din Romania devine centru multicultural

Cu peste 6 milioane de euro, cel mai vechi spital municipal din Romania devine centru multicultural

Peste șase milioane de euro – atât este estimat să coste bugetul local transformarea Clinicii de Dermatologie de pe strada Mărășești în centru multicultural. Consilierii locali au votat în ultimul plen în favoarea acestui obiectiv, enunțat de primarul Nicolae Robu acum mai bine de doi ani. Spitalul va fi mutat pe strada Daliei, într-o clădire a cărei reabilitare a costat peste 1,5 milioane de euro.

Verde pentru Biciclete pedaleaza prin centru cu voie de la primarie: Nu vrem un protest acid

Bicicliștii nu mai au voie prin centrul orașului decât dacă merg pe lângă vehiculele lor pe două roți. Fără o reacție oficială împotriva acestei măsuri luate de primărie, Verde pentru Biciclete pune la cale, duminică, o nouă pedalare prin centru! Chiar pe strada pietonală Mărășești, dar cu… voie de la Comisia de circulație.

De ce Raducanu jr. e nevoit sa ignore pohta tatalui si sa candideze la Primaria Timisoara

PSD-iștii timișeni nu sunt chiar rupți de realitatea cotidiană, așa cum ar crede unii, astfel că nu-și fac planuri foarte mari pentru câștigarea scaunului de primar al Timișoarei. Și acest lucru e demonstrat chiar și de unele intervenții publice ale PSD-iștilor, nu doar de lamentările din culise.

Daca vrea supercamin, UVT trebuie sa cheltuiasca 9,5 milioane de lei in trei luni!

Supercăminul Universității de Vest este, de mai bine de doi ani, doar în stadiul de viitoare fundație. Estimată să coste 16 milioane de euro, construcția imobilului care ar trebui să găzduiască 700 de studenți s-a oprit practic înainte de a începe, iar firma care ar trebui să execute lucrarea este în insolvență. Ministrul Educației a făcut acum noi promisiuni de finanțare.

Situatie dramatica la BC Timisoara: pleaca Popescu si stranierii, ramane Petricevic

Sistarea finanțării de la bugetul local a adus clubul BC Timișoara în pragul colapsului. Câștigătoarea Cupei României este părăsită de toți jucătorii străini, dar și de vedeta Bogdan Popescu. Rămâne în schimb antrenorul Petricevic care va încerca să formeze o echipă tânără care să nu se facă de râs în campionat.

Oss, Sensei Dan Olaru! Artele martiale din Romania sunt mult mai sarace

„Oss, Sensei Dan Olaru”, este salutul rostit cu cel mai mare respect în Timişoara de practicanţii artelor marţiale în ultimele decenii. Şi va mai fi rostit mult timp de acum încolo, dar numai în gândul practicanţilor de arte marţiale care au desluşit secretele taekwondo-ului alături de Dan Olaru, trecut la cele veşnice sâmbătă seară

Reabilitarea blocurilor din Timisoara e inca in aer, in joc sunt 10 milioane de euro

Anunțată cu surle și trâmbițe ca o mare realizare, reabilitarea termică a mai multor blocuri din Timișoara s-a oprit la fel de brusc cum a început. Din cauza problemelor primăriei cu proiectantul, termenele de finalizare au fost depășite în majoritatea cazurilor. Primarul Nicolae Robu spune totuși că situația e în curs de rezolvare.

La Buzias se incing ceaunele! Ultimele pregatiri pentru Festivalul Papricasului

Au rămas mai puțin de două săptămâni până când ceaunele vor da din nou în clocot, iar vinul va curge în valuri. Se va întâmpla în Buziaș, la Festivalul Papricașului și Vinului, ajuns la ediția cu numărul șapte. Manifestarea organizată de Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș va avea în 10 și 11 octombrie, în parcul stațiunii.

Timisoara nu-i Paris, asa ca primarul Nicolae Robu nu mai vrea Ziua fara masini!

Suntem în civilizația automobilelor, așa că trebuie să ne conformăm, nu să interzicem traficul mașinilor în zone foarte aglomerate. S-a întâmplat pe 22 septembrie, când, timp de două ore, a fost închisă circulația autovehiculelor pe Bd. CD Loga, prin fața primăriei. Nicolae Robu și-a certat însă subalternii pentru această decizie.

Intreruperi de curent

Enel nu a programat luni întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Sînandrei, Jebel, orele 9 – 16; Făget Colonie, Salini – stație betoane+birouri, Ferma 6 IAS Colonie, Fabrica Bolțari Colonie, Brănești, centru colectare deșeuri Făget, orele 10 – 19; Pietroasa Mare, Dobrești, Fârdea Baraj, orele 8 – 19.

Top