Stirile din ziua: 14 septembrie 2015

Mii de timisoreni, in procesiune cu racla in care sunt moastele Sf. Iosif cel Nou de la Partos / FOTO

Mii de timisoreni, in procesiune cu racla in care sunt moastele Sf. Iosif cel Nou de la Partos / FOTO

Mii de credincioși au luat cu asalt Catedrala Mitropolitană, pentru a vedea moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș. Oamenii au așteptat ore bune pentru a participa la procesiunea religioasă. Cu o întârziere de o oră, moaștele au fost scoase din biserică. Bănățenii sunt așteptați să se închine la sfânta raclă până miercuri seară.

Primaria ar putea cumpara totusi Colegiul Banatean, suma tranzactiei e insa necunoscuta

Primăria plătește, în continuare, chirie pentru clădirile în care își desfășoară activitatea Colegiul Național Bănățean. Municipalitatea nu s-a înțeles cu Ordinul Călugăriţelor de Notre Dame asupra prețului pentru acest ansamblu imobiliar. Primarul Nicolae Robu spune însă că tranzacția ar putea fi perfectată.

La Moisil, anul scolar a inceput cu o… nereusita personala a viceprimarului Diaconu / FOTO

Printre sute de elevi, părinți sau bunici, la Liceul „Grigore Moisil” s-a dat oficial startul unui nou an școlar. Din păcate, reabilitarea unuia dintre corpurile liceului, cel de pe strada Doja, încă nu e gata. Viceprimarul Dan Diaconu spune totuși că, peste câteva săptămâni, micuții din clasele 0 și I se vor muta în spațiul proaspăt amenajat.

Robu nu crede ca va ajunge pe urmele lui Ciuhandu la DNA

Primarul Nicolae Robu nu crede că ar putea ajunge în situația fostului edil Gheorghe Ciuhandu, pus sub urmărire penală, luni, într-un dosar care vizează finanțarea lui Poli Timișoara, în perioada Marian Iancu. Este vorba despre un prejudiciu de peste 31 de milioane de lei, din ultimul mandat al lui Ciuhandu.

A sunat clopotelul la Colegiul National Banatean, printre viitori… ministri sau presedinti / FOTO

Viitori președinți, miniștri sau primari, dar și… potențiali câștigători ai Premiului Nobel – cu toții s-au aflat, luni, în curtea Colegiului Naţional Bănăţean, la deschiderea anului școlar. La fel ca în 2014, la festivitate au asistat primarul Nicolae Robu, președintele CJ, Titu Bojin, rectorul UVT, Marilen Pirtea, dar și consilieri locali și județeni.

Plai X s-ar putea sa fi fost ultima editie! „Parintii” festivalului au anuntat ca se retrag

Festivalul Plai nu va mai niciodată la fel. Ba mai mult, se poate chiar să nu mai fie deloc! Luni, după încheierea ediție cu numărul 10, fondatorii lui și-au anunțat retragerea din proiect! Ei și-au oferit însă sprijinul celor care vor decide eventual să meargă mai departe.

gheorghe ciuhandu

Pe motiv de Poli, fostul primar Ciuhandu a dat cu subsemnatul la DNA! Cojocari are conturile blocate

Fostul primar Gheorghe Ciuhandu este acuzat de DNA de abuz în serviciu în dosarul finanțării echipei Poli Timișoara. Alături de el au mai fost audiați la DNA secretarul primăriei, Ioan Cojocari, și șefa Direcției Economice, Smaranda Haracicu. UPDATE: Procurorii au instituit sechestru asupra unui imobil al lui Ciuhandu și au blocat conturile secretarului Cojocari.

Înălţarea Sfintei Cruci

Inaltarea Sfintei Cruci, zi de post negru pentru toti credinciosii

Înălţarea Sfintei Cruci, cea mai veche dintre sărbătorile creştine, este singura cu post aspru şi rugăciune care apare atât în calendarul ortodox şi greco-catolic, cât şi în cel latin. Ea aduce aminte de patimile şi moartea Mântuitorului pe Golgota, crucea devenind un simbol al victoriei asupra morţii şi păcatului.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel nu a programat luni întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Orțișoara (p), Jebel (p), orele 9 – 15; Pietroasa Mare, Dobrești, orele 8 – 19; Lugoj – Bl. Zona Timișorii C1-C6, D1-5, orele 8 – 16; Giulvăz, Cebza, Macedonia, Petroman, orele 8 – 16.

Top