Stirile din ziua: 17 septembrie 2015

Despre (unii) morti, numai cu scarba!

Despre (unii) morti, numai cu scarba!

M-am abținut câteva zile să abordez acest subiect, probabil din cauza unei vechi și puțin ipocrite zicale românești, „despre morți, numai de bine”. Dar când vezi, de trei zile încoace, oră de oră, pe mai toate posturile TV, un spectacol absolut grotesc de reevaluare a ticăloșiei, chiar nu poți să te mai abții.

Despre spatii verzi, la Sinagoga din Cetate, cu peisagisti si reprezentanti ai primariei

Asociaţia Peisagiştilor din România – AsoP, Filiala Teritorială Vest, organizează, la finele săptămânii, ediţia a doua a conferinţei „Spațiul public”. Tema este „Infrastructuri ecologice” și vor avea loc conferințe, ateliere și mese rotunde la care sunt invitați și reprezentanți ai PMT.

Poli – FCSB in Cupa Ligii!

Poli Timişoara şi FCSB se vor revedea mai repede decât se anticipa, după ce timişorenii s-au impus cu 1-0 în faţa bucureştenilor la sfârşitul săptămânii trecute. Cele două formaţii se vor confrunta în sferturile de finală ale Cupei Ligii, pe 14 sau 15 octombrie, într-o singură manşă.

Descopera secretele Egiptului Antic in Bastionul Theresia! / FOTO

Faraoni, sarcofage, piramide sau amulete! Lumea misterioasă a Egiptului Antic poate fi descoperită acum în mansarda Bastionului Theresia. Până la sfârșitul lunii noiembrie, expoziția „Secretele Egiptului Antic” își propune să prezinte istoria într-un mod educativ, interactiv și amuzant, pe placul copiilor.

S-au organizat pe Facebook, apoi au dus ajutoare refugiatilor de la granita Serbiei cu Ungaria / FOTO

Mai mulți timișoreni au reușit, printr-un apel pe Facebook, într-un timp foarte scurt, să adune un transport de ajutoare pentru refugiații de la granița Serbiei cu Ungaria. Nouă voluntari, printre care și un student sirian cu cetățenie română, au fost deja la Horgos și își propun să revină. Puteți întinde și voi o mână de ajutor.

Uite terasa, nu e terasa in Parcul Alpinet! Cui ii apartine si de ce ar putea fi demolata / FOTO

În Parcul Alpinet a răsărit, de ceva timp, o construcție din lemn care i-a intrigat pe locatarii din zonă. Aceasta ar trebui să găzduiască o terasă sezonieră de 92 de metri pătrați. În realitate, are, se pare, mult mai mult, aparține unui bucătar celebru, prieten cu un consilier local, și ar putea fi totuși demolată.

apa calda

Fara apa calda in zona Calea Sagului

Colterm anunță că, în vederea remedierii unei defecţiuni tehnice apărute la reţeaua termică primară, va întrerupe joi, 17 septembrie, între orele 8 – 18, furnizarea apei calde de consum la punctele termice 86, 88, 89, Vulturii şi Vasile Lupu. Vor fi afectaţi consumatorii arondaţi străzilor Al. Gorniştilor, Calea Şagului, Dâmboviţa, Leonard, P. Ruscăi, Poeniţei, Transilvania,

Intreruperi de curent

Enel nu a programat joi întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Parța (p), Comloșul Mare, Lunga, Folia, orele 9 – 16; Dobrești, Pietroasa, Lăpușnic,Bara, Rădmănești, Spata, Secaș, Vizma, Crivobara, Labașinț, Ghizela, Hisiaș, Paniova, Babșa, Târgoviște, Balint, Păru, Țipari, Criciova, Dragomirești, Ohaba Lungă, Ohaba Română, Dubești, orele 8 – 20; Lugoj

Top