Fara bani in conturi, BC Timisoara e in prag de desfiintare! Juristii PMT se tem de DNA si de Curtea de Conturi

Primarul Nicolae Robu a făcut, marți, în plenul CL un anunț șocant: echipa BC Timișoara își trăiește, practic, ultimele zile! Totul, din cauză că juriștii primăriei nu sunt de acord cu nouă formula de contract de finanțare, aprobată acum trei săptămâni! Robu spune că se gândește chiar la desființarea serviciului juridic al PMT.

bctm

Acum trei săptămâni, consilierii locali au votat un contract-cadru pentru finanțarea celor patru cluburi sportive la care municipalitatea este membru fondator. Fără acesta, nu puteau fi acordați banii stabiliți drept finanțare de la bugetul local. Proiectul de hotărâre a avut aviz juridic și a trecut în cele din urmă de plen. Surpriza însă! Contractul-cadru nu este în vigoare nici în momentul de față, astfel că în conturile cluburilor sportive nu a fost virat niciun leu! În aceste condiții, lucrurile au luat o turnură gravă. „Juriștii nu au vrut să semneze acel contract concretizat pentru fiecare asociație. Am cerut explicații. Mai întâi am primit o explicație de-a dreptul uluitoare, și anume că prin acel contract s-ar dubla finanțarea, că finanțarea a fost aprobată o dată, cu titlu de cotizație, și dacă mai semnăm un contract înseamnă că mai dăm alți bani. Asta, deși în textul contractului scrie limpede că se referă la finanțarea prin cotizație a asociațiilor la care CL este membru constitutiv. Le-am cerut juriștilor să vină cu alte exprimări, cu alte formule, inclusive astăzi conveniserăm să nu mai numim «contract» acel document (…) Le-am spus să mai citească și să vină cu orice fel de corecții, dar niciun jurist nu a semnat documentul și nu am putut să vi-l prezentăm aici”, a declarat, marți, primarul Nicolae Robu.

Confom acestuia, consecințele au apărut imediat, în prima fază la clubul de baschet BC Timișoara. „Am și primit deja de la baschet mesajul: «retragerea din campionat și din cupele europene și trimiterea către jucători a unor înștiințări că sunt liberi de contract, eliberarea apartamentelor ocupate de club în două zile, începând de astăzi». Evident că urmează, în lanț, consecințele fatale pentru toate celelalte cluburi”, mai spune primarul. Edilul a tunat și a fulgerat împotriva juriștilor pe care îi are în subordine. „Mă gândesc foarte serios la desființarea serviciului juridic și contractarea unor servicii juridice cu oameni competenți. Să iei salariu și să nu fii în stare să dai un aviz pe un material făcut de alții sau să vii tu cu o alternativă nu e în regulă”, a afirmat Nicolae Robu.

Consilierul local Ciprian Jichici a anunțat că intenționează să propună un proiect prin care CL să ia atitudine publică împotriva DNA și a Curții de Conturi. „Dincolo de problemele cluburilor sportive, ceea ce se întâmplă în momentul de față în Timișoara pune în pericol autoritatea CL. Ceea ce citesc în referatul DNA este halucinant. Dacă noi, CL, nu luăm poziție, s-ar putea ca la anul să nu mai aibă sens să mai constituim un consiliu local. Cine sunteți, stimați domni de la DNA și Curtea de Conturi, să decideți dvs. ce este oportun sau nu pentru acest oraș? Singurii care decid ce e oportun sau nu sunt cetățenii Timișoarei, care, în 2016, dacă nu le convine, nu mă vor mai vota. Voi veni cu un proiect de hotărâre prin care să luăm public poziție, aceste abuzuri nu mai pot continua. În aceste oraş nu DNA va decide ce e oportun, nu Curtea de Conturi va decide, ci Consiliul Local al municipiului Timișoara și, dacă cineva va decide că pentru asta trebuie să merg să dau declarații o voi face”, spus liberalul. Consiliul Director al BC Timișoara urmează să se întrunească marți seară sau miercuri dimineață, pentru a lua o decizie finală. Orice zi în care activitatea continuă în același fel înseamnă acumularea de datorii suplimentare.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

12 comentarii pentru acest articol

pack a spus: (septembrie 22nd, 2015 at 23:12 )

Mai Jichici, baiatule cu gura mare. Oportun pentru tine e sa taci. Problema e (si) de legalitate. Referitor la cluburile sportive e si mai interesant sa se descopere procentele ce ajungeau in unele buzunare ale interesatilor sa se aprobe unele sume de bani… Acum ai ajuns tu sa suferi in locul lui tata Jean sau Moldovan… alte jeguri!

INO a spus: (septembrie 22nd, 2015 at 23:15 )

BEY! ROBU! SE POATE FINANȚA O ECHIPĂ ATÎTA TIMP CÎT ESTE FĂCUTĂ CINSTIT! NU ESTE NICI O PROBLEMĂ!MAI ALES CĂ NICI O LEGE DIN LUME NU POATE CONDAMNA PE NIMENI PE PLAN LOCAL PENTRU CĂ SAU ALOCAT DIN FONDURILE SPORTIVE O SUMĂ PENTRU A SUPORTA O ECHIPĂ DE BASCHET!SĂ FIM SERIOȘI CE DRAC DE JURIȘTI AVEȚI????

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Pile ai relații a spus: (septembrie 23rd, 2015 at 00:22 )

Liniștit se poate desființa serviciul acesta juridic,niciunul de acolo nu a ajuns pe competentă ,doar pile.Nenea Cojocaru știe foarte bine cum se angajazeaza in Primăria Tm.

teo musante a spus: (septembrie 23rd, 2015 at 07:42 )

In aceasta situatie DESFINTATI SERVICIUL JURIDIC AL CL ! DAR URGENT ! In acelasi timp faceti contract cu firma juridica sau juristi privati . Daca nu au vrut sa semneze actualii juristi , SA MOTIVEZE REFUZUL . In alta ordine de idei REDUCETI DIN PERSONALUL AFLAT IN ORGANIGRAMA CLUBURILOR deoarece 50% NU-SI JUSTIFICA SALARILE INCASATE DIN BANI PUBLICI . Un lucru la fel de important este VERIFICAREA nu doar a TRASEULUI DE CHELTUIRE A BANILOR ci creati chiar o comisie (din fosti sportivi , oameni priceputi } care sa observe si sa analizeze oportunitatea si chiar corectitudinea unor decizii ale conducatorilor unor sectii sportive . Cazul cel mai recent si iesit din comun este chiar la BASCHET : Cum s-a ajuns la decizia de a NU MAI PRELUNGI CONTRACTUL CELUI MAI BUN BASCHETBALIST PE POSTUL LUI DIN TARA ?!? Nimeni din cei care aproba bugetul NU A PUS INTREBAREA : DE CE RENUNTAM LA JOVANOVIC ? Ce interes au antrenorii sau presedintele sectiei de baschet sa renunte la cel mai bun ? Eee , pentru asemenea lucruri trebuie sa si raspunda cineva pe plan sportiv . Din pacate acolo unde se descurca majoritatea consililor locale , TIMISOARA DA CHIX . Ba nu vor consilierii ba nu vor juristii . Situatia e COMICA intr-un fel . E CA SI CUM UN VANZATOR CU ACTE IN REGULA SI UN CUMPARATOR SE PUN DE-ACORD LA UN PRET DAR NOTARII SI JURISTII NU POT , NU STIU SAU NU VREAU SA LE FACA UN ACT DE VANZARE -CUMPARARE .

eu cetatean a spus: (septembrie 23rd, 2015 at 09:05 )

e greu cu respectarea legii, cind pina acum am facut ce am dorit cu banul public , jichici mai bine ar cauta caile legale pentru rezolvarea situatiei. de acord cu teo

Noni a spus: (septembrie 23rd, 2015 at 10:00 )

Bine Jichici! Curtea de Conturi si DNA trebuie sa se ocupe de ilegalitati. Cand finantarea sportului a fost facuta in cadrul legii nu au ei de ce sa-si dea cu parerea daca este oportuna sau nu finantarea sportului. Nu ei decid asta, nu intra in prelogativele lor. Este un abuz urias de tip stalinist! Iar sportul romanesc, in conditiile in care in toata tara sunt cluburi finatate de autoritatile locale, se afla intr-un real pericol…Nu mai vorbesc de Asociatia Timisoara Capitala Europeana…

bady a spus: (septembrie 23rd, 2015 at 10:46 )

Corect Teo,Zlatko a fost cel mai bun sportiv care a evoluat in acesti ultimi ani la Timisoara,a dus aceasta echipa in spate de unul singur.Cand greu mai gasesti un asemenea jucator,tu il ai in curtea ta si renunti asa usor la e,l DUBIOS.
Problema la echipa de baschet sunt acei trepadusi care o conduc de ani buni Vermesan si De Maio care acuma ameninta cu desfiintarea ca nu mai sunt bani.Dar ei de ce nu au reusit sa aduca un sponsor important,scopul lor a fost doar sa aduca jucatori care apoi dispareau dupa cateva jocuri,oare de ce?COMISIOANE

dan a spus: (septembrie 23rd, 2015 at 11:35 )

Super tare
Atarnatorii de pe la cluburi sa isi caute de lucru…..

ilie a spus: (septembrie 24th, 2015 at 14:45 )

Toti invidiosii pe rezultatele echipei macane sub pseudonime net. Ce sa zic…incompetenti…
Bravo Cipi ! Externalizati serviciul juridic. Oricum are doar rol consultativ (degeaba).

dan a spus: (septembrie 24th, 2015 at 14:47 )

Ciprian eu te votez! da candideaza la postul de primar.

Lae Baro$$anu a spus: (septembrie 24th, 2015 at 16:53 )

Buey Jichici nu iti mai pune postacii sa o arda cu candidatura ta la primarie ca te sparg, te scot de pe lista de consilieri la anul care vine, fraere. Te calc cu mertanu pana iti vine mintea la cap.

ionescu a spus: (octombrie 2nd, 2015 at 15:04 )

ole, oleeee, ole oleeeee, BC nu mai eeee …. ale-alee, ale-aleeee ce bineeeee – facem economii serioase cu banii bagati la baschet, la Leo Demaio, Vermesan, Bota, Andreicovici, si normal, Dragan Nesatulul Petricevic – in buzunare. In sfarsit, se face dreptate :))

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial

După ce anul trecut în Parcul Rozelor au avut loc Europenele de volei pe plajă U23, şi în acest an, acelaşi loc cu multă simbolistică pentru timişoreni va fi în centrul atenţiei. Federația Română de Lupte va organiza în perioada 18-21 iulie 2024 Campionatul European de Lupte pe Plajă (U15, U17, U20) precum și etapa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul European de lupte pe plajă va avea loc în Parcul Rozelor din Timişoara. Şi etapă de circuit mondial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Zece fanfare, cinci scene, sute de alămuri! Emoții, nostalgie, atmosfera Banatului de altădată și o muzică irezistibilă, ce face inimile să tresalte, la Festivalul Fanfarelor. Cea de-a 36-a ediție a festivalului se va desfășura în Duminica Floriilor, 28 aprilie 2024, de la ora 16:00, în cinci locații din Timișoara. Zece redutabile formații muzicale vor anima...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un festival unic şi de tradiţie ajunge la a 36-a ediţie! Haideţi să ascultaţi fanfarele
Vineri, Primăria Timișoara a anunțat că va penaliza societatea care se ocupă de extinderea Școlii Generale nr. 30. Suma este una semnificativă, de 2,7 milioane de lei, De asemenea, a mai anunțat că a reziliat contractul cu respectiva firmă, iar primarul Dominic Fritz spune că respectiva firmă ar fi refuzat să termine lucrările în timpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara intră în conflict cu firma care extinde Generală 30. Se lansează acuzații de intervenții … electorale
Lanțul acuzațiilor și contraacuzațiilor pe tema stadionului continuă, după ce Alin Nica l-a acuzat, dimineața, pe Alfred Simonis că ar bloca deliberat procedura pentru proiectul noului stadion al Timișoarei. Cel acuzat reacționează și transmite că Nica nu se pricepe, că, de fapt, el ar fi trebuit să ceară hotărâre de guvern pentru demolare. ”Am luat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis îi dă replica lui Nica, pe tema stadionului: E rău intenționat și nu se pricepe
Mai puţin până la o nouă ediţie a unui concurs apreciat. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, susținut de parteneri din mediul privat. Cursa ciclistă, care se...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnite la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge
Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Piața muncii este una dinamică, noi meserii apărând și dispărând periodic. Progresul tehnologic este cel mai mare generator de job-uri care nu existau la începutul anilor 2000, gambling-ul este unul dintre domeniile în care influența noului este ușor detectabilă. Din 1996, atunci când a fost lansat primul cazinou online, și până în 2024, lumea distracției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dealer la Live Casino: Una dintre cele mai bine cotate noi meserii din România
Pentru prima dată în istorie, Primăria Dumbrăviţa a accesat un proiect european destinat drumurilor. Este vorba de un milion de euro cu care se vor asfalta primii cinci kilometri de străzi cu bani europeni.  “Unii știu să vorbească despre fonduri europene. Eu și echipa mea ne pricepem să le atragem și să implementăm proiecte. Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul proiect european pentru drumuri la Dumbrăviţa. Vor fi asfaltaţi primii 5 kilometri cu bani europeni
Top