Au rămas mai puțin de două săptămâni până când ceaunele vor da din nou în clocot, iar vinul va curge în valuri. Se va întâmpla în Buziaș, la Festivalul Papricașului și Vinului, ajuns la ediția cu numărul șapte. Manifestarea organizată de Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș va avea în 10 și 11 octombrie, în parcul stațiunii.
Festivalul Papricașului s-a bucurat de succes încă de la prima ediție, astfel că, de la an la an, au crescut atât numărul bucătarilor gata să-și demonstreze priceperea, cât și al vizitatorilor veniți să guste delicioasele preparate. Acum, festivalul este cea mai importantă manifestare de acest gen din vestul României. Ediția de anul trecut a bătut toate recordurile, dar organizatorii speră s-o depășească acum. Ca în fiecare an, în afara preparatelor culinare și a vinului, iubitorii de folclor autentic nu vor fi dezamăgiți. În afara zecilor de artiști bănățeni, invitați speciali ai acestei ediții sunt membrii formației Kud Mladost Krepolin din Serbia. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc sâmbătă, 10 octombrie, la ora 13. În această zi vor urca pe scena din centrul stațiunii, printre alții, Elena Jurjescu, Codruța Măgurean, Iasmina Velescu sau ansamblurile „Hora Timișului”, „Boldureanca”, „Plavi Deli” și multe altele. A doua zi va avea loc și mult așteptatul concurs privind cel mai bun papricaș. Ceaunele vor fierbe la foc mic între orele 9 și 13, pentru ca, în jurul orei 13,30, în urma unei jurizări atente, să fie anunțați câștigătorii. Duminică, pe scenă vor urca, printre alții, Tiberiu Ceia, Adrian Stanca, Carmen Popovici Dumbravă, Cornelia Lupulescu sau ansamblurile „Bănățeana”, „Izvorașul” din Buziaș, „Pusta Banatului” din Timișoara.
Comentarii prin facebook