Ii cusute cu motive tradiționale, cergi, oale de sarmale și tot felul d blide, dar și bucate care-ți lasă gura apă – toate sunt de cumpărat, până duminică, la Muzeul Satului Bănățean. Târgul Meșterilor Populari a adunat, în acest an, în jur de 90 de expozanți veniți din mai multe colțuri ale țării.
Târgul Meșterilor Populari s-a deschis vineri, la Muzeul Satului Bănățean de la Pădurea Verde. La ediția din acest an au venit cam 90 de expozanți, din Suceava, Maramureș, Baia Mare, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Constanța, Arad, Mehedinți, Caraș-Severin și, evident, Timiș. Găsiți aici oale și farfurii, ii și fote, cergi, laibăre, linguri de lemn, ouă încondeiate, icoane și multe alte minunății, toate realizate, cu migală, de meșteri cât se poate de talentați. Unii dintre ei fac și demonstrații pe viu ale măiestriei lor, astfel că puteți vedea cum se „fabrică” ulcelele de lut sau cum se „construiește” un butoi. Pofticioșii ar trebui să treacă și ei pe la târg. Oferta pentru ei include cașcaval afumat, brânză de burduf în scoarță de brad, șuncă de casă, pastramă sau cârnați. Nu lipsesc nici mititeii și preparatele la grătar, pentru cazul în care vi se face foame după atâta plimbare. Târgul a fost deschis oficial sâmbătă, în prezența preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, alături de care s-a aflat Adam Crăciunescu, directorul Romsilva. „În ultimii ani, dimensiunile acestui festival au crescut constant. De la an la an avem tot mai mulți expozanți, care atrag din ce în ce mai mulți vizitatori. Suntem foarte mulțumiți de ediția cu numărul XV, mai ales că au venit la Timișoara absolut toți meșterii pe care i-am invitat”, spune Dan Radosav, directorul muzeului. Târgul Meșterilor Populari este deschis și duminică, tot până la ora 10, ca și sâmbătă, iar intrarea este liberă.
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook