Retrospectivă cronologică a anului 2015 (IV)
2 iunie. PSD vrea aquapark în Mehala. Robu și PNL îl vor la Dudeștii Noi. Până la urmă n-o să fie niciunde. Pardon, o să fie, dar tot în Ungaria.
4 iunie. După parcarea de la Magazinul Bega, primăria află că frații Cristescu și-au mai intabulat un teren aflat în vecinătatea magazinului. Dacă nu reacționează nimeni, poate ar trebui să-și intabuleze și parcul din spatele magazinului.
5 iunie. Victor Ponta este pus sub urmărire penală în dosarul „Turceni – Rovinari”. Nu e singur, ci alături de prietenul Șova. Iohannis cere demisia lui Ponta. Victoraș n-aude.
5 iunie. Alegeri ilare la PSD Timișoara. Sebastian Răducanu câștigă președinția organizației în confruntarea cu Florică Bârsășteanu la o diferență de opt voturi. Ciudat este că 13 voturi au fost anulate. Candidând în tandem cu Bîrsășteanu, Marius Craina câștigă extrem de lejer funcția de președinte executiv, obținând cu mai bine de 200 de voturi în plus față de Horea Băcanu. Acesta din urmă candidase în tandem cu Răducanu.
8 iunie. După ce, la începutul anului, a fost la Washington ca să se întâlneascu cu Barack Obama la „Micul dejun cu rugăciune”, primarul Nicolae Robu se întoace în SUA. De data asta la New York.
8 iunie. Sentințe definitive cu ani de grei de pușcărie pentru foștii patroni ai lui Poli, Marian Iancu și Ovidiu Tender, în Dosarul Rafo-Carom Onești. Primul a fost condamnat la 14 ani de pușcărie, al doilea, la 12 ani și șapte luni. Iancu era deja după gratii, mai având o condamnare de 12 ani.
9 iunie. Frăția penalilor din Camera Deputaților îl salvează și pe Victor Ponta, aleșii votând împotriva încuviințării urmăririi penale pe numele premierului.
11 iunie. Într-o emisiune televizată, Ioan Rus le face curve pe nevestele românilor plecați la muncă în străinătate, iar pe copiii lor, golani. La reacția negativă a opiniei publice, Rus demisionează din fruntea Ministerului Transporturilor.
12 iunie. Moțiunea de cenzură introdusă de PNL cade cu brio. Moțiunea a adunat 194 de voturi, iar 13 au fost împotrivă. Pentru a trece avea nevoi de 278 de voturi. Ca să evite trădările, șefii coaliției aflate la putere și-au ținut parlamentarii legați de bănci.
19 iunie. Alegeri la PSD Timiș. Cu toate că trebuia aleasă întreaga conducere a partidului, este ales/numit doar Sorin Grindeanu, care a candidat de unul singur la șefia organizației. Gurile rele spun că nu s-ar fi băgat în cursă dacă avea un contracandidat, chiar și de la Organizația de elevi a partidului.
24 iunie. Vlad Dragomir, unul dintre cele mai bune produse din ultimii ani ai fotbalului timișorean, semnează cu Arsenal Londra. Suma intrată în conturile lui Poli e derizorie: 150.000 de euro. Tânărul de 16 ani avea să confirme ulterior la gruparea londoneză.
7 iulie. Cu câteva zile înainte de startul campionatului, primarul Nicolae Robu fixează obiectivul lui Poli: primele șase locuri și cupele europene. Fără niciun ban primit de la CLT, Poli se bate acum pentru salvarea de la retrogradare.
7 iulie. S-au dat rezultatele la Bac. În Timiș, rata de promovare a fost de 65,84%, simțitor mai mare decât în 2014 (57,19%). Cel mai tare liceu a fost „Grigore Moisil”, unde 99,32% dintre candidații înscriși au luat examenul, trei cu 10 curat.
9 iulie. O gașcă de țigani se distrează pe treptele Catedralei cu lăzi de bere și manele. Un grup de pe Facebook cere demisia șefului Poliției Locale Dorel Cojan. Robu îi ia însă apărarea. Nu se spune însă mai nimic despre „preafericiții” de la Mitropolie care au permis acest dezmăț.
13 iulie. În fața a 12.000 de spectatori veniți pe „Dan Păltinișanu”, ACS Poli pornește cu stângul în noul campionat: 0-1 cu Pandurii Târgu Jiu.
15 iulie. Prima amendă pentru un club care face hărmălaie în zona Stadion: 112 euro. Clubul împricinat este Heaven, al fostului milițian Epure.
22 iulie. Liviu Dragnea ajunge președinte interimar al PSD după demisia lui Victor Ponta pe motiv de DNA. Gașca Ponta – Sârbu – Ghiță a mers pe mâna Rovanei Plumb, dar partidul a vrut altceva.
23 iulie. Admiratorii „perlelor” agramatei Maria Grapini înființează un site special. Acesta transformă un text scris în limba română în… „grapineză”.
28 iulie. Șoc în lumea politică din Timiș, și nu numai. La doar 51 de ani, deputatul PSD Gheorghe Ciobanu moare în urma unui infarct.
Comentarii prin facebook