(P) Spatii amenajate intre blocuri, locuri de parcare, alei de acces si terenuri de sport in cartiere – obiective pentru viitorul mandat Robu

Campania electorală pentru candidatul PNL la un nou mandat de primar, Nicolae Robu, s-a bazat pe promovarea realizărilor din cei 4 ani în administrația locală, dar și pe întâlniri și discuții cu timișorenii, în cartiere. În urma acestor întâlniri, candidatul liberal și-a trasat câteva obiective pentru următorii 4 ani.

Nicolae Robu 01

Dle Nicolae Robu, aţi promovat în această campanie realizările din primul mandat, majoritatea pentru infrastructură. Ce obiective aveţi pentru mandatul următor?

Este adevărat că ne-am orientat mai mult pe infrastructură, dar trebuie să fac câteva precizări: pe noi ne interesează și ce se întâmplă folosind această infrastructură. Viața în oraș trebuie să fie una liniștită, una în respect reciproc, una în toleranță, în împărtășire a fiecăruia din valorile celuilalt, indiferent de ce ne deosebește. Dacă ne creăm o infrastructură modernă, trebuie să știm să și trăim în ea, la un nivel corespunzător. Fiindcă în primul mandat ne-am focalizat pe marile proiecte și tot marile proiecte au ocupat locul central în actul de comunicare și în această perioadă de precampanie și campanie electorală, în cele ce urmează mă voi referi la obiective mici, dar extrem de importante pentru viața de zi cu zi a cetățenilor. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu timişorenii din toate cartierele mi-am propus ca în fiecare an din următorii 4 să amenajăm cel puțin 50 de spaţii dintre blocuri, deci în total 200 de astfel de spaţii. Se vor amenaja locuri de parcare, în medie 40-50 locuri per spațiu, alei de acces și spații verzi cu iarbă, flori și copaci, echipate cu bănci și, unde va fi potrivit, foișoare. Menționez că peste tot, oamenii mi-au spus că de 35-40 de ani, de când s-au construit majoritatea blocurilor, nimeni n-a făcut nimic în aceste spații, că odată cu creșterea numărului de mașini, ceea ce inițial se intenționa să fie spațiu verde a ajuns pământ arid, loc de lăsat mașinile, „covor” de noroi pe vreme umedă și de praf pe vreme uscată. Starea trotuarelor a fost o altă reclamaţie frecventă. Toată lumea conștientizează că de zeci de ani trotuarele au fost lăsate de izbeliște, că de când sunt eu primar s-au reparat sute de străzi la nivel de trotuare, ca, de altfel, și la nivel de carosabil, dar că mai e încă foarte mult de lucru pe această direcție. În următorii ani, iau angajamentul ferm ca TOATE trotuarele din Timișoara să ajungă impecabile. Timișoara și timișorenii merită asta! În plan este şi amenajarea a cel puțin 10 noi locuri de joacă în cartiere și modernizarea celor existente. Este, de asemenea, construirea de noi fântâni -50 la număr!-, parte din ele în locurile de joacă, unde, curios, deși merge multă lume, nimeni nu s-a gândit până acum să facă câte o fântână.

Recent aţi făcut un sondaj pe pagina dvs. de socializare referitor la pistele de biciclete. Veţi lua în seamă sugestiile bicicliştilor?

S-au spus multe despre mine în raport cu bicicliștii, toate sunt neadevăruri. Susțin pe toate căile transportul cu bicicleta. Amenajarea tuturor trecerilor trotuar-carosabil de pe pistele de biciclete ca treceri line, este unul dintre obiectivele mele în perioada următoare. Includ aici, tot pentru biciclişti, amenajarea de piste corespunzătoare, care să traverseze orașul pe principalele sale axe, cu prelungiri până pe platformele industriale cu mari angajatori. Restricțiile pe care le-am introdus pentru zonele pietonale sunt firești, sunt agreate de majoritatea covârșitoare a timișorenilor, inclusiv de bicicliștii care nu s-au lăsat dominați de patimă și au privit lucrurile cu ochii minții, rațional. Vreau să am o foarte bună relație cu bicicliștii și sunt convins că o voi avea, în interesul nostru comun, al tuturor.

Infrastructura pentru sport a fost în atenţia dvs. în primul mandat. Vor urma şi alte investiţii?
Evident. La vizitele din cartiere mi-a făcut nespusă plăcere să văd activitate, socializare, recreere. Vreau ca Timişoara să fie un oraş deopotrivă modern, functional, fluent, dar şi unul plin de viaţă. Cred că timişorenii ar aprecia existenţa unor terenuri de sport multifuncţionale, unde să poată practica minifotbal, baschet, handbal. Doresc amenajarea a cel puţin 20 de astfel de terenuri în cartiere. Să nu credeţi că am abandonat demersurile făcute deja de către mine la guvern pentru: (1) un nou stadion, cu 42.000 de locuri, obiectiv pe care am reușit să-l fac acceptat în lista sinteză de investiții a Companiei Naționale de Investiții, ce aparține de Guvern, dar, din păcate, încă fără finanțare; (2) o nouă sală polivalentă, cu 15.000 de locuri, tot fără finanţare, dar inclusă și ea, în urma demersurilor mele –dar nu de Guvernul Ponta, ci de Guvernul Cioloș!-, pe lista sinteză a CNI; (3) şi, în acelaşi stadiu, un bazin de înot olimpic. Vom continua să facem lobby pentru ele! Și, dacă va fi cazul – eu îmi doresc să nu fie!-, într-o bună zi, vom face și un miting pentru ele!

Timişorenii au prins gustul pieţelor volante. Veţi extinde modelul pieţei din zona Stadion şi în alte cartiere?
Vreau să amenajăm piețe țărănești în toate cartierele, după modelul celor din zonele Stadion, Lipovei și Piața Traian, care funcționează excelent, creând timișorenilor posibilitatea de a-și cumpăra legume, zarzavaturi, fructe și lactate de calitate, naturale, la prețuri de producător, iar producătorilor, posibilitatea de a-și valorifica munca fără interpuși care să-i jupoaie, conform unor „tradiții” încetățenite în România.

Am vorbit despre obiectivele pentru timişorenii activi, dar ce putem spune pentru cei mai mici dintre timişoreni şi pentru seniori?
Voi face demersuri în continuare pentru creșterea numărului de locuri în grădinițe, de la 9 000 de locuri, câte există acum, la 12.000 de locuri, creşterea capacității sistemului de creșe, de la 350 de locuri, câte există acum, la 1.000 de locuri, câte ar fi necesare; menționez că abia recent am preluat creșele la primărie și sunt foarte hotărât să rezolvăm în regim de urgență problema lor. Pentru seniori am inaugurat deja un prim loc nou şi vor urma şi alte spaţii de socializare în toate cartierele. Le vom amenaja în fostele puncte termice, în spațiile excedentare ale unor puncte termice în funcțiune sau în alte spații aflate în jurisdicția Primăriei. Vrem ca stimații pensionari ai Timișoarei să aibă condiții excelente de petrecere a timpului liber, de socializare, în foișoare amplasate în parcuri, pe vreme bună, respectiv în spații închise, amenajate și dotate corespunzător, pe vreme rea. Ca o concluzie, pot spune că eu am dovedit deja că port de grijă în egală măsură tuturor cetățenilor Timișoarei, de la nou-născuți, continuând cu copii, adolescenți, tineri, persoane de vârste medii și terminând cu pensionari. Prețuirea mea este egală pentru toți și înțeleg foarte bine specificitatea nevoilor pentru fiecare!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

klaus a spus: (iunie 2nd, 2016 at 09:28 )

MINCIUNI CAT CASA DULE ROBU!!!MERGETI ACUM PRIN TOATE ZONELE UNDE LUCREAZA CEI CARE BAGA CABLURI PTR RDS PRIN PAMANT SI VEDE TI CE LASA IN URMA LOR SI APROPO CINE PLATESTE TOATE ZONELE VERZI SI GARDURI VERDE SI FLORI CARE AU FOST CALCATE IN PICIOARE DE FIRMELE CARE LUCREAZA!!PLUS MIZERIA TOATA CARE AU FACUTO CUM RAMANE CU EA!?DOAR MINCIUNI SPUN TOTI CANDIDATII PE NICIUNUL NU INTERESEAZA ORASUL!DUL ROBU SE LAUDA EL CA A FACUT DAR A DANSUL DOAR A GESTIONAT BANII ORASULUI CUM A CREZUT DE CUVIINTA EL SI CINE VOTEAZA IN PLEN LA PRIMARIE!!A INTREBAT PE CINEVA DIN FIECARE ZONA DACA SANTEM DE ACORD NOI CEI CARE PLATIM DARILE LA STAT SI CARE INTRA IN BUGETUL ORASULUI!!SI CUM DA ACORD PRIMARIE LA TOATE SAPATURIILE ASTEA SI NU MERGE NIMENI SA II URMAREASCA SA VADA DACA RESPECTA TOT!?CHIAR VA BATETI JOC II NORMAL SA SE FACA DIFERITE LUCRARI DAR SE FAC UNELE CHESTI BUNE SI PE PARTEA CEALALTA SE STRICA ALTCEVA!!DUL ROBU TRIMITE TI PE CINEVA SA VADA TOT TAKE IONESCU CUM II ACUM NU PE MIJLOCUL UNDE PLANTATI FLORI ETC CI PE MARGINI SA VEDETI CA NUMAI E IARBA ETC VA POT DA CEVA POZE DE ACUM 3 ANI SA VEDETI TOTUSI CA ARATA MAI BINE SI SPUNETI SA INTRE SI PE STR TEODOR MIHALY FOSTA IASI SI PE VASILE LUCACIU LA NR 17-19 SAU LA 21 SA VEDETI CUM S A STRICAT TOT SI NOI DUPA TRB SA PLATIM DIN BANI PERSONALI DACA TOT DATI AVIZE RESPECTATI NE SI ANGAJATI FIRME SA FACA DUPA EI CUM TREBUIE SI ASA SANT TOT DIN BANII NOSTRI!!!MULTUMESC

Iuliana a spus: (iunie 3rd, 2016 at 12:26 )

Si unde sa fac aceste parcari intre blocuri….Sa vina pe Magura 2 – 4 in spatele blocului sa vada ce garaje sunt…puse haotic si astupata si calanizarea ( scurgerea ), sa vina dupa ploaie sa vada la fata locului ce apa este ca poti sa mergi cu barca , si nu mai vorbesc ce depoziteaza garaje numai butoaie cu varza, mobila etc. si masina sta in alta parte.

Marcel a spus: (iunie 3rd, 2016 at 17:08 )

Cartierele vechi arata din ce in ce mai bine dar cartierele noi rezidentiale din ce in ce mai rau.
Blocuri se construiesc in cartiere cu terenuri de 5-600mp cu strazi de 6m si fara nici un spatiu verde intre strada si trotuar. Nici un loc de parcare publica. Nici un parc. Nici o zona de utilitati. Blocuri la 1m de strada (Str. Victor Gaga, Musicescu, Debussy, … ). Spatiu verde mult sub norma de 30 ascunse sub forma de „parcari ecologice” care dispar dupa acordarea autorizatiei de functionare (Str. Victor Gaga, Musicescu, Debussy, Alexandru Balas, Vasile Mioc, Lavandei, Daliei, ,,,, toata zona de sud intre Mures si Musicescu).
Unde sunt cei 26mp de spatiu verde de persoana conform UE.
Ne-am plans de Ceausescu ca a construit cartiere de blocuri. Cei de acum aproba cartiere mult mai aglomerate fara nici o structura. PUZ-uri cu deviatii fata de PUG apar ca ciupercile dupa ploaie. Se face un HCL si gata. Ce era ilegal ieri e legal de maine.
RUSINE !!!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara

Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

robu si popoviciu

Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat

Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul

CSM Petrolul Ploieşti a redus din diferenţă în seria decisivă pentru rămânerea în liga de elită la baschet masculin. A fost 83-79 în meciul trei din seria cea mai bună din cinci partide, într-un joc disputat pe teren prahovean. După trei partide Timişoara rămâne în faţă, 2-1 la general. Partida disputată luni seara a fost...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deznodământul se amână. Timişoara pierde meciul 3 cu Ploieştiul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Linia feroviară dintre Caransebeș și Craiova va beneficia de 20 de miliarde de lei în vederea reabilitării. Proiectul era blocat, fiind necesară actualizarea indicatorilor tehnico-economici. De asemenea, a fost emisă autorizația de construire pentru alte două tronsoane de cale ferată, aflate între Ronaț Triaj/Timișoara și Glogovăț/Arad. Majorarea prețurilor la materialele de construcții, a transporturilor și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pot demara lucrările de reabilitare pe sute de kilometri din calea ferată dintre Craiova și Arad

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu a fost reprimit în PNL, cu braţele deschise. Popoviciu este considerat un apropiat al actualului preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga. În schimb, Cătălin Iapă, yesman-ul fostului preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, a fost refuzat. De asemenea, au fost respinse şi adeziunile de reintegrare în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Popoviciu, reprimit în PNL. Cătălin Iapă, omul lui Nicolae Robu, refuzat
Specialişti aşteptaţi la un eveniment de tradiţe organizat sub egida UPT. Asociația de Sudură din România, în colaborare cu Universitatea Politehnica Timișoara, Academia de Științe Tehnice din România, Filiala Timișoara și Sucursala ASR Timișoara organizează, în zilele de 18-19 aprilie 2024, la Facultatea de Mecanică a UPT (Bd. Mihai Viteazu nr. 1), Conferința „SUDURA 2024”,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Eveniment ce aduce aminte de o tradiţie politehnică importantă, sudura
Școala generală nr. 1 din Timișoara, situată în Fabric, va fi transformată în școală verde inteligentă. Atingerea acestui deziderat va mai dura, deocamdată primăria a anunțat că va lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de proiectare și execuție. Investiția este finanțată din fonduri PNRR pe care Primăria Timișoara le-a atras anul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se lansează licitația pentru reabilitarea celei mai vechi școli generale din Timișoara
Titu Bojin nu mai candidează pentru preşedinţia CJ Timiş. S-o fi săturat şi el, după ce la ultimele alegeri locale a obţinut doar 4,06, pe atunci candidând pentru ALDE. Acum e lider judeţean al PUSL, partidul fondat şi controlat de fostul turnător la securitate Dan Voiculescu. Zilele trecute, Bojin a anunţat că PUSL nu va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (2). Timişul are o nouă „echipă câştigătoare”: Piedone-Bojin. Secta „Robiştilor” promovează unul dintre cele mai insalubre personaje din spaţiul public
Premisă: * Marile companii din IT&C din Statele Unite ale Americii au concediat zeci de mii de angajați în ultimele 18 luni; * Din experiența crizelor precedente, mișcările din piața globală se simt în România la o diferență cuprinsă între șase și nouă luni față de momentul declanșării în SUA; * Pentru a avea o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Analiză: Valul de concedieri din SUA, în domeniul IT&C, nu s-a resimțit în vestul României. Rata de angajabilitate a studenților UPT aproape de 100%
Intrat în cursă perntru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei, Horia Bugarin afirmă că are de luptat cu cea mai mizerabilă campanie făcută până acum, în spatele căreia se ascund mafia imobiliară şi lumea interlopă. Principalul contracandidat al lui Bugarin este latifundiara Alina Sperlea (PSD-PNL), o afaceristă cu averea ascunsă.   Primarul Dumbrăviţei, Horia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Horia Bugarin intră oficial în cursa pentru un nou mandat de primar al Dumbrăviţei: “Haideți să ne opunem împreună mafiei imobiliare și interlopilor!”
Primăria Timișoara a anunțat amplasarea a nouă cișmele de apă potabilă  în 6 parcuri administrate municipalitate: Parcul Copiilor (2), Parcul Civic (3), Parcul Central (1), Parcul Alpinet (1), Parcul Catedralei (1), Parcul Adolescenței (1). Prima cișmea a fost deja montată în Parcul Adolescenței. În această săptămână, va fi dată în folosință și cea din Parcul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În șase parcuri din Timișoara vor fi amplasate cișmele cu apă potabilă
DRDP Timișoara a anunțat că în această seară (16 aprilie), de la ora 20 până la miezul nopții, 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐞𝐦𝐢𝐭𝐞𝐫𝐞 𝐚 𝐫𝐨𝐯𝐢𝐧𝐢𝐞𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐧𝐮 𝐯𝐚 funcționa în 𝐏𝐓𝐅 Moravița, 𝐏𝐓𝐅 Jimbolia și 𝐏𝐓𝐅 Cenad, din judetul Timiș, ca urmare a lucrărilor de îmbunătățire a infrastructurii rețelelor de comunicații de date puse la dispoziție de către...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se întrerupe temporar emiterea de roviniete în punctele de trecere a frontierei din Timiș
Top