Stirile din ziua: 21 septembrie 2016

Oficial: in Romania e epidemie de rujeola! Trei copii au murit in Arad si Timis

Oficial: in Romania e epidemie de rujeola! Trei copii au murit in Arad si Timis

Ministerul Sănătății a anunțat că în România este epidemie de rujeolă. Sunt aproape 700 de cazuri confirmate, în 23 de județe. Trei copii au murit, două cazuri fiind confirmate. Spre deosebire de anul trecut, situația este alarmantă: în 2015 s-au înregistrat doar șapte cazuri.

ASU Poli

Victorie si atat! Poli se impune in fata ultimei clasate

Victorie logică, dar venită mai greu decât era cazul! „Lanterna” Şoimii Pâncota a ţinut în şah ASU Poli, în prima etapă intermediară din liga secundă. Dar doar în prima repriză! Gruparea care a luat nişte bătăi antologice în acest debut de sezon nu a mai rezistat şi în partea secundă, când „Băieţii în ghete” au făcut legea!

A inceput LitVest: Rectilinia, lectura cu sute de oameni, in Parcul Central / FOTO

Să stai să citești pe o bancă într-un parc e ceva banal, dar dacă fac asta câteva sute de oameni e deja un eveniment. Așa s-a deschis, miercuri la prânz, o nouă ediție a LitVest. S-a citit poezie pe aleile Parcului Central, jandarmi, oameni de litere și elevi deopotrivă. A fost încă un experiment reușit al Bibliotecii Județene Timiș. Iar joi mai urmează unul.

Pedalare cu scandal, de Saptamana Mobilitatii! Biciclista suparata: Sa vina Robu cu noi! / FOTO

N-a participat fizic la pedalarea de Săptămâna Mobilității, dar tot a fost personajul principal! Primarul Nicolae Robu a fost certat apăsat, în lipsă, de o biciclistă supărată pe felul în care, spune ea, înțelege municipalitatea să aibă grijă de comunitatea pe două roți. Mai mulți angajați ai PMT și viceprimarii Timișoarei au pedalat organizat prin oraș.

tabara cheveres

Sute de copii din Timis au mers în taberele scolare din judet si din tara

Vacanţa de vară a adus pentru mai mulţi copii timişeni excursii în taberele româneşti. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș a organizat mai multe asemenea deplasări în diferite tabere din judeţ şi din ţară, atât pentru copiii cu dizabilităţi, dar şi din centrele de plasament şi din şcolile din Timiş.

Veselie si muzica populara, din nou in Parcul Rozelor! Incepe Festivalul Minoritatilor / PROGRAM

Folclor al diverselor minorități etnice – de asta vor avea parte, la sfârșitul săptămânii, timișorenii care vor trece prin Parcul Rozelor. Festivalul Minorităților a ajuns la ediția cu numărul trei, dar primăria a renunțat, între timp, la Festivalul Gastronomiei.

Totuși, nu se cumpara! Proprietarii fostului bordel Sari Neni au incercat sa fenteze primaria

Consilierii locali au decis în ultimul plen să nu cumpere totuși fostul restaurant „Intim”. Proprietarii acestuia au încercat să fenteze primăria, reîmpărțind spațiul și solicitând 180.000 de euro pentru ceva pentru care, în mai, cereau 120.000! Fostul bordel Șari Neni a fost plimbat prin plen vreo doi ani și jumătate.

Cele mai frumoase carti din Romania ajung si la Timisoara, la Casa Artelor

Într-o lume supertehnologizată, există încă oameni pentru care nimic nu se compară cu mirosul cernelii de tipar pe care îl inspiri dintr-o carte proaspăt cumpărată. Pentru ei, dar nu numai, la Timișoara vor poposi, timp de două săptămâni, cele mai frumoase cărți din România.

Oficial, Deian Sorescu nu mai este jucatorul lui Poli Timisoara! Gheorghe Hagi are prima optiune pentru transferul juniorului

Conducerea lui Poli Timişoara are toate şansele să intre în Cartea Recordurilor la capitolul cum să investeşti ani de zile în juniori extrem de talentaţi, după care să-i pierzi în urma unor litigii care l-ar face invidios până şi pe Kafka. Ultimul caz este cel al lui Deian Sorescu, fotbalist crescut la centrul de copii şi juniori de la Poli.

Corpuri in tranzitie: Ateliere de dans contemporan, la Timisoara

Interesantul proiect „Corpuri în tranziție” ajunge acum și la Timișoara și vă propune să (re)descoperiți frumusețea dansului contemporan. Este vorba despre un turneu de spectacole, ateliere, proiecții de film și prelegeri susținut de compania independentă Tangaj Dance Collective. Dacă vreți să participați la ateliere, e momentul să vă înscrieți.

aquatim

Fara apa rece in Plopi si la Sacalaz

Aquatim anunță că miercuri, 21 septembrie, între orele 8 și 16, va opri furnizarea alimentării cu apă potabilă în cartierul Plopi. Întreruperea este cauzată de lucrările de mentenanță efectuate de echipele de intervenții ale Aquatim la Stația de tratare a apei Bega. De asemenea, între orele 9 și 17, în Săcălaz, presiunea apei reci va

Intreruperi de curent

Enel a programat miercuri, 21 septembrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Ecoului, T. A. Edison, Brazilor, Cooperației, A. Volta, Constantin cel Mare, orele 9 – 17; Săcălaz – zona str. IV-VII, Giarmata – zona str. Sifoanelor, Bătrână, Foraje Aquatim zona Bucovăț – foraj 19, 21, 24, 26, 28), Iecea Mică (p), Cărpiniș,

Top