Stirile din ziua: 16 septembrie 2016

Timisoara va fi Capitala Culturala Europeana in 2021!

Timisoara va fi Capitala Culturala Europeana in 2021!

Timișoara a învins! Vom fi Capitală! Culturală Europeană în 2021! Anunțul a fost făcut vineri, la Biblioteca Națională! Timișoara a candidat sub sloganul „Shine your light – Light up your city / Luminează orașul prin tine!” și a învins în competiția națională Bucureștiul, Clujul și Baia Mare. Timișoara a candidat pentru titlul de Capitală Europeană

Drumul judetean 591 C, intre Sacalaz si Sanmihai, va fi inchis saptamana viitoare

CJ Timiș vrea să lege Calea Aradului de Șag printr-o variantă ocolitoare care va trece prin mai multe comune și la care se lucrează deja. Parte din această „centură” de rezervă este și DJ 591 C Săcălaz-Sânmihaiu Român, unde se lucrează de zor. Această șosea va fi închisă săptămâna viitoare.

Strazile de pamant din Timisoara, asfaltate cu 10 milioane de lei! In patru ani

Aproximativ 10 milioane de lei în următorii patru ani – atât va investi Primăria Timișoara pentru reabilitarea străzilor de pământ și piatră spartă. Lucrările vor fi executate de SDM, care a câștigat licitația. Una din primele lucrări va fi un tronson din strada Cercului, parte a unei noi legături între zona Steaua și Calea Martirilor.

CJ Timis va avea sase directii: Grindeanu ia Dezvoltarea, Iliescu va prelua Directia Tehnica

Imediat după preluarea funcției, președintele CJ Timiș, Sorin Grindeanu, a anunțat că vrea o nouă organigramă a instituției. Aceasta a fost întocmită rapid și trimisă către Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Avizul trebuie să sosească în câteva zile, iar la finele lui septembrie, organigrama va fi votată în plen.

Adio drumuri de o zi intreaga! Din vara viitoare, timişorenii vor putea zbura la Constanta

Timişorenii vor putea ajunge pe litoralul românesc într-o oră şi un pic. Calvarul drumurilor proaste sau al trenurilor CFR veşnic întârziate va fi înlocuit cu deplasarea lejeră şi rapidă cu avionul. Compania Blue Air şi-a anunţat calendarul de zboruri pentru vara anului viitor şi, surpriză, de la Timişoara se va putea merge cu avionul la Constanţa.

deBanat.ro, de acum si pe telefonul tau!

Timp de șase ani, ne-am întâlnit în fiecare dimineață, încă de la cafea, din doar câteva click-uri de mouse. Vrem să-ți mulțumim că ne-ai fost alături, așa ne-am gândit să facem și mai simplă întâlnirea. De acum, ne găsești mult mai ușor, oricând vrei să afli o știre nouă. Nu-ți trebuie decât telefonul tău mobil

In sfarsit: in decembrie se incheie santierul de la Muzeul Banatului!

În 10 ani, alții au construit sute de kilometri de autostradă și tuneluri. La Timișoara, după 10 ani, va fi gata consolidarea aripii de nord-vest a Castelului Huniade! Șantierul a fost unul cu probleme, iar culmea a fost atinsă la începutul verii, când în Sala Cavalerilor a turnat cu găleata.

Intreruperi de curent

Enel a programat vineri, 16 septembrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Iris nr. 21A, Luceafărul nr. 7, sc. C, A.Demetriade (p), Divizia 9 Cavalerie (p), orele 9 – 17; Săcălaz – zona str. I-IV, Giarmata – zona str. Bătrână și Câmpului, Sînandrei nr. 83 (nr. 23 vechi), orele 9 – 17; Lugojel

Top