Stirile din ziua: 23 septembrie 2016

Saptamana FEST-FDR: teatrul pune stapanire pe centrul Timisoarei

Saptamana FEST-FDR: teatrul pune stapanire pe centrul Timisoarei

Festivalul European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Românești, FEST-FDR2016, se deschide oficial duminică seară. Timișorenii sunt așteptați la spectacole de teatru dintre cele mai diferite și nu vor lipsi reprezentațiile în aer liber, care, în anii trecuți, au strâns sute de curioși.

pnl timiș

Lista primarilor demisionari din PNL Timis. Robu, contrazis: o treime sunt din vechiul PNL

Nu mai puțin de 18 din cei 20 de primari PNL prezenți la ședința de joi a BPJ au demisionat oficial din funcțiile din partid. Ei au protestat astfel vizavi de modul considerat dictatorial în care Nicolae Robu conduce filiala. Șase demisionari provin din vechiul PNL, ceea ce-l contrazice pe Robu, care susține că, de fapt, e o bătălie între foștii PDL-iști și vechii liberali.

trafic in Timisoara

CNADNR i-a raspuns lui Robu, dar mitingul pentru centura se tine

CNADNR s-a mișcat neașteptat de repede și i-a răspuns primarului Nicolae Robu la întrebările legate de centura Timișoara. Lucrările ar trebui să înceapă, teoretic, în 2017, lucru puțin probabil, în condițiile în care licitația pentru execuție ar urma să aibă loc abia în cea de-a doua jumătate a anului viitor. Robu spune că nu anulează mitingul.

Nicolae Robu: Nu-mi asum o candidatura a lui Petru Roman, nu va fi validata la nivel national

Locul al treilea pentru Camera Deputaților nu poate reveni decât unui reprezentant al vechiului PNL. Asta spune președintele Nicolae Robu, care crede că listele pentru parlamentare trebuie să respecte un principiu de paritate. Candidatura lui Petru Roman este exclusă din start.

Robu n-a primit raspuns despre centura, asa ca vom avea miting! Urmatorul protest ar putea fi motorizat

Mitingul pentru centură se ține! Primarul Nicolae Robu așteaptă încă un răspuns în scris de la CNADNR la cele șapte întrebări adresate acum două zile. Edilul crede că ieșirea în stradă a timișorenilor este singura modalitate prin care guvernanții pot fi atenționați asupra necesității construirii variantei ocolitoare. Nu este exclus și un al doilea protest.

ADR Vest merge in Irlanda sa-i invete pe fermierii europeni sa fie mai buni

Reprezentanţii Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) merg în Irlanda pentru a lansa un proiect de colaborare în domeniul agroalimentar între reprezentanţii a şapte regiuni europene. Participanţii vor face schimb de idei de bune practici, dar vor participa şi la o bursă care urmăreşte stabilirea de contacte directe între firmele de specialitate din aceste şapte regiuni.

DJ 591 C, Sacalaz – Sanmihaiu Roman, ramane inchis pana la 1 octombrie

CJ Timiș vrea să lege Calea Aradului de Șag printr-o șosea care va trece prin mai multe comune și la care se lucrează deja. Din cauza vremii însă, lucrările programate pe DJ 591 C, Săcălaz-Sânmihaiu Român, una dintre cele mai importante porțiuni ale acestei „centuri”, nu s-au putut derula așa cum era programat, astfel că drumul va rămâne închis până la 1 octombrie.

Fara securisti si nomenclaturisti! Reguli noi pentru cetatenii de onoare ai Timisoarei

Viitorii cetățeni de onoare ai Timișoarei vor fi nominalizați după criterii mult mai stricte. La finele lunii iulie, un liberal și trei social-democrați au cerut ca niciun fost membru PCR cu funcție sau colaborator al Securității să nu mai poată fi onorat astfel în orașul de pe Bega. Proiectul lor va fi supus la vot în viitorul plen.

Robu, despre scandalul din PNL: N-am vrut ca 75% din locurile eligibile sa revina fostului PDL!

După ședința cu scântei de joi seară a BPJ, președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, explică de ce s-a ajuns aici. El susține că a propus o împărțire paritară a locurilor eligibile între foștii PDL-iști și vechii liberali. Pentru asta, spune Robu, l-a și „retras” pe Marian-Constantin Vasile de pe mult dorita poziție 3 de la Camera Deputaților, propunând un vot cu care primarii n-au fost de acord.

Politistii locali, trimisi in inspectie generala pe parloage, contra ambroziei

Timișorenii „plâng” pe rupte din cauza ambroziei care a invadat, și în acest an, orașul. Polițiștii locali au împărțit amenzi celor care nu-și îngrijesc terenurile, dar asta nu e destul. Printr-o notă internă emisă în 22 septembrie, primarul Nicolae Robu trimite agenții să facă „o inspecție generală” a Timișoarei!

uvt

Universitatea de Vest Timisoara isi anunta prezenta intr-un nou top

Universitatea de Vest a anunţat o nouă clasificare într-un top internațional. De această dată, este vorba de Times Higher Education – World University Rankings (THE), unde UVT s-a poziționat în intervalul 601-800, similar anului anterior. Alte trei universități din România sunt prezente în această prestigioasă clasificare internațională.

Vrei sa inveti in strainatate? Hai la World Education Fair

Dacă vreți să învățați în străinătate, veți putea analiza, chiar la Timișoara, ofertele mai multor universităţi internaţionale. O serie de instituții de învățământ din întreaga lume își vor prezenta vineri, 23 septembrie, oferta către tinerii care vor să studieze în străinătate, la cel mai important târg educațional din România.

Vacantele in Romania, promovate in Dubai de timisorenii de la Ultramarin

Agenția de turism Ultramarin mai face un pas în planul său de a promova România ca destinație turistică pentru străini. A implementat cu succes în ultimii ani programul „Iubește România Ta” prin care a promovat frumusețile țării noastre printre români, iar acum echipa Ultramarin a început promovarea României și în străinătate.

Intreruperi de curent

Enel a programat vineri, 23 septembrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Bd. Liviu Rebreanu nr. 2/4, orele 9 – 17, Calea Urseni (p), orele 9 – 15; Săcălaz – zona str. IV și V, Giarmata – zona str. Bătrână, Morii, Izvorului, Ghiroda – Romtrans, Cartier Laura, Pepiniera, Fagii, Vama, Motel Senator, Antena Orange,

Top