Stirile din ziua: 9 septembrie 2016

La Carani au fost puse bazele celui mai mare hub agricol din Romania

La Carani au fost puse bazele celui mai mare hub agricol din Romania

Lângă Timişoara, la Carani, a fost inaugurat unul dintre cele mai importante huburi logistice din domeniul agricol din România. Fostul siloz a fost modernizat și, fiind situat strategic într-una din cele mai importante zone agricole din țară, foarte aproape de Timișoara, dar și de Autostrada A1, își propune să devină cel mai mare hub logistic agricol din țară.

pnl timiș

Alin Popoviciu are cale libera spre parlamentare! Candidatii PNL trebuie sa plateasca un sondaj

Alin Popoviciu se va regăsi, aproape sigur, printre candidații pentru parlamentare. PNL Timiș a rezervat locuri speciale pe liste pentru propunerile organizațiilor de femei și de tineri, dar și pentru cele ale primarilor. În plus, toți candidații vor trebui să plătească pentru un sondaj profesionist.

acs poli

Primaria cere oficial stadionul de la CJ Timis! Transferul s-ar putea face in anumite conditii

E oficial: Consiliul Local Timișoara cere, de la Consiliul Județean Timiș, drept de administrare asupra stadionului „Dan Păltinișanu”! Asta au votat, vineri, aleșii locali. Mingea se află acum la CJ, însă președintele Sorin Grindeanu spune că totul se va putea face numai dacă există 100% acoperire legală. CJ caută momentan pe cineva interesat să închirieze arena.

Tramvaiul are verde de la Bruxelles spre mallul din Calea Sagului! Nu se stie de cand

Stația de monitorizare a calității aerului de pe Calea Șagului poate fi mutată! Tramvaiul va putea ajunge la malllul din zonă, dar nu se știe exact de când. Linia de tramvaie este gata încă de anul trecut, dar lucrarea, realizată pe bani privați, a fost făcută fără toate avizele.

Marian Cucsa

Cucsa (ALDE): Il invitam pe Petru Ehegartner la o discutie despre candidatura

În jur de 13 membri ai ALDE Timiș vor să fie parlamentari, dar candidaturile pot fi depuse până la jumătatea lunii septembrie. Ultimul intrat pe listă este Nicolae Istrat, fost polițist la Rutieră, în prezent consilier local la Făget. Petru Ehegartner este invitat la discuții pentru viitoarea candidatură.

semafoare

Semaforisoara mai are nevoie de un vot in CL! Ca sa nu dam banii inapoi

Proiectul de management al traficului trebuie finalizat până la 1 noiembrie, așa cum prevede al șaselea act adițional la contractul de finanțare încheiat în 2013. Pentru asta e nevoie însă de un vot din partea consilierilor locali, care vor avea acest proiect pe ordinea de zi a plenului de vineri după-amiază.

Lansare de carte în cadrul Asociației Culturale Helion

Clubul Helion al Casei de Cultură a Municipiului Timisoara vă invită vineri, 9 septembrie, începând cu ora 17:00, în sala Orizont a Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timișoara (piața Sf. Gheorghe nr.3, deasupra Băncii Transilvania) la o nouă manifestare săptămânală atractivă. Programul cuprinde : – prezentarea noului volum de proză scurtă: ZILELE PĂSĂRII DE ALALTĂIERI

simonis si robu

Simonis cere semafoare pe intermitent! Robu ii raspunde ca nu se poate

Consilierul local PSD Alfred Simonis îi cere primarului Nicolae Robu ca de luni, 12 septembrie, pentru a nu bloca tot orașul, să dispună trecerea pe intermitent a tuturor semafoarelor instalate ca parte a sistemului de trafic management. Edilul îi răspunde că acest lucru nu este posibil.

Intreruperi de curent

Enel a programat vineri, 9 septembrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Luceafărul nr. 7, sc. A și B, Lorena (p), Bastilia, M. Kogălniceanu (p), Telegrafului (p), S. Micu (p), Zurich (p), orele 9 – 17; Giarmata – zona str. Morii și Romana), Satchinez – str. Margaretelor, nr. 43, Bacova- (fost CAP Caritas

Top