Stirile din ziua: 19 septembrie 2016

Leii din Banat au rezistat o repriza in fata Clujului

Leii din Banat au rezistat o repriza in fata Clujului

Practic cu o echipă nouă faţă de cea din sezonul trecut, dar şi cu alte aşteptări, SCM BC Timişoara nu a avut parte de debutul dorit în prima rundă a sezonului regulat. Băieţii lui Nenad Mandic au avut şi ghinionul de a juca împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din campionat.

La Generala 16 e clar: copiii din clasa pregatitoare si dintr-a patra raman pe str. Lorena

Rămâne cum s-a stabilit: copiii de la Generală 16 mutați cu clasele pe strada Lorena vor învăța acolo, în ciuda opoziției părinților. Spațiul de pe strada Lorena va fi alocat, în următorii doi ani, Colegiului Tehnic „Regele Ferdinand I”. Proiectul de hotărâre, întocmit în august, va intra pe 20 septembrie în dezbaterea CL.

Metoda inovatoare de studiere a limbii engleze intr-o scoala din Timisoara

Mai mulți elevi din Timișoara învață acum engleză după o metodă inovatoare, care combină matematica, științele și studiul limbii respectiv. Totul, după modelul de la Waterford Research Institute, un centru non-profit de cercetare care vrea să ofere fiecărui copil acces la educație de calitate.

Ambulantieri, acuzati ca n-au fost in stare sa intervina la un stop cardiac pe stadion! Victima a murit ulterior

Angajații ambulanţei private care a asigurat asistența medicală pe stadionul „Dan Păltinişanu”, la meciul cu Steaua, nu ar fi reușit să intervină în cazul unui bărbat intrat în stop cardiac. Au făcut asta, în locul lor, trei spectatori cu pregătire de specialitate. Din nefericire, victima a decedat ulterior la spital.

Incredibil! La Zoo Timisoara a mai murit o… zebra! / FOTO

Timișoara nu le priește zebrelor! Al doilea animal moare la Grădina Zoologică de la Pădurea Verde, în trei ani! Reprezentanții primăriei au încercat să țină secret acest incident. Zebra ajunsese în orașul de pe Bega la începutul lunii august, de la un circ. În octombrie 2013, prima zebră s-a înecat în heleșteul de la Zoo.

Politehnica ia fata Universitatii de Vest: e pe locul doi in tara!

Universitatea de Vest Timişoara anunță frecvent că ocupă diverse poziții în tot felul de clasamente de specialitate. A venit rândul Universității Politehnica să facă un astfel de anunț. Diferenţa este că topul în care apare UPT e realizat pe baza unor date externe, nu furnizate de universităţi. În acest top, UPT este a doua, iar UVT ocupă doar locul 9!

lenau

Aproape 600 de concursuri pentru directorii de scoli din Timis

Cei care vor să obţină un post de director de şcoală în Timiş vor fi nevoiţi să participe la un concurs, care va avea loc pe 12 octombrie, ministerul de specialitate dorind profesionalizarea funcţiei de management şcolar. A început perioada de depunere a dosarelor pentru posturile vizate, aceasta urmând să se încheie în octombrie.

Budapesta si Belgrad, destinatii splendide in orice anotimp / FOTO

Un city-break cu Agenţia de Turism Ultramarin este, în orice perioadă a anului, o experienţă extraordinară: la doar câteve ore de mers pe autostradă, te întâmpină două oraşe de o frumuseţe incredibilă, cu evenimente şi atracţii pentru toate gusturile. Budapesta și Belgrad, capitalele Ungariei, respectiv Serbiei, reprezintă escapada cea mai la îndemână pentru un weekend de toamnă.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel nu a programat luni, 19 septembrie, întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Săcălaz – Zona str. III și IV), Giarmata – Zona str. Morii și Romana (p), Giroc – Zona str. Satul Bătrân, Șag – str. VI, nr. 21, Lăpușnic, Sacoșu Mare, Cărpiniș (p), Sânnicolau Mare – Baza recepție

atcce

Timisorenii si-au sarbatorit titlul de Capitala Culturala Europeana! Greul abia urmeaza / FOTO

Multe fețe fericite, duminică seară, în Piața Victoriei. Timișorenii au răspuns cu mic, cu mare apelului lansat de primărie, pentru a ieși în stradă, celebrând o victorie în care puțini au fost cei care au crezut cu adevărat. Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2021, dar, până atunci, mai are mult de lucru. Acum însă e vremea pentru celebrare.

Top