Stirile din ziua: 14 septembrie 2016

Mii de oameni, la procesiunea cu moastele Sf. Iosif cel Nou de la Partos / FOTO

Mii de oameni, la procesiunea cu moastele Sf. Iosif cel Nou de la Partos / FOTO

Credincioșii s-au înghesuit, miercuri seară, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara. Au început slujbele dedicate Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, ocrotitorul Banatului. După vecernie, moaștele acestuia au fost scoase pe porțile catedralei și s-a plecat în procesiune prin oraș.

Petru Roman, favoritul primarilor PNL Timis pentru parlamentare

Primarii PNL din Timiș și-au votat miercuri după-amiază, la Gottlob, favoriții pentru alegerile parlamentare. Petru Roman, din Deta, trimis în judecată pentru conflict de interese, a adunat cele mai multe voturi. Sursele noastre spun că primarii vor să ceară pentru el locul III de pe lista pentru Camera Deputaților.

E chiar pe bune? Cum vrea sa-si dea Grindeanu autogol la pusculita PSD

Tânăr și neliniștit, pornit pe fapte mari, noul președinte al CJ Timiș, Sorin Grindeanu, a demarat câteva acțiuni referitoare la drumurile județene. Una dintre ele vizează vânătoarea camioanelor cu tonaj depășit care strică drumurile județene.

LitVest: sute de oameni asteptati, la Timisoara, sa citeasca in parc si pe terenul de sport

Lectură în Parcul Central și pe terenul de sport, pictoriale și… multă literatură de cea mai bună calitate. Este propunerea Festivalului LitVest, ajuns acum la cea de-a cincea ediție. Biblioteca Județeană Timiș își continuă astfel interesantele experimente literare.

stpt

Sorin Grindeanu nici nu se baga, dar nici nu paraseste haosul de la Poli

Președintele CJT Timiș, Sorin Grindeanu, așteaptă o decizie a Justiției pentru a vedea care va fi poziția instituției pe care o conduce vizavi de clubul ACS Poli. Atât Primăria Timișoara, cât și CJ Timiș au dat în judecată Curtea de Conturi, după ce aceasta a decis că finanțarea clubului de la bugetele locale este ilegală.

Firmele din zona de vest a Romaniei nu mai cresc numarul locurilor de munca. Ar putea aparea restructurari

Cel mai nou studiu realizat de compania Manpower în rândul patronilor români arată că optimismul acestora atunci când vine vorba de extinderea activităţii firmei lor a scăzut. Mai precis, numărul celor care consideră că vor deschide noi locuri de muncă în ultimele luni ale anului a scăzut faţă de perioadele precedente.

Tu, Alin, Alin, Alin… sau manelizarea PNL Timis

Azi-mâine liberalii își stabilesc candidații pentru viitoarea formulă a parlamentului. Dar înainte ca filiala să stabilească cine e pe locul doi la deputați, după Marilen Pirtea, și cine e după Blaga la senatori, primarii vor decide pe cine trimit în zona presupus eligibilă ofertei electorale liberale.

Moastele Sf. Iosif cel Nou de la Partos, purtate pe strazile Timisoarei / PROGRAM SLUJBE CATEDRALA

Catedrala Mitropolitană își sărbătorește joi, 15 septembrie, cel de-al doilea hram, de praznicul Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, ocrotitorul Banatului. Va fi sfințită agheasma, iar credincioșii din tot județul și nu numai sunt așteptați să se închine la moaștele sfântului. Miercuri seară va avea loc tradiționala procesiune pe străzile orașului.

sosea centura

Ultima varianta de master plan: Timisoara nu va avea centura mai repede de 2022

În perioada următoare, pe lista hotărârilor de guvern care vor fi aprobate va intra şi Master Planul General de Transporturi al României, documentul care trage liniile după care se vor ghida investiţiile în acest sector în următorii ani. Timişoara nu e „pe plus”: centura de ocolire rămâne pe locul cinci între priorităţi, cu un orizont de realizare în anii 2022 – 2023.

La editia a opta, Timishort se deschide cu un thriller cu Ana Ularu

A opta ediție a celui mai important festival de scurtmetraje din vestul României are loc anul acesta în perioada 6-9 octombrie, la Cinema Timiș și la Sala 2 a Teatrului Național. Vor patru zile pline, în care iubitorii de filme vor putea vedea cele mai noi și mai apreciate scurtmetraje, o parte dintre ele intrând și în competiția oficială.

Retea de traficanti de migranti sarba, pusa pe butuci la frontiera cu Ungaria!

O rețea de migranți din Serbia a fost destructurată, în noaptea de marți spre miercuri, de DIICOT. Oamenii legii au monitorizat activitatea acesteia și au reușit să prindă în flagrant mai multe persoane. Atât transfugii, cât și călăuzele lor au fost aduse la Timișoara, la audieri.

Intreruperi de curent

Enel a programat miercuri, 14 septembrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Albinelor (p), A. Demetriade (p), Divizia 9 Cavalerie (p), I. Roată (p), Olanda (p), orele 9 – 17; Săcălaz – zona str. I-IV, Giarmata – zona str. Iohanis, Cimitirului, SC Indus, IAS Abator, Fabrica de Gaheață, Seceani nr. 240, orele 9

Top