Stirile din ziua: 20 septembrie 2016

primaria timișoara

City managerul Timisoarei se va califica la locul de munca. Robu: Ii voi da din mers atributiuni

City managerul Timisoarei se va califica la locul de munca. Robu: Ii voi da din mers atributiuni

Consilierii locali au fost de acord, fără prea multe comentarii, cu schimbarea condițiilor de concurs pentru postul de administrator public. Oricine va ocupa această funcție se va putea califica la… locul de muncă, nefiindu-i necesară experiența. Nici măcar social-democrații nu s-au opus proiectului inițiat de primarul Nicolae Robu.

Studentii straini nu se inghesuie la Politehnica Timisoara. Taxele sunt mari si scoala grea…

Unul dintre capitolele la care Universitatea Politehnica Timişoara nu stă prea bine este cel al studenţilor străini. Rectorul Viorel Şerban recunoaşte că instituţia sa nu prea reuşeşte să „crească” ingineri, specialişti în IT sau Comunicaţii sau arhitecţi din străinătate. Motivele: taxele mari cerute de statul român şi faptul că şcoala politehnică este una grea, unde e mult de învăţat.

Candidatura lui Blaga in Timis, blocata pe centura. Pe-a Brasovului, ca a Timisoarei nu exista

În prag de alegeri parlamentare, PNL s-a cocoțat pe un imens butoi de pulbere. Și asta, în condiții nu tocmai prielnice, în care toate sondajele dau partidul pe un trend descendent. Totul a pornit de la mașina copreședintelui Vasile Blaga, implicată într-un accident pe centura Brașovului, la volan aflându-se șeful Poliției Bihor.

Organigrama CJ Timis se pregateste de votul in plen

Noua organigramă a Consiliului Județean Timiș a fost avizată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) și va fi discutată, în această săptămână, în comisiile CJ. Ea va fi votată în plenul din 30 septembrie. În total, sunt 247 de funcții în aparatul de specialitate al instituției.

Au adus titlul de Capitala Europeana a Culturii, vor fi cetateni de onoare ai Timisoarei

Timișoara va avea noi cetățeni de onoare, de această dată unii al căror nume chiar va rămâne în istoria orașului. Grație muncii lor, orașul de pe Bega a devenit primul din România care a câștigat titlul de Capitală Europeană a Culturii, în urma unei competiții interne foarte dure.

Hai in strada! Mitingul pentru centura are loc in Piata Victoriei!

Vreți centură? Haideți în stradă! Sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 11, în Piața Victoriei, timișorenii sunt chemați la mitingul anunțat de multă vreme de primarul Nicolae Robu. Conform Master Planului General de Transporturi, șoseaua de centură a Timișoarei nu va intra în lucru mai devreme de 2022.

Concurs la misto. (Si) Alin Popoviciu a fost ofertat de Robu pentru scaunul de city manager

După plecarea lui Sorin Drăgoi la conducerea clubului ACS Poli Timișoara, scaunul de city manager din primărie a rămas vacant. Urmează să fie organizat un concurs în urma căruia cel mai „meritocrat” concurent va deveni al doilea city manager din istoria orașului.

A murit spectacolul pe arena „Dan Paltinisanu”! Bucuria stelistilor si a samantarilor

Arena „Dan Păltinișanu” nu mai este scena celor mai frumoase spectacole din fotbalul românesc oferite de suporterii şi spectatorii Politehnicii Timişoara! Vremurile în care tribunele vuiau, iar spectatorii făceau valuri la fiecare joc al celor de la Poli Timişoara au apus de mult.

La Timisoara se deschide un centru de performanta in domeniul fizicii

Unul dintre cele mai de succes programe destinate pregătirii elevilor eminenţi se extinde la Timişoara. Programul „Hai la Olimpiadă!” va avea, pe lângă centrul de pregătire la matematică şi informatică, şi unul specializat în domeniul fizicii. Noul centru timişorean va funcţiona începând cu luna octombrie.

FlashMob de scrima in fata Operei! Campionul olimpic Mihai Covaliu da startul

Ediţia din acest an FlashMob România, organizată de Federația Română de Scrimă, se desfăşoară marţi, 20 septembrie, de la ora 18, în 11 oraşe din ţară. Demonstraţia simultană a devenit deja tradiţională şi la Timişoara, unde pentru al treilea an consecutiv va fi prezent chiar preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Mihai Covaliu.

apa calda

Apa calda oprita

Colterm anunță că, în vederea efectuării unor lucrări urgente, va întrerupe marți, 20 septembrie, între orele 9 și 14, furnizarea apei calde la PT Dragalinao. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele arondate Bd. Republicii, str. General Dragalina și Splaiul Nicolae Titulescu.

aquatim

Fara apa rece

Aquatim anunță că marți, 20 septembrie, între orele 9 și 14, va întrerupe furnizarea apei reci pe străzile Orion, Icar şi Aştrilor. Se lucrează la intersecţia străzilor Orion şi Icar, la conectarea la reţeaua de alimentare cu apă a imobilelor nou construite în zona respectivă. „La reluarea alimentării cu apă rece este posibil să apară

Top