Paradoxul Nicolae Robu. Timișoara, singurul mare oraș din România care nu va finanța fotbalul?

Vicepremierul de Olt Paul Stănescu vrea să dea fotbal la tot poporul, prin finanțare directă de la unitățile administrativ-teritoriale. Așa a vrut și fostul premier Sorin Grindeanu, motiv pentru care a dat în scurta sa carieră la Palatul Victoria o ordonanță de urgență care să permită finanțarea fotbalului fără emoțiile vizitelor de la Curtea de Conturi. Cu toate acestea, legea n-ar permite după unii nici astăzi o astfel de implicare a primăriilor și a consiliilor județene în susținerea echipelor profesioniste, treabă care nu oprește o grămadă de echipe să joace cu sponsorul public inscripționat pe tricouri. Nu vă povestesc acest lucru pentru că aș crede că Paul Stănescu va face din fotbal un serviciu public cum erau pe vremuri apa și canalul, transportul în comun și alte bunătățuri locale. Nu, dumnealui a fost în vizită la Casa Fotbalului și ce era să zică omul? Normal, să promită, că de aia e de la PSD.

Timișoreni, stați liniștiți la locurile voastre! Nici dacă Stănescu ăsta m-ar contrazice și ar face ce promite, Timișoara tot n-ar finanța fotbalul. ACS Poli e în litigiu cu primăria, ASU Politehnica nu vrea patroni, prin urmare nu poate deveni „serviciu public” nici ca canalul, nici ca apa, nici măcar ca berea, iar Ripensia se dă prea aristocratică și de nișă pentru a intra în calculele primarului Nicolae Robu. OK, Paul Stănescu a zis că fotbalul e un lucru bun. Problema la pesediști e că și când zic lucruri corecte, tot îi suspectezi că pun la cale vreun jaf, că prin respectiva lege scapă cineva de închisoare sau că planifică vreo devalizare. Simplist, avem două variante. Să bage autoritățile locale bani în fotbal sau să nu bage.

Dacă nu bagă și legea îi belește pe toți care continuă să finanțeze, fotbalul va dispărea după terminarea actualului contract de televizare a partidelor din prima ligă. Probabil că valoarea următorului contract va fi atât de mică încât echipele nu-și vor mai putea asigura bugetele numai din această sursă. Neavând fotbal mare, nu avem nici fotbal mic, căci copilul vrea când ajunge mare să fie ca Bănel Nicoliță, iar dacă nu mai vede la TV astfel de vedete nu mai simte nicio atracție pentru acest sport. Iar când nu mai simte vreo atracție ce va face el? Da, va sta în casă pe telefon, se va îngrășa și vom umple spitalele cu astfel de cetățeni români în loc să umplem stadioanele.

Dacă băgăm bani în fotbal, așa cum vrea Stănescu de Olt și cum nu mai vrea Robu de Timișoara, atunci poate vom reuși să scoatem copiii din casă, adulții din cluburi și birturi și am aduce pasiunea pe stadioanele pe care tot Stănescu vrea să le ridice în fiecare municipiu reședință de județ, dacă PSD rămâne la putere, evident. Numai că la cloaca asta de clasă politică, cu primarii ăștia ce-și fac echipe pentru ca mai apoi să-și ridice propriile statui, la ce corupție bântuie prin administrația locală, ce fotbal vom avea când din 14 echipe de primă ligă două ar fi private, opt cu patroni primari PSD și patru cu patroni edili PNL? Puteți anticipa cum va arăta clasamentul și ce vechi metehne vor reapărea în fotbal? Oare echipa din Alexandria ar putea face performanță?

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Sergiu a spus: (august 29th, 2018 at 11:56 )

Ma jet pe echipa, pe ORICE echipa, finantata din bani publici. Amatarii trebe finantati, infrastructura trebe finantata! Nu poli si mai nu stiu cu recas! Fraierilor de Banateni fuduli, se vede ca sunt doar niste olteni mai spalaciti (pe moment, o sa deveniti tot mai codasi cu asemenea specimene la conducerea orasului!)

INO a spus: (august 29th, 2018 at 13:17 )

S.P.P.!O LEGE AR FI BUNĂ!DAR PENTRU O MINCE BOLNAVĂ ORICE LEGE ESTE IMPOSIBIL DE URMAT!DE AICI ȘI PROBLEMELE SPORTULUI BĂNĂȚEAN!MAI NOU ȘI RUGBY UL SE DUCE LA VALE DUPĂ CUM ERA ȘTIUT A PIERDUT FINANȚAREA, LA BASCHET AR FI CEVA PROBLEME MAI URMEAZĂ LA HANDBAL CEVA ȘI UITE AȘA TIMIȘOARA BANATUL ESTE VARZĂ DIN CAUZE REALE ȘI CARE SE DATOREAZĂ FAPTULUI DE DREPT CĂCI NIMENI NU ȘTIE CE TREBUIE FĂCUT DAR FIECARE ÎNCEARCĂ SĂ TRĂIASCĂ DE PE SPATELE SPORTULUI BĂNĂȚEAN!
UITAȚI-VĂ LA BUCALE FIREA SPONSORIZEAZĂ LA GREU ECHIPE DE HANDBAL, RUGBY, SAU LA VOLUNTARI, CHIAJNA UNDE BANI CURG LA ECHIPA DE FOTBAL ȘI CHIAR DACĂ SAR DA O LEGE ÎN FAVOAREA ACESTUI LUCRU PRIMĂRIA ȘI CONSILIUL JUDEȚEAN TIMIȘ AR ZICE!”NU AVEM DESTUI BANI PENTRU SPITALE, DRUMURI, ÎNTREȚINERE ȘI REPARAȚII LA CLĂDIRI ISTORICE DE UNDE SĂ MAI ÎNTREȚINEM ȘI SPORTUL UNDE ȘI AȘA PERFORMANȚELE UNEORI SUNT NULE SAU CHIAR UMBRITE DE ARBITRAJE ÎMPOTRIVA NOASTRĂ!SE POATE AJUNGE ÎNAPOI ACOLO UNDE ÎN TRECUT CU UNELE ECHIPE CHIAR NU AVEAI VOIE SĂ CÂȘTIGI TRIST DAR ADEVĂRAT!ȘI CUM ÎN BANAT TIMIȘ TIMIȘOARA NIMENI NU VREA SĂ INVESTEASCĂ ÎN SPORT ÎN ASEMENEA CONDIȚII UITE CUM BANATUL CONDUS DE OLTENI ȘI MOLDOVENI VENIȚI ÎN OCCIDENT PRIVESC LA BĂNĂȚENI CARE STAU ÎN UMBRĂ ȘI NU POT FACE NIMIC PENTRU CĂ PUTEREA LOR DE A PUNE LUCRURILE LA PUNCT ESTE NULĂ ȘI DE AICI NULITATEA ȘI IMPOSIBILITATEA DE A SE FACE CEVA ÎNTR-UN SENS REAL LA TIMIȘOARA ÎN BANAT UNDE LIPSEȘTE EXACT CU CE NE LĂUDĂM ‘TOT BANATUI FRUNCEA CĂ ÎNTR-ADEVĂR MINCEA CRED CĂ A PLECAT PE UNDEVA PRIN ARDEAL!HAY PA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

herzogheria a spus: (august 29th, 2018 at 13:48 )

Sefi politici ai asu cauta motive ca sa nu colaboreze cu primaria! singura varianta acceptata de ei ar fi distrugerea totala a ACS Poli si scoaterea primarului (adversar politic al sefilor asu din orice structura a clubului) Orice primar catusi de putin normal la cap nu ar accepta asa ceva!
Brancovan care eram sigur ca va comenta si va incerca sa prosteasca lumea, spune conditiile colaborarii asa:
-sa fie desfintata ACS Poli;
-sa nu fie in conducere primarul si nimeni din primarie;
-iar de fatada cica renunta si ei (herzogeria) la conducerea echipei si va pune serban un manager ; cum il pune si pe ce criterii va fi numit el? de ce sa nu numeasca tot pe unul din anturajul herzog-psd ca si pana acum? zi-ne brancovane!
-ei suporteri (herzogheria) nu mai vor nici macar palmaresul si si jucatorii de la acs; palmares pe care-l vroiau in perioada fostului primar si s-a iesit si in strada pt el.
Deci e clar ca ASU are interzis de la sefii politici o colaborare cu primaria cat e robu primar!
Si chiar daca negocierea a esuat, ei ca suporteri (se presupune ca suporterii iubesc fotbalul mai mult decat un primar) ar fi trebuit sa mai incerce inca o runda de discutii-negocieri cu primaria si inca una si inca una… pt ca e in interesul iubitorilor de fotbal, dar ei nu o fac deloc, pentru ca primeaza interesel politice!
Brancovan stie, dar nu vrea sa recunoasca, ca in club herzog si ai sai sponsorizeaza si decid totul!

herzogheria a spus: (august 29th, 2018 at 14:23 )

brancovane , tu nu raspunzi la comentariile mele pt cu nu ai ce sa raspunzi decat sa comfirmi ce spun eu si decat sa comfirimi mai bine taci si nu raspunzi! iti dau ‘peste bot’ la fiecare postare a ta, cu argumente! iar tu ma faci trol! ti-am mai spus nu sunt nu am fost si nu am nici macar prieteni, care sa fie in vre-un partid politic. in perioada iancu n-am lipsit la nici-un meci de acasa, acum mai rar, mai vin si la pe la asu dar si mai rar, dar nu vreau sa personalizez discutia.
ca sa raspunzi iti trebuie numele si prenumele ?! poate si cnp-ul din buletin?! 🙂

Catalinlapa a spus: (august 29th, 2018 at 14:47 )

Puie MNL!

drucker a spus: (septembrie 3rd, 2018 at 08:23 )

Fotbalul in Timisoara nu mai reprezinta o miza pt nimeni
.Interesul foarte scazut e consecinta ambitiilor cretine a celor 2 tabere care in urma cu 5 ani nu au vrut sa treaca peste propriile interese , spre binele fotbalului din Timisoara .
Astazi , esecul celor 2 proiecte este clar , nici una dintre echipe nu aduna mai mult de 300 de spectatori
la meciurile de acasa , exceptand 1 sau 2 derbyuri pe an .
Orbiti de ura nici unii nu realizeaza ca au distrus acea Poli pe care o iubeam noi .

Vremea voastra a trecut , ati esuat si ati distrus fotbalul timisorean .Poate ca trebuie sa treaca ceva ani , sa uitam de Druckeria , de Robu. de Brancovan si de alti gropari ai fotbalului de aici , pt ca Poli sa renasca din propria cenusa , la fel ca pasarea Phoenix .

Remember PoliTimisoara
Respect Commando Viola

@drucker a spus: (septembrie 3rd, 2018 at 09:12 )

Observ un nou trend in randul celor care in 2012 s-au infipt adanc cu limba in dosul Robului de la Bocsig, de cand a devenit clar pentru toata lumea ca aventura Recasului la Timisoara se apropie de final. Propaga esecul intregului fotbal timisorean, sugerand un nou inceput, desi doar mizeria lor e cu un picior in groapa. Dragilor, e mai simplu sa va faceti un „mea culpa”, sa admiteti ca ati fost nițel cam prostovani și v-ați lăsat păcăliți de Păcălici, Politehnica există și va merge mai departe, nu e nevoie să sperați că mai fură Laie vreo echipă de pe undeva și vă face un nou club, mult mai Poli decat cmdtp.

drucker a spus: (septembrie 3rd, 2018 at 21:28 )

Politehnica nu ma exista de mult, indiferent cat va straduiti voi sa va legati de un trecut ce nu va apartine . Nu aveti nimic in comun cu 1921 , cu performantele trecutului . Traiti in minciuna .
ASU Poli e o clona ( la fel ca ACS ) care are o istorie de 5 ani .

Din pacate dupa revolutie s-au tot facut compromisuri .
In anii 90 a venit si primul compromis fuziunea cu Dacia Pitesti .
Apoi in 2002 fuziunea cu AEK Bucuresti fosta Fulgerul Bragadiru .
Totul a culminat cu aparitia in urma cu 5 ani a altor 2 clone ACS Poli si ASU Poli .

Polistii adevareati nu mai cred in clone de aceea voi cat si ceilalti nu aveti mai mult de 300 de suporteri meci de meci , desi suflarea polista numara cel putin 10 000 de sustinatori , unii nostalgici dupa niste vremuri demult apuse .

Remember Poli Timisoara
Respect Commando Viola.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul dintre proiectele sale pus în practică. Este vorba despre amplasarea la Timișoara a unor parcări acoperite și securizate pentru biciclete, proiect pornit de Moș sub numele de ”Velo Timiș”. Cum? Acum Fritz și Nica sunt ”prieteni”, iar municipalitatea nu mai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale ci pe terenul de fotbal. Au fost câteva zile cu un spectacol total pe dreptunghiul magic, nivelul competiţiei întrecând toate aşteptările, fiind foarte ridicat. 16 echipe naţionale au fost prezente la competiţie, ele fiind împărţite în patru grupe de câte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul dintre proiectele sale pus în practică. Este vorba despre amplasarea la Timișoara a unor parcări acoperite și securizate pentru biciclete, proiect pornit de Moș sub numele de ”Velo Timiș”. Cum? Acum Fritz și Nica sunt ”prieteni”, iar municipalitatea nu mai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează
Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Municipiul Timişoara, Titu Birceanu, depusă de Mirela Toc. Aceasta contestase numirea lui Birceanu, spunând că cel în cauză nu îndeplinește condițiile legale pentru a ocupa poziția. ”Prin cererea redirecționată de către Tribunalul Timiş şi înregistrată la acest Birou...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis, privind combaterea evaziunii fiscale, este o invitaţie la furt din banii publici. Potrivit legii, evazioniștii care plătesc prejudiciul și 15% în plus scapă de închisoare. Cu această lege, Klaus Iohannis îl întrece chiar şi pe Liviu Dragnea, afirmă Trifan. “Pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”
Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv la ascuțit creioane. Domeniul atât de drag lui Cosmin Tabără, cel al proiectelor de baze sportive, nu va mai fi în subordinea acestuia. Decizie dură a primarului Fritz în domeniul distribuirii responsabilităților spre viceprimari. După o primă tură de ”deposedare”...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive
PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul ieșit, vineri noaptea, la ora 0, în Piața Unirii odată cu lansarea campaniei electorale. Acolo, reprezentanții Alianței, conduși de Dominic Fritz, când s-au contract cu cei ai AUR, veniți, surprinzător, exact în același loc și la aceiași oră pentru a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii
Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale ci pe terenul de fotbal. Au fost câteva zile cu un spectacol total pe dreptunghiul magic, nivelul competiţiei întrecând toate aşteptările, fiind foarte ridicat. 16 echipe naţionale au fost prezente la competiţie, ele fiind împărţite în patru grupe de câte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor
Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru jucătorii bănăţeni. SCM USV Timișoara merge în Baia Mare, pentru meciul cu CSM Știința, de sâmbătă, 11 mai, ora 13.00. Primele trei runde au lăsat urme în lot. Antrenorii Mugur Preda și Valentin Popârlan au o listă de indisponibilități, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare
Top