Ca în fiecare an timișenii sunt avertizați să aibă grijă ce fel de alimente pun pe masă în perioada sărbătorilor pascale. Pentru a evita posibilele toxiinfecții alimentare sau comercializarea ilegală a produselor de Paști, Prefectura Timiș este cu ochii pe producători. S-a dat startul la controale, iar cumpărătorii sunt sfătuiți să verifice tot ce pun în coșuri.
Agitația dinaintea sărbătorilor de Paști a început deja! Prefectura Timiș a pregătit un program intens de verificare al produselor comercializate în această perioadă, astfel încât cetățenii să fie în siguranță. „Direcția Sanitar-Veterinară a instruit deja personalul (…) Am anunțat primăriile din județ și Piețe SA cu privire la regulamentul după care se pot autoriza centrele pentru sacrificarea mieilor. În baza cererilor depuse am derulat procedura necesare pentru autorizarea temporară pentru aceste centre. În această perioadă vor fi intensificate controalele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, asupra modului în care sunt produse, depozitate și comercializate alimentele”, spune Adrian Popa, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș. Prefectul Eugen Dogariu spune și el că în această perioadă de sărbători se va lucra după un program clar. „Încercăm să limităm cât mai mult apariția unor fenomene nedorite și, de aceea, împreună cu toate instituțiile publice realizăm un plan comun de acțiune atât pe linia sănătății publice și sanitar-veterinare, cât și pe linia liniștii publice și a siguranței cetățeanului. În planul de măsuri există atribuții atât pentru Inspectoratul de Poliție și pentru Inspectoratul județean de Jandarmi, cât și pentru Direcția Sanitar-Veterinară, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Protecția Consumatorului, dar și pentru Inspectoratul Județean de Urgență, în ceea ce privește posibilele incendii care pot să apară în jurul bisericii”, a spus Dogariu. Prefectul susține că programele din anii trecuți au dat roade, nefiind înregistrate incidente nedorite.
Comentarii prin facebook