O reţetă simplă, pe care o puteţi prepara în ceva mai mult de un ceas. Pentru patru porţii aveţi nevoie de o cană de orez, 400 g de ciuperci şi o ceapă mai mare. Pătrunjelul verde, mărarul, sarea şi piperul se pun după gust. Orezul se pune într-o cratiţă, în apă cât să-l acopere două degete. Se lasă la fiert jumătate de oră, se adaugă concentrat de legume şi se amestecă, din când în când, în cratiţă, să nu se prindă. După ce a scăzut apa, se pune un pic de ulei şi, dacă vreţi, nişte mărar. Amestecaţi uşor compoziţia.
Ceapa se taie mărunt şi se pune într-o tigaie. Se adaugă ciupercile şi se lasă la înăbuşit. Nu uitaţi să amestecaţi din când în când, cu o lingură de lemn, ca să nu se lipească de vas. Dacă amestecul vi se pare prea uscat, turnaţi un pic de apă. Potriviţi de sare şi de piper şi, când e gata, luaţi vasul de pe foc. Puneţi pătrunjel tocat mărunt. La masă, serviţi orezul şi ciupercile pe aceeaşi farfurie, dar fără să le amestecaţi.
Comentarii prin facebook