Cei mai buni covrigi cu sare, mac sau susan, dar și îndrăgiții Covridog, Covricheese sau Covriking pot fi găsiți, din nou, în centrul Timișoarei! Simigeria Petru s-a redeschis, astfel că, dacă aveți poftă să ronțăiți un covrig făcut după o rețetă păstrată de zeci de ani în familie, nu trebuie decât să vă opriți pe strada Alba Iulia, la numărul 2.
Covrigii lui Petru Mancaș au învins vremurile și acum pot fi savurați, din nou, de timișoreni. Mult îndrăgita simigerie, singura la care se stătea la coadă în centrul orașului, s-a redeschis pe strada Alba Iulia. De acum, puteți cumpăra, în drum spre serviciu sau la întoarcerea spre casă, atât covrigi cu sare, mac sau susan, cât și alte produse de patiserie, toate realizate după rețete atent pregătite. Povestea acestora a început în anii 1930, când brutarul Petru Mancaș și-a deschis, la Piatra Neamț, prima simigerie. După ce întreaga afacere a fost confiscată de comuniști, caietul de rețete al brutarului a fost păstrat în familie, în așteptarea unor vremuri mai bune. În 2009, Dragoș și Mădălina Mancaș, strănepoții lui Petru, au decis să ducă mai departe visul brutarului. Așa a apărut, în Piatra Neamț, prima Simigerie Petru. Acum, cea din centrul Timișoarei tocmai s-a redeschis. Dacă ați gustat vreodată un covrig de la Petru, atunci știți că acesta e mai mult decât un produs făcut în grabă, la colțul străzii. E pregătit după rețete tradiționale de la 1900, cărora li s-au adăugat ingrediente suplimentare, care să se potrivească gusturilor consumatorului actual. La Petru veți găsi și tarte, și covringi cu ciocolată, dar și mult îndrăgitele Covridog, Covricheese sau Covriking. Sunt mărci înregistrate Petru și ar trebui să le încercați măcar o singură dată. O dată ce ați mușcat din crusta crocantă a covrigului care „îmbracă” fie un crenvurst, fie un baton de mozzarella, fie, în îmbinarea supremă, un baton de mozzarella și șuncă, veți înțelege de ce la Simigeria Petru e mereu coadă…
Invalid Displayed Gallery
Comentarii prin facebook