Din puscarie, Ovidiu Tender isi vinde „Noua Timisoara”

Dacă aveți aproape 12 milioane de euro, puteți cumpăra o parte din terenul pe care ar fi trebuit să fie ridicat cartierul „Noua Timișoara”! Prezentat drept un proiect unic în România, acesta ar fi trebuit construit de omul de afaceri Ovidiu Tender, în zona fostei fabrici ILSA. S-a ales însă praful, mai ales că Tender se află după gratii pentru încă mulți ani de acum încolo.
colaj tender
Grupul Imobiliar Tender anunța cu mare fast, în primavara lui 2003, construirea, la Timișoara, a unui nou cartier, care urma să includă și primul zgârie-nori din România, un turn cu o înălțime de peste 200 metri. Cartierul se numea „Noua Timișoara” și includea 1.500 de apartamente de clasă superioară, spații comerciale, un centru de afaceri, piscine și parcări subterane. Prețurile erau amețitoare: viitoarele apartamente fuseseră scoase la vânzare, la ofertă, la 1.000 euro/mp, ulterior ajungându-se, fără ofertă și cu tot cu TVA, la 1.800 euro/mp! Oferta includea și apartamente de tip penthouse, de 180 și 300 mp. Acestea erau situate pe două niveluri, cu scară interioară, cu dotări de lux și prețuri care ajungeau chiar și la 700.000 de euro. Întregul complex ar fi avut ca punct de atracție Centrul Financiar Bancar, cu o fundație la 50 de metri sub pământ și o înălţime de aproximativ 180 de metri. „Realizarea acestuia va costa aproximativ 108 milioane de euro şi va însemna, la final, o suprafaţă dezvoltată de 120.000 mp, spaţii de birouri şi conferinţe,dar şi spaţii hoteliere”, explica, în 2008, responsabilul proiectului.
tender
Între timp, lucrurile n-au mers chiar așa cum și-au dorit investitorii. Sunt date în folosință două blocuri, dar șantierul s-a oprit și nu sunt șanse să fie reluat prea curând. Asta, mai ales că Ovidiu Tender își va petrece următorii ani la închisoare, ispășindu-și pedeapsa din dosarul RAFO. În aceste condiții, pe unul dintre site-urile pe care se vând bunuri executate silit se găsesc acum două terenuri intravilane, parte a ceea ce ar fi trebuit să fie cartierul „Noua Timișoara”. „Proprietățile sunt situate în zona centrală a orașului Timișoara, fiind poziționate între Bd. Take Ionescu și Canalul Bega, pe terenurile fabricii de lână ILSA. Terenurile fac parte din proiectul imobiliar «Noua Timișoara», ce are destinație rezidenială, dar și financiar-bancară. În proximitate se află Inspectoratul de Poliție Timișoara, depoul RATT și Piața Badea Cârțan. Accesul este posibil din Splaiul Protopop Draghici, o stradă cu sens unic (…) traficul în zonă desfășurându-se în principal pe Bd. Take Ionescu/Drumul European E70, bulevard ce asigură accesul către centrul orașului”, se precizează în ofertă. Terenurile pot fi utilizate atât pentru uz rezidențial, cât și comercial, fiind libere de construcții. Este vorba despre un teren de 19.052 metri pătrați și unul de 13.342 metri pătrați. prețul pentru vânzare directă este de 300 euro / mp, sumă la care se adaugă TVA.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Gauss topografie timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com