Interviu articole

Robert Kristof: I-as spune primarului Robu sa nu mai aiba incredere in toata lumea

Robert Kristof: I-as spune primarului Robu sa nu mai aiba incredere in toata lumea

La 26 de ani neîmpliniți, Robert Kristof este al doilea administrator public din istoria Timișoarei. Nu se teme să semneze acte și să ia decizii, pentru că, spune el, este foarte meticulos în ceea ce face. Peste 10 ani se vede cadru universitar și are și un sfat pentru primarul Nicolae Robu, a cărui „pilă” spune clar că nu este, deși e conștient că acest zvon este, pentru mulți, o certitudine.

Roxana Iliescu, vicepresedinte CJ Timis: Sunt un om absolut liber, fara datorii, nici materiale, nici morale

Roxana Iliescu este o apariție neobișnuită în politica timișeană. Intrată în viața publică în 2016, an cu două ture de alegeri, Iliescu, reprezentant al PMP, a devenit vicepreședinte al CJ Timiș, în urma unui protocol semnat cu PSD și ALDE. De unde vine, de ce a vrut să facă politică, despre cum va funcționa mai departe alianța cu PSD și despre cum a fost prima jumătate de an în administrația publică, în interviul următor.

Sorin Grindeanu: Voi sta patru ani presedinte al CJ Timis. Cel putin patru

Se aștepta la surprize când a devenit președinte al CJ Timiș, acum le face inventarul. Cine va folosi stadionul, în cazul cărei instituții din subordine vor fi sesizate organele de anchetă, cum vor face pasul în lateral funcționarii cu probleme cu legea, cum ar putea trece de plen proiectele controversate și de ce ar trebui să se trezească din inerție Timișul și Timișoara – despre toate vorbește, într-un interviu, Sorin Grindeanu.

Flavius Biea: „Merg la Montreal sa-mi relansez cariera!”

Urmând exemplul mai multor boxeri români plecați în Canada pentru a cunoaște afirmarea în boxul profesionist, un alt pugilist român, Flavius Biea, le calcă pe urme. În vârstă de 25 de ani, Flavius Biea s-a născut la Arad și este stabilit la Timișoara. Considerat cel mai bun produs al boxului din vestul țării din ultimii

Aura Danielescu: Nu vreau sa mi se puna „eticheta” Sorin Grindeanu, imi asum deciziile luate

De aproape un an, Aura Danielescu este șeful Inspectoratului Școlar Timiș. Întâi ca inspector numit, iar de câteva zile și cu concurs luat, Danielescu are planuri mari pentru sistemul de învățământ și încearcă să scape de „eticheta” Sorin Grindeanu, care îi este cumnat, și să demonstreze că se poate descurca fără sprijinul actualului ministru.

Marian Mocan, primul Master Business Counsellor din Romania: Timisoara are nevoie de mai multa curatenie

Profesor, decan al Facultății de Management în Producție și Transporturi de la Universitatea Politehnica din Timișoara, consultant în business cu peste 20 de ani de experiență, director general al firmei Expert Consulting și membru de vază al Clubului Rotary. Aceasta este doar o parte din cartea de vizită a lui Marian Mocan.

Titu Bojin, presedintele CJ Timis: „Pe mine asa m-a facut mama, nu pot sa spun «nu»”

Cei aproape trei ani de președinte al Consiliului Județean Timiș îi ies cu plus lui Titu Bojin. Acesta crede că trebuie să avem răbdare, dacă vrem stadion și sală polivalentă, dar și centură. Totuși, admite că în Timiș vin prea puțini bani. Bojin pupă încă primari, însă recunoaște că nu-l mai caută așa de multă lume. Dezamăgirile vin pe parte personală, deși spune că nu crede că necazurile pe care le are cu justiția i se trag de la cei din jurul său.

Dan Popa, despre fuziunea din PNL: E ca in casatorie, cand iti iei sotia, iei si familia, dureaza pana ii cunosti pe toti

Dan Popa, copreședintele „portocaliu” al PNL Timiș, și-a asumat, cu bune și cu rele, fuziunea PNL-PDL dar recunoaște că viața nu-i tocmai roz la partid. Popa explică tipul de relație pe care-l are cu Ion Răducanu și Constantin Ostaficiuc, de ce nu va candida la președinția CJ Timiș și în ce fel de condiții ar fi reprimiți în partid traseiștii.

Primarul Nicolae Robu: „Nu respect sabloane, recunosc, dar nu am «pasarelele» care mi s-au pus in carca” (II)

A crezut în USL, dar a constatat, pe parcurs, că unii partenerii de alianță erau puși doar pe căpătuială. Nu mai are niciun fel de relație cu Titu Bojin și susține că vrea să rămână om, indiferent de luptele politice. Nicolae Robu admite că mai greșește din când în când, dar spune că o face rar, și susține că 90% din cei care îl abordează pe stradă îl felicită pentru ceea ce face. Primarul Timișoarei are o teorie și despre frații Cristescu.

Primarul Nicolae Robu: „Nu garantez decat pentru mine, fiinta umana este foarte complexa” (I)

La aproape trei ani de mandat, Nicolae Robu recunoaște că a găsit în Primăria Timișoara o situație mai rea decât se aștepta după câștigarea alegerilor. Nu prea are regrete, nu se teme de DNA și câștigă, în continuare, mai mult din postura de profesor universitar. În plus, nu s-a hotârât încă dacă va candida și în 2016. În partea a doua a interviului, care va apărea joi, Robu vorbește despre relația cu Titu Bojin și frații Cristescu, despre ce îi spun oamenii când îl opresc pe stradă și despre ce îl deranjează cel mai tare.

Grindeanu: „N-as da functia de primar al Timisoarei nici pentru cea de presedinte al Romaniei”

Președinte interimar al PSD Timiș, deputatul Sorin Grindeanu e cât se poate de diplomat când vine vorba despre ce a găsit în filială. E însă categoric în două privințe: nu mai vrea traseiști și spune că, dacă va părăsi vreodată PSD, va ieși definitiv din politică. Grindeanu explică de ce PSD a făcut ciocul mic în CL Timișoara, dar și cum ar putea fi Titu Bojin candidat la președinția CJ, în 2016.

Ioan Timofte: „Fara nicio ezitare, spun ca avem un lot mai bun decat anul trecut”

Sâmbătă începe noul sezon de Liga a II-a, ACS Poli urmând să se deplaseze la Mioveni unde va juca cu o contracandidată la promovare. După o vară tumultuoasă, în care s-a pus problema retragerii CJ Timiș dintre acționarii clubului, lucrurile sunt acum clarificate în totalitate, crede managerul Ioan Timofte. El e convins că lotul din acest an e chiar mai bun decât cel pe care Poli l-a avut în prima ligă.

Dan Alexa: „Nu mai revin pe teren. Imi canalizez toata energia in antrenorat”

Dan Alexa este categoric când vine vorba despre revenirea pe terenul de joc. Tehnicianul de 34 de ani nu doreşte să amestece meseria de fotbalist cu cea de antrenor, aşa cum au făcut-o alţi foşti fotbalişti. Fostul internaţional vrea să-şi dedice timpul în totalitate antrenoratului, pentru a construi o echipă bună la Timişoara. Când vine vorba despre Poli, Dan Alexa nu neagă discuţiile purtate cu Ianis Zicu sau Dorin Goga, în ideea revenirii celor doi la Timişoara.

Bojin: Voi ramane prieten cu Robu, dar asta nu inseamna ca vom face compromisuri

La doi ani de la preluarea mandatului, chiar înainte de vacanța de vară, preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, vorbeşte deschis despre ce se mai întâmplă cu marile proiecte ale judeţului promise, dar încă tergiversate la Bucureşti. Social-democratul povesteşte şi despre cum se mai are cu senatorul Ilie Sârbu sau deputatul Sorin Grindeanu. Bojin vorbeşte cu zâmbetul pe buze şi despre acelaşi „Nicu”, primarul liberal al Timişoarei, sau despre prietenul Costi Ostaficiuc. ACS Poli, viceprimarul Dan Diaconu şi ASU Poli sunt alte subiecte pe care Titu Bojin nu s-a ferit să le atingă.

Petrica Folica are de dus o lupta si nu vrea sa renunte la PP-DD

Dintr-un ilustru necunoscut, consilierul local PP-DD Petrică Folică a devenit o adevărată… vedetă. El a reușit de unul singur să strice de două ori planurile mașinăriei politice PSD. Fostul detectiv particular s-a remarcat prima dată în septembrie 2013, când a votat contra vânzării sediului PSD pentru suma de 100.000 de euro. Votul său a fost suficient pentru ca PSD Timiș să rămână chiriaș. La ultimul plen, Folică a plecat din sală mult înainte de votul pentru demiterea viceprimarului Dan Diaconu, făcând praf noua majoritate din CL. El realizează acum că nu mai are nicio şansă în fosta sa profesie. S-ar deconspira din start…

Ioan Timofte: „Cu putin noroc, peste un an putem prinde cupele europene”

Ioan Timofte, una din marile glorii ale Timișoarei fotbalistice, este de aproape două săptămâni președintele lui ACS Poli. Împreună cu Dan Alexa, „Tim” are ca principal obiectiv salvarea de la retrogradare. Apoi, din vară, la club se va putea trece la o reconstrucție serioasă, la care sunt așteptați să pună umărul și câțiva sponsori. Timofte crede că, dacă are un pic de noroc, Poli ar putea juca peste un an în cupele europene. La fel, cum cu ghinion, ar putea retrograda la finalul campionatului.

Radu Dimeca: „Cornu a transformat CCIAT in propriul SRL”

  Lupta pentru şefia Camerei de Comerţ Timiş între actualul preşedinte Georgică Cornu şi vicepreşedintele Radu Dimeca a început cu jumătate de an înainte de alegerile ce sunt programate în primăvara lui 2014. Cornu l-a desfiinţat într-o scrisoare pe liberalul Radu Dimeca, omul care nu a vrut vânzarea mai multor imobile deținute de instituție. Actualul

Bojin: „Din zece oameni care vin la mine, doar trei-patru pleaca multumiti”

La mai bine de un an de când conduce judeţul Timiş, Titu Bojin a înțeles că funcţia de preşedinte al CJ nu este atât de puternică pe cât credea. A învăţat să-i asculte pe cei care-l critică, pe cei care nu au dreptate şi pe adversarii politici. Şi a învăţat să nu riposteze doar de dragul ripostei, dar, printre rânduri, transmite mesaje cu înţelesuri pentru primarul Nicolae Robu, pentru senatorul Ilie Sârbu, dar şi către oamenii din imediata apropiere. În plus, preferă cireșii în locul palmierilor.

Adrian Orza

Adrian Orza: „Dupa 12 ani nu puteam sa-l tradez pe Ciuhandu”

2012 a fost un an negru pentru fostul viceprimar al Timişoarei. La câteva luni după ce a pierdut la alegerile locale, Adrian Orza a pierdut, pentru câteva zeci de voturi, și un fotoliu de deputat. Nu regretă însă şi spune că nu dorea să ajungă în parlament. El are un mesaj clar pentru fostul primar Gheorge Ciuhandu, care a „uitat” să-l invite la lansarea lui de carte. Orza nu poate ține în ruptul capului cu… ACS Recaş şi i-a transmis lui Robu să nu fie supărat pe suporterii ASU Poli.

Top