Dan Popa, despre fuziunea din PNL: E ca in casatorie, cand iti iei sotia, iei si familia, dureaza pana ii cunosti pe toti

Dan Popa, copreședintele „portocaliu” al PNL Timiș, și-a asumat, cu bune și cu rele, fuziunea PNL-PDL dar recunoaște că viața nu-i tocmai roz la partid. Popa explică tipul de relație pe care-l are cu Ion Răducanu și Constantin Ostaficiuc, de ce nu va candida la președinția CJ Timiș și în ce fel de condiții ar fi reprimiți în partid traseiștii.

dan popa1

Cum decurge procesul de fuziune în Timiș între vechii liberali și PDL-iști? Există fricțiuni, certuri, scandaluri?
Fuziunea decurge bine. Avem niște termene stabilite prin hotărâri la nivel național. Am încheiat constituirea Comitetului Județean Executiv și ne-am propus ca joi să facem primul Birou Județean Paritar, format din 158 de membri, 79 cu 79, care aprobă deciziile mari la propunerea Comitetului Județean Executiv. În acest moment lucrăm la fuziunea în localități. Am decis ca în localitățile în care avem primari să polarizăm organizația în jurul lor, iar aceștia să devină președinți. Acum ne gândim ca și în restul localităților să avem un singur președinte. Nu are sens să mai facem bicefal, o să încerc să propun acest lucru ca să scurtăm ciclul. Sunt și localități în care luptele politice s-au dus la nivel om cu om de atâtea campanii. Acolo vom negocia. Până acum am căzut la consens pentru Buziaș, unde deși era diferență mică între PNL și PDL, am convenit ca Sorin Munteanu să devină președinte. De asemenea, am discutat cu Nicolae Robu ca, la Recaș, președinte să fie Marinel Pașca. Orașele ne interesează în mod deosebit.

Ce se întâmplă în localitățile cu diferențe foarte mici între vechii liberali și foștii PDL-iști?
Există vreo 15 localități unde raportul e 7 la 6, pentru unul sau pentru altul. Sunt locuri unde cele două organizații s-au înțeles deja. Unde nu se poate, în prima fază, vom pune doi copreședinți. Dorința mea ar fi să avem cât mai multe localități cu un președinte.

Este Nicolae Robu la fel de implicat în acest proces de fuziune?
E foarte implicat. Trebuie să ținem cont de faptul că este primar și are o viață, iar eu sunt un om de afaceri care are niște firme. Mă ocup în timpul zilei de partid, dumnealui, după ora 17 – 18. Dacă vreți, vă arăt calendarul săptămânii trecute, o să vedeți că a fost implicat. Avem stiluri diferite, dar asta nu înseamnă că trebuie să fim la fel. Eu nu mi-am propus să particip la toate conferințele de presă. Dânsul are altceva de spus. Mai mult, intră în atributele lui de primar. Când am ceva de spus, o să fiu prezent.

Deci această colaborare cu Nicolae Robu decurge bine…
Decurge foarte bine. În afară de întâlnirile pe care le avem la sedii, ne vedem în particular o dată pe săptămână, cel puțin. Stăm de vorbă și ne armonizăm puțin. E ca o viață de familie nouă, în care noi suntem șefi și e puțin mai complicat să ne stabilim o strategie, dar până acum am reușit să ne ținem de ceea ce ne-am propus.

dan popa2

Colaborați cu fostul președinte, Constantin Ostaficiuc? Îi solicitați unele sfaturi?
Constantin Ostaficiuc este membru PDL. Am închis un an contabil, anul electoral 2014, și a fost nevoie de prezența lui aici, pentru că a răspuns de 11 luni din acel an. E binevenit la noi. În ceea ce privește fuziunea, nu mai are implicare activă. A fost, este aici, e binevenit! Momentan nu au fost cazuri în care să-i cer sfatul. Dacă va fi, nici mie nu mi-e rușine și nici lui nu cred că o să-i fie greu să mi-l dea.

Pe lista propusă de dumneavoastră pentru conducerea noului PNL nu există niciun consilier județean PDL. Ați mai vorbit despre asta, dar totuși, cum ați luat această decizie?
Am făcut câteva erori în relația mea cu presa. Una este că am spus că Nicolae Robu este un primar cam ciudat și a doua, că am încercat să argumentez de ce nu am mers pe varianta asta. PDL este partidul primarilor. Am făcut un calcul. Patru sunt membri de drept, șase membri sunt primari, după care am început să văd cum ar trebui să acopăr corect, știind că, din cei 79 de membri BPJ, o să pot să pun 19, iar restul de 60 o să fie puțin supărați. Nu numai consilierii județeni sunt supărați. Sunt mulți alții care au muncit și muncesc în continuare. În problema consilierilor, logica a fost următoarea. Pe oricare l-aș fi pus, îl făceam o țintă. Ceilalți nu îl mai iubeau, îl vedeau ca un viitor candidat la viitoarele demnități. Și atunci era așa: șapte consilieri se supără pe mine și pe ceilalți doi pe care i-am ales. Prefer să fie nouă supărați pe mine! Împreună cu domnul Robu am convenit că sunt invitați toți la întâlnirile noastre de joi. Pot să propună, doar că nu pot să voteze. Vom ține cont! Sper să reușim să suplimentăm numărul. Nu sunt numai consilierii județeni de care aș avea nevoie. Au fost șefi de zonă care au muncit foarte mult și care nu au reușit să intre în această echipă. Nu îmi place că nu sunt, dar nu sunt soluții. Nimeni nu ne-a întrebat pe noi la nivel județean cum am face biroul. Pentru că atunci am fi spus.

Ați dorit o echipă nouă pentru conducere. Între cei propuși nu este niciun apropiat al lui Constantin Ostaficiuc…
Cred că e o mare confuzie. Dacă ne uităm pe lista Biroului Județean al PDL Timiș de pe vremea ui Ostaficiuc, o să constatăm că sunt aceiași oameni, mai puțin cinci pe care i-am completat în luna decembrie. Adică e vorba despre consilierii locali pe care i-am adus în BPJ. Toți au fost agreați și au lucrat cu el în ultimii zece ani. Toți! Nu am pasiuni și nici el nu cred că a avut „oamenii lui Ostaficiuc”. Am adus primarii, pentru că așa ni s-a spus de la București. Și el i-ar fi adus în BPJ, dacă ar fi putut.

Încă de la început ați spus că vreți ca în noul PNL să se lucreze în echipă, nu pe comenzi și lucruri impuse. Se va merge în continuare pe această idee?
Sigur că da! Ca să vă dau un exemplu, dacă ne uităm la mine pe laptop, primul mail de azi dimineață este de la Marian Vasile. Primul mail, propunerea lui de strategie, la ora 7,30. Lucrăm la modul în care realocăm zonele, la modul în care facem fuziuni, le-am dat o temă lui și lui Dănuț Groza pentru că mă consider totuși președintele amândurora. Și lucrăm împreună. O să fie un pas important momentul când ne vom muta împreună în sediu. Trebuie făcute niște schimbări, nu e simplu! E ca mutatul într-o casă nouă. Mai avem niște etape. Nu suntem încă obișnuiți, e ca la căsătorie, când îți iei soția, iei și familia ei și durează până îi cunoști pe toți.

Între PNL și PDL au existat numeroase scandaluri, mai ales în perioada USL. Le este clar consilierilor locali și județeni că de acum trebuie să se înțeleagă?
Am avut foarte puține cazuri în care a trebuit să intervin. Înainte de fiecare plen al CJ, toți consilierii PNL se întâlnesc aici cu primarii. Pentru partea de municipiu, treaba e mult mai simplă. Primarul Robu îi invită pe toți din echipa PNL și se discută. Mai sunt mici frecușuri. Am avut frecușuri provocate chiar de presă, pentru că s-a scris că Simion Moșiu va fi viceprimar, că Marin Popescu va fi vicepreședinte… Noi nu am spus asta. A contat foarte mult că am fuzionat. Dacă eram doar în alianță, probabil ar fi fost mai multe certuri.

dan popa3

L-ați nominalizat secretar general pe Dănuț Groza, care a intrat în conflict atât cu Ostaficiuc, cât și cu Alin Popoviciu. Cum l-ați ales?
Și cu mine a fost în conflict. Am stat de vorbă cu toți primarii de orașe mari. Am vrut să lucreze toți cu mine și le-am oferit o varianta ca unul dintre ei să fie secretar general. Dănuț Groza a fost cel mai vocal și l-au preferat. Nu a fost o alegere. Când am spus asta, s-au uitat toți spre el. Și eu am zis «Prefer să lucrez atunci cu tine pe postul de secretar general». Este rolul meu să aplanez conflictele. Nu ar fi crezut nimeni că Groza stă la masă cu Popoviciu la întâlnirile noastre. Nu e nicio problemă. Simt că nu e armonie între ei, dar e o altă viață. Probleme persoanele sunt personale, noi aici ne ocupăm de partid. Dănuț Groza a intrat în echipă și este foarte harnic.

Ce mai face Alin Popoviciu, pe vremuri extrem de vocal? A trecut în eșalonul secund?
Am stabilit cu Nicolae Robu că vinerea este ziua de conferință de presă a președinților, iar joia, a celorlalți colegi. O să-i programăm și o să vorbească parlamentari, primari și alți membri PNL. Nu s-a întâmplat nimic, el este vocal. Trăiește mai mult la București. Noi în ultima vreme ne-am ocupat de organizare. El este foarte activ și este cu noi.

Cum comentați actuala campanie cu zgomot de cătușe a procurorilor?
E greu de comentat. Cred că această campanie e de mult timp, dar nu a fost în centrul presei. Am citit ieri că din PSD sunt 11 din Guvernul Năstase, din PNL și PDL câte șapte miniștri cu dosare, deci toate lumea… E o campanie transpartinică. Nu-i treaba mea. Cei care să-și facă treaba în justiție să-și facă. Cred că a fost un șoc pentru noi să aflăm că atâți parlamentari sunt cercetați, dar cred că aceste dosare există de mult. Sunt convins că această campanie va continua.

Inclusiv în cazul dumneavoastră există zvonuri că sunteți cercetat de DNA. E adevărat?
Există zvonuri. La comentariile de pe site-urile de știri tot apare un document în care mai multe persoane, printre care și un Dan Popa, sunt trimise în judecată. Cunosc șase „Dani Popa” în Timiș, iar acel Dan Popa de care se vorbește nu sunt eu. Eu nu mă ocup de agricultură. E o altă persoană. Nu am fost niciodată trimis în judecată, nu am avut probleme cu DNA și sper nici să nu am.

Ce s-ar întâmpla dacă unul dintre membrii noului PNL ar fi urmărit penal?
Avem un statut clar. Cine este trimis în judecată trebuie să se autosuspende. Îl suspendăm noi dacă nu se autosuspendă el. Nu avem o astfel de situație. În cercetări penale sunt mulți, dar momentul zero este acela când sunt trimiși în judecată. Sunt multe cercetări care nu duc nicăieri. Au fost unii colegi care au spus că dacă aflăm de vreunul că e cercetat îl dăm afară. Dar noi nu putem face justiție aici. Nu ar fi obiectiv! Nu îmi place mie de unul și-l dau afară că am auzit eu că e pe la DNA și pe la DIICOT.

Dacă foști PDL-iști care au părăsit partidul la greu, de exemplu Dorin Cutu sau Sorin Cociobea, vor să se întoarcă, îi primiți înapoi?
Nu au părăsit partidul la greu. Au părăsit partidul pentru că li s-a oferit, în baza Ordonanței 55, o altă formulă. Noi nu stăteau foarte rău, dar ei au plecat la un bine imaginar. Unii au zis că din conflicte interne, alții au spus că din diferite interese. Cei care au plecat sunt bine plecați. Noi am decis că traseiștii nu se mai întorc. Așteptăm să vedem ce se întâmplă la nivel de parlament, dar părerea mea e că o să o întindă până când ne apropiem de noile alegeri. Am făcut o glumă și nu trebuie să fie luată ca un lucru serios. Cine vrea să se întoarcă renunță la funcția de consilier și devine simplu lipitor de afișe la PNL. Dacă vrea, nu cu drag, dar îl primim. Hotărât nu luăm pe nimeni înapoi.

Mai încercați să faceți noi majorități la CLT și CJT sau ați renunțat?
Noi dorim majorități. Ați văzut că a fost grea menținerea lui Dan Diaconu la primărie, primarul Nicolae Robu și-ar dori să aibă ambii viceprimari din PNL, dar încă nu are o majoritate confortabilă. La județ, din cauza OUG 55 suntem încurcați formidabil. Dacă se întorc, îi dăm afară și punem alții. E foarte complicat! Formula de azi nu ne permite să credem că avem o majoritate sigură. Nu e cea mai arzătoare problemă arzătoare a noastră.

Credeți că Marian Vasile a greșit în momentul în care a spus că se schimbă vicepreședinții CJ?
Nu a greșit. Marian Vasile a fost schimbat și a câștigat în instanță! Când unui om îi iei un drept în mod abuziv și el câștigă în instanță, nu cred că a greșit. Și-a făcut datoria față de partid, față de el. Sigur că dorește să revină, pentru că a luat pe drept un loc și i s-a luat pe nedrept. E clar că e unul dintre cei care își dorește să devină vicepreședinte. Al doilea loc este un alt loc pe care o să-l votăm, dacă e cazul, în PNL.

dan popa4

Anul viitor sunt alegeri locale. Veți candida la președinția CJ Timiș?
Nu. Cred că pentru modelul unui candidat la președinția CJ trebuie să fie o persoană, un politician din PNL care poate să rămână opt ani acolo. Eu sunt convins că vom avea majoritate și vom avea proiecte de făcut. Cine începe un ciclu va trebui să-l și termine. Mi se pare optim două mandate. Eu nu mă pricep la administrație și nu o să candidez.

Cine va candida?
Avem 16.000 de membri PNL în județ. Dintre aceștia, cel puțin 500 sunt în prima linie. Dintre aceștiam, cel puțin 100 se încadrează în profilul nostru. O să scoatem un candidat corect, cu pregătire, cu dorințe și serios. Până la 1 septembrie vrem să închidem fuziunea și apoi începem pregătirile pentru alegeri. O să avem de lucru.

În cazul candidaților, va fi cineva din partea fostul PDL în simetrie cu foarte probabila candidatură a lui Nicolae Robu?
Nu am mers pe această idee. De la început am susținut ideea că vom face parte dintr-un partid mare. Cel mai bine poziționat candidat e cel propus. Ei o să trebuiască să strângă semnături. Ceea ce însemna politica pe vremuri trebuie adus înapoi. Până la urmă, un candidat trebuie să aibă un proiect, trebuie să vrea, să poată, să fie susținut. La propunerea lui Dănuț Groza cred că s-a spus „Cine vrea să fie trebuie să fie cu 3.000 de semnături!”. Și vreau să fie semnături din zece localități. Trebuie să-i cunoască lumea, nu vreau să-i numim din birou. În final va fi un vot în acest BPJ unde suntem paritari.

L-ați convins pe partenerul de afaceri, Ion Răducanu, să treacă de partea PNL în perspectiva moțiunii de cenzură?
Vorbesc cu Ion Răducanu în fiecare săptămână. În primul rând despre firma noastră și îmi mai spune ce se întâmplă politic la București. Dar nu am discutat niciodată despre o colaborare politică. Nu avem subiecte politice comune decât ca și comentarii de cele două părți. Nu i-am propus să vină la noi. Dacă va exista la alianță, va fi propusă la București, nu îmi pot da seama care va fi strategia de guvernare. Avem o relație normală de asociați. Nu am discutat despre problema moțiunii de cenzură. Sunt convins că pe toți colegii mei din București îi frământă asta și au toate instrumentele de discutat. Ion Răducanu îmi tot povestește din parlament, pentru că el crede că o să mă duc și eu, dar nu am discutat despre o colaborare.

Vă duceți în parlament?
Mă gândesc. Am timp! Mi se pare interesant și las deschisă portița aceasta. E 50 – 50. Trebuie să și reușesc.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

24 comentarii pentru acest articol

bravo a spus: (februarie 24th, 2015 at 10:25 )

bravo de banat ati inceput cu articole platite! de foameaaa!

Arhire a spus: (februarie 24th, 2015 at 10:56 )

In Timis s-a convenit ca structura de conducere a noului PNL sa fie de 19 locuri pentru PDL + FC si de 15 locuri pentru vechiul PNL. Zilele trecute PDL a anuntat, prin noul presedinte cu apucaturi de Ostaficiuc, fara nicio consultare politica, cei 19 membri PDL + FC, cam in stilul in care Ostaficiuc prezenta cei 14 candidati ai ARD in 2012: toti pedelisti.

Asa ca noul (cu apucaturi vechi) presedinte si-a pus inclusiv finul de la Lugoj pe locuri ce revin celor de la Forta Civica.

Dupa ce ne-au scos oamenii din sectiile de votare pe colegiul 1 senat in 2012, cu 2 zile inainte de vot, ca sa faca blatul cu USL si sa nu piarda Blaga in fata lui Maries, dupa ce ne-au faultat sistematic prin indivizi implantati in FC care nu aveau decat drepturi si il contestau pe MRU si colegii, iata ca pedelismul arata ca principiile nu valoreaza nimic, ci numai interesele de moment.

Cum colegii mei exclusi de dl Popa nu tin neaparat la functii, cred ca o forma de presiune politica se poate naste actionand in continuare ca o echipa asa cum am demonstrat-o pana anul trecut.

Robu, "primarul ciudat" al lui Dan Popa a spus: (februarie 24th, 2015 at 11:05 )

L-am intrebat pe domnul Dan Popa, telefonic, ce inseamna „ciudat” pentru el si as fi avut alte multe intrebari de pus, chiar asa, telefonic, dar nu se poate comunica cu „Dinu Paturicii” politicii locale, pentru ca ei vorbesc fara punct. Au un debit verbal , o tahilalie, adesea, a la madal Udrea Elena, pentru a-ti tine la o parte atentia, pentru a manipula dialogul.

clara a spus: (februarie 24th, 2015 at 11:44 )

se vede ca functioneaza fuziunea..omul asta vorbeste ca un om cu multa rabdare dar pragmatic, care are o alta viziune fata de modul in care trebuie sa se face politica

Dan Popa a spus: (februarie 24th, 2015 at 11:46 )

Nu sunt eu. nu cunosc cine este Dan Popa?I se spune “doctorul Mann”. Numele din buletinul românesc – Nicolae Mann. După paşaportul german – Nikolaus Mann. Plecat din ţară înainte de 89, s-a întors după revoluţie şi a reuşit să ajungă în Top 300 după ce s-a asociat, imediat după revoluţie, cu nemţii de la Aton GMBH în cel mai mare proiect agricol din Banat. Şi-a creat un păienjeniş de conexiuni cu politicieni, oameni din Finanţe, Poliţie sau adiministraţie, legături pe care le-a folosit pentru operaţiunile sale ilegale şi protejarea lor. Reţinerea sa de către DNA, pentru că a încercat să cumpere un judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, este doar finalul unui lung drum făcut de multe ori pe o sârmă extrem de subţire. Marile “tunuri” le-a dat cu sprijinul puterii portocalii, dar nu şi-a neglijat nici contactele din zona PSD sau PNL, devenind cel care controla cu influenţa sa tot ce se întâmpla în tona comunei Sânandrei de lângă Timişoara. Apropiat de fostul preşedinte al PD-L Timiş, Dorel Borza, Mann are o relaţie extrem de apropiată cu secretarul general al portocaliilor din judeţ, Dan Popa. Cu sprijinul acestuia a fost derulată marea operaţiune de mutare a terenurilor din toate colţurile judeţului în zona fostului IAS de la Sânandrei pentru viitoarea fabrica Mercedes. În timp ce “săgeţile” cumpărau drepturile de la proprietari care aşteptau să le fie restituite pământurile, primarii din comunele respective, majoritatea membri ai PD-L, susţineau că nu mai au teren. Situaţia se rezolva la comisia judeţeană de fond funciar, condusă de prefectul de atunci, fostul liberal Ovidiu Drăgănescu. Acesta a aprobat transferurile pe bandă rulantă, chiar dacă au fost situaţii în care terenurile au fost mutate de două ori pentru a putea ajunge la Sânandrei. Dacă în zonele unde erau cumpărate titlurile preţul terenului erau de câteva mii de euro hectarul, în marginea Timişoarei valora şi 100.000 euro. Peste 640 de hectare de teren de la fostul IAS Sânandrei au ajuns în proprietatea firmei Euromobille SRL, controlată de Mann. Afacerea a picat deoarece investitorii au preferat Ungaria. “Am cumpărat pentru Aton, pen­tru mine sau pentru alţii peste 6.000-7.000 de hectare în Sânandrei, în alte localităţi din Timiş sau Arad. În Sânandrei am cumpărat tot ce se putea, mai sunt 70-80 de hectare“, declara la vremea respectivă Mann. Printre terenurile mutate s-au aflat şi cele de la Pişchia care au ajuns la o firma controlată de secretarul general al PD-L Timiş. Transferurile de terenuri la Sânandrei, cât şi vânzarea a sute de hectare de teren, aflate la intrarea în localitate, către Mann la preţuri derizorii au fost facilitate de primarul comunei, ex-pedelistul Dorel Demea, dat anul acesta afară din partid după ce a fost condamnat definitiv. Demea a recunoscut că este”omul lui Mann, că doar nu o să fiu al ciobanilor”. Legăturile cu nemţii de la Aton s-au rupt în momentul în care printr-o amplă operaţiune de căpuşare a încercat ca, prin intermediul unor bilete la ordin, să preia afacerea grupului german, acum Mann fiind cercetat alături de complicii săi pentru o fraudă de 70 milioane euro. Mann şi-a păstrat o legătură apropiată şi cu actualul preşedintel al PD-L Timiş. Constantin Ostaficiuc, care este şi şeful consiliului judeţean. Mann nu a ezitat să se afişeze alături de Popa şi Ostaficiuc în sediul PD-L la alegerile din anii trecuţi. “Este un important om de afaceri şi l-am invitat. Care este problema? Este simpatizant al nostru”, explica, la vremea respectivă, Ostaficiuc. Mann a fost nelipsit de la toate acţiunile politice ale PD-L din zona Sânandrei, acesta afişându-se alături de Ostaficiuc, senatorul Dorel Borza, sau fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără. Nicolae Mann a fost unul dintre cei mai puternici susţinători ai primarului Demea de la Sânandrei pe care l-a ajutat în obţinerea unui nou mandat. De asemenea, suportul său s-a simţit şi în campaniile din ultimii ani ale PD-L, Mann asigurând sprijin logistic oricând a fost nevoie. Deşi nu firma nu avea nici un fel de experienţă în domeniul construcţiilor de autostrăzi, cu sprijin politic portocaliu şi cu susţinerea şefului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Ioan Maliţa, Euromobille a obţinut ca subcontractor o parte din lucrările de construcţie a autostrăzii Arad – Timişoara, dar a fost obligat să abandoneze din cauza intrării în insolvenţă. Cu toate acestea, Mann a încercat să-şi păstreze aura de apolitic. „Sunt prieten şi cu Ilie Sârbu, şi cu Adam Crăciunescu (vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, n.a.) şi cu Ră­ducanu (fostul prefect, actual lider UNPR Timiş n.a.) de la PSD, cum sunt şi cu Dan Popa (secre­tarul general al PD-L Timiş, n.a) sau cu Borha de la PNL (vicepreşedinte al CJ Timiş,n.a). Când mă duc cu Crăciunescu la vânătoare, lu­mea spune că-s pesedist, când mă văd cu Popa, zic că-s pedelist ”, susţinea, în 2008, Mann. Pesedistul Crăciunescu declara că “doctorul Mann a făcut multe acte de caritate în multe momente, în caz de calamităţi şi altele” atunci când procurorii DIICOT au început investigaţiile împotriva acestuia pentru infracţiuni de crimă organizată. De altfel, sprijinită de Mann prin intermediul lui Crăciunescu, Gabriela Ionescu, acum arestată de DNA pentru şpagă, a ajuns director adjunct la Finanţele Publice Timiş. Din această poziţie, Ionescu l-a ajutat sub toate formele în războiul acestuia cu grupul Aton, ajungând până la a găsi probleme unde a spus că totul este în regulă când la “butoane” era Mann. Mann a avut grijă să-şi “planteze” oameni în comunele din jurul Timişoarei. Printre aceştia, primarul din Orţişoara, Aleodor Sobolu, fost angajat a lui Mann. Acesta a recunoscut că a fost sprijinit de Mann în campanie şi, întâmplător, Euromobille a obţinut în tandem cu firma condusă de pesedistul Ovidiu Brânzan, fost ministru al Sănătăţii, contracte în valoare de 2,1 milioane de lei de la Primăria din Orţişoara.

Citeste mai mult pe: http://www.pressalert.ro/2012/04/cum-i-s-au-umflat-conturile-lui-mann-in-zodia-portocalie/

f a spus: (februarie 24th, 2015 at 11:52 )

un interviu bun per total, in conditiile in care toata lumea asteapta sa vada alternativa la ceea ce avem acum..poate putin cam lung

Dan Popa a spus: (februarie 24th, 2015 at 11:53 )

MINCINOSUL , pai draga popa mincinosu cum spui tu ca ai vandut pdl lui robu pe doi poli? Toti oameni din vechiul pdl sunt derutati( mai putin oana care sa bagat sub masa la tine foarte repede, oricum tot de una bleaga a dat) . Vorbesti de primari, pai fara ei nu ajungeai tu la sefie. Oricum te folosesc si daca ramane Blaga pana in 2016 oricum nu pupi parlament. Mare gunoi si mincinos. Mare SECRETAR PCR nici ca nu se putea mai bine. Vai de politica romaneasca.

tudor a spus: (februarie 24th, 2015 at 12:01 )

eu nu stiu de ce o tot dati cu chestia aia ca a dat popa pe nu stiu ce consilier judetean deoparte, ca a renuntat la oamenii de langa ostaficiuc…astea-s baliverne…luati listele cu membrii bpj de ieri si de azi si o sa vedeti ca sunt aceasi oaemni si inca ceva in plus.punct.

un membru pdl a spus: (februarie 24th, 2015 at 12:07 )

sa se apuce de treaba, ca e multa de facut, chiar daca a fost greu de acceptat chestia cu PNL..suntem multi care sustinem si conducerea asta exact cum am sustinut-o si pe cea veche

george a spus: (februarie 24th, 2015 at 12:13 )

hai ba serios? de unde dracu apar astia cu comemntariile astea jignitoare? aveti curaj sa spuneti asta in fata omului? sau doar asa, pe ascuns ca sa artati tutror ca sunteti de kkt?

ciocanel a spus: (februarie 24th, 2015 at 12:56 )

sunt multi care evident nu isi doresc ca cele doua partide sa se inteleaga cu adevarat si inceraca prin toate mijloacele sa creeze mici nimicuri care spera sa devina mari. uite ca functioneaza fuziunea si cei care vor disparea sunt disperati…si se vede

Punctul 8 de la Timisoara a spus: (februarie 24th, 2015 at 13:14 )

Nu inteleg cum va putea promova valorile liberale domnul Dan Popa, el, care a fost un mare secretar PCR la intreprinderea de Autoturisme Timisoara, membru in Comitetul Municipal PCR Timisoara. Aici s-ar potrivi un vers, recitat, adesea, de un liberal autentic timisorean: „Mai tovarasi, nu fiti tristi, pcr-istii-s penelisti”. Manipularea prin laudarea adversarului este metoda KGB-ista, descrisa de analisti sociologi, nu este nimic nou. Nu inteleg de ce se pun sub lumina reflectoarelor persoane incompatibile cu Punctul 8 de la Timisoara, acum cand lumea doreste suflu autentic, curat? Fara putreziciune securisto-comunista? Popa a profitat de regimul comunist din plin.

gusti a spus: (februarie 24th, 2015 at 14:24 )

pana la urma carcotasii care nu dadeau nici o sansa fuziunii si-o iau in freza..se pare ca proiectul are ceva stabilitate si isi vede de cursul sau normal

antiPSD a spus: (februarie 24th, 2015 at 14:26 )

inca un pas in procesul de eliberare a timisului si timisoarei de mafia pesedista

lumina diminetii a spus: (februarie 24th, 2015 at 14:28 )

gata cu hotii din pesedeu, gata nu infatuarea de mare ministru, gata cu labareala! gata cu gargara!! pe faras toti pesedistii si aruncati la ghena de gunoi acolo unde le este locul

lica a spus: (februarie 24th, 2015 at 14:35 )

e bine ca se pot pune la aceasi masa si sa discute si sa actioneze ca o echipa..credeam ca ii va dobori ogoliile personale dar se pare ca dau dovada de maturitate

cosmin a spus: (februarie 24th, 2015 at 15:35 )

Foarte mulți contestatari ai lui popa..majoritatea comentând pe aici de parcă ar lucra cel puțin la CIA..înseamnă ca le e frica de ce vine..Și nu mai e mult pana departe..

aburicidemehala a spus: (februarie 24th, 2015 at 15:59 )

Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier al României, a declarat pentru Capital faptul că gigantul Daimler nu şi-a deschis fabrica în România din cauza speculatorilor imobiliari şi a celor din administraţia locală care i-au sprijinit. “Lucrurile, din păcate, au mers prost, nu pentru că a fost infrastructura neadaptată, pentru că acolo distanțele de transport până la graniță sunt extrem de scurte, ci pentru că autoritățile locale din Timiș, Arad și Bihor nu au fost în stare să le pună la dispoziție un teren în condiții avantajoase (circa 300 de hectare) și au intervenit diverși speculanți imobiliari, care au vrut să facă o afacere profitabilă, personală din această proiect, cu implicarea “discretă” a autorităților locale”, a declarat Tăriceanu. În iunie 2008, am dezvăluit în Gândul faptul că nemţii erau aşteptaţi cu un tun imobiliar de 60 milioane de euro, la Sânandrei. Controversatul om de afaceri Nicolae Mann a reuşit una dintre cele mai mari permutări de terenuri din istoria judeţului – 640 de hectare de teren care au fost “teleportate” din tot judeţul la fostul IAS de la Sânandrei. Au fost cumpărate adeverinţe din localităţi unde terenul era extrem de ieftin, iar apoi a fost adus în “buza” Timişoarei. Toate aceste manevre s-au făcut cu ajutorul prefectului de la aceea vremea, fostul liberal Ovidiu Drăgănescu, preşedintele comisiei judeţene de fond funciar. Nicolae Mann s-a bucurat de sprijinul secretarului general al PD-L Timiş, Dan Popa, dar şi a preşedintelui CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, cu care s-a afişat la nenumărate evenimente electorale ale democrat-liberalilor. Când Mercedes a anunţat că va investi 800 de milioane de euro în Ungaria, autorităţile locale au acuzat presa că este de vină pentru răzgândirea investitorilor. UPDATE 1 Ulterior scandalului Mercedes, numele lui Nicolae Mann a apărut în dosarul instrumentat de DIICOT, care investighează modul în care mai multe firme controlate de acesta a încercat să pună mâna pe investiţia de peste 70 milioane de euro ale nemţilor de la Aton Transilvania, prin semnarea unor contracte aberante şi emiterea unor bilete la ordin. Când au depus plângerile, cei de la Aton au invocat şi influenţa de care Mann se bucură în rândul autorităţilor locale. Ancheta în acest dosar este în desfăşurare, până acum fiind începută urmărirea penală împotriva mai multor apropiaţi ai controversatului om de afaceri. Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a catalogat declaraţia lui Călin Popescu Tăriceanu ca fiind “una politică, nevenind cu nici un element concret”. Întrebat de ce nu investighează modul în care s-au făcut transferurile de terenuri la vremea respectivă, după ce tocmai le plângea de milă cetăţenilor care pică pradă speculatorilor imobiliari care le dau câteva mii de euro pentru a le cumpăra drepturile şi a obţine despăgubiri de sute de mii de euro în instanţă, prefectul a răspuns nervos “nu controlez nici ce a făcut nici Drăgănescu, nici Răducanu, nici Ciocârlie. Dacă sunt cazuri concrete când ştiţi că s-a încălcat legea, sesizaţi Parchetul”. Mircea Băcală a fost “uns prefect” de Constantin Ostaficiuc, şeful PD-L Timiş, care l-a propulsat pe această funcţie din necunoscuta postură de consilier juridic la CJT.

bradd pitt a spus: (februarie 24th, 2015 at 18:09 )

o fi ca in casatorie, dar nu te casatoresti cu una pe care ai facut-o ciuma portocalie recte ciuma rosie… ast anu e casatorie, e curvasarie. ordinara!

Alt fripturist a spus: (februarie 24th, 2015 at 20:28 )

Dacă în următoarea perioadă vom negocia cu colegii noștri viitorul, intenția mea se îndreaptă spre zona parlamentară. Nu mă îndrept spre zona Consiliului Județean pentur că mi se pare, ca în condițiile în care noi suntem buni în sondaje, să dăm această șansă unuia care are o vârstă mult mai bună”, a declarat astăzi, copreședintele PNL Timiș, Dan Popa.

Dar, până să ajungă parlamentar, sau cel puțin candidat la o funcție de deputat sau senator, Popa mai are de trecut un hop: alegerile din interiorul partidului, care se vor organiza pentru desemnarea unei echipe unice de conducere a PNL. Acesta și-a anunțat intenția de a candida împotriva omologului său, Nicolae Robu, pentru a deține supremația în cadrul filialei județene a noului Partid Național Liberal.

Secretar la PCR Timisoara a spus: (februarie 25th, 2015 at 00:50 )

Cum sa conduca un Securisto-comunistoido-iliescian membru PCR Timisoara

gerard a spus: (februarie 25th, 2015 at 09:11 )

bine ca functioneaza fuziunea, in rest, tot ce scriu fraierii pe forumuri sunt doar lucruri scrise de fraieri, frustrari de oameni pt care mintea e pt altceva si prea putin pt a gandi

mitica a spus: (februarie 25th, 2015 at 09:30 )

realitatea e ca multa lume traieste in frustrare in perioada asta si nici nu ma mira…indiferent de declaratiile politice, publice sau cum vreti sa le spuneti ale celor de la pesede impotriva celor de la penele, acestia din urma isi vad linitstiti de treaba si isi parcurg planul pas cu pas…na ca am zis-o si pe asta

aviz necunoscatorilor a spus: (februarie 25th, 2015 at 14:11 )

Nu e Popa usa de biserica dar….. Invinuirile vin precis de la necunoscatori. Pe cinstite, care om care a absolvit sau cel putin fregventat o facultate in anii ´70-´90 nu isi aduce aminte cum erai primit sau nu la examene. cel putin 80% dintre studentii unui an erau „facuti” membrii PCR incepind cu anul II de facultate. Refuz ? A avut cineva curajul ? Popa era dintr-o familie „buna” si invata si bine-deci automat , ca multi multi altii, trebuia facut PCRist. Si as vrea sa stiu citi au avut curajul sa refuze si citi nu se rugau sa fie primiti in PCR pentru interes personale ? Comentarii? Si cei mai important de stiut Popa nu a fost decit un timp imfim, neremarcat aproape de nimeni , secretar(„mare”) de partid la Autoturisme. A fost director tehnic, deci nu putea detine si functia de secretar de partid. Cind a venit Popa la fabrica , secretar era Lehaci (fie-i tarina usoara), si apoi un alt tip, simpatic, deloc PCRist tipic (imi scapa numele acum). Ce e curios ca nici unul dintre cei pe care Popa i-a ajutat pe vremuri la fabrica, si nici ditre vechii colegi care il cunosc prea bine , nici unul azi nu au macar un cuvint frumos de spus despre persoana Popa , nu despre fostul membru PCR, asa ca si majoritatea generatiei lui. Popa a fost pus director nu pentru merite ideologiste (era mult prea departe de ele) ci doar ca era persoana carismatica care intimplator avea si cunostiinte profesionale, si un socru „bun”- ca origine. Dar ca om, ca partener de discutii, negocieri si aplanarii de situatii, a fost tot ce si-ar fii dorit fiecare muritor de rind. Plus puncte ; nu a dat pe nimeni afara din firma, din contra, lupta pentru oameni.Sau poate lumea nu s-a maturizat inca, mai baieti , si Popa a imbatrinit, nu mai e gigolo din anii 80, lasati invidia de-oparte! Acum sint in discutie doar interesele orasului si chiar ale judetului. Pentru temperarea lui Robu, e nevoie si de un pol opus ca Popa. Si da , mai sint si alti Dn Popa in oras, dar…..

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală

În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice pro-europene să constituie o coaliție stabilă și să formeze un guvern cu o majoritate parlamentară solidă. Potrivit Academiei de Advocacy, există trei mari priorităţi pentru ţara nostră în acest moment. “Este imperativ ca liderii politici să prioritizeze dialogul, să depășească...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

Întăriri pe linia de treisferturi! Doi internaționali vin la SCM USV Timișoara

Lotul pentru următorul sezon al campioanei naționalei de rugby se completează cu alți doi jucători din circuitul Stejarilor. Cele două transferuri se adăugă mutării făcute la începutul acestei săptămâni, când talonerul Tudor Butnariu s-a alăturat SCM USV Timișoara, la fel ca David Trăușan, care revine la Timișoara. „De data aceasta este vorba despre transferul a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Întăriri pe linia de treisferturi! Doi internaționali vin la SCM USV Timișoara
isho.ro

Social vezi arhiva Social

Muzeul National al Banatului
No More Bad Gifts

Economic vezi arhiva Economic

E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO

Proiectul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara a ajuns într-un nou stadiu, piațeta din fața acesteia are acum o fântână arteziană finalizată. Aceasta a fost deja testată, oferă un spectacol de apă și lumini. CFR Infrastructură Timișoara a anunțat că fântâna arteziană amplasată în piațeta nou amenajată în fața Gării de Nord din orașul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Proiectul de reabilitare a Gării de Nord Timișoara a ajuns într-un nou stadiu, piațeta din fața acesteia are acum o fântână arteziană finalizată. Aceasta a fost deja testată, oferă un spectacol de apă și lumini. CFR Infrastructură Timișoara a anunțat că fântâna arteziană amplasată în piațeta nou amenajată în fața Gării de Nord din orașul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E gata fântâna arteziană din piațeta Gării de Nord Timișoara/FOTO
Mult disputatul proiect al taxelor și impozitelor la nivel maxim permis de legislația fiscală, pentru anul 2025, a picat la limită în Consiliul Local Timișoara. Amendamentul primarului Dominic Fritz, prin care a propus reducerea impozitării clădirilor nerezidențiale, de la 1,9% la 1,8%, la care se adaugă reducerea de 10% pentru plata până în luna martie...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectul taxelor și impozitelor pe 2025 a picat la votul din Consiliul Local!
În contextul crizei politice actuale, Academia de Advocacy face un apel ferm către partidele politice pro-europene să constituie o coaliție stabilă și să formeze un guvern cu o majoritate parlamentară solidă. Potrivit Academiei de Advocacy, există trei mari priorităţi pentru ţara nostră în acest moment. “Este imperativ ca liderii politici să prioritizeze dialogul, să depășească...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Academia de Advocacy cere partidelor pro-europene responsabilitate politică și stabilitate guvernamentală
Pe lângă Portalul Libertății, la 19 școli din oraș Primăria Timișoara a montat instalații luminoase care reprezintă semnul victoriei, deja consacrat ca identitate vizuală pentru Revoluție. De asemenea, continuă acțiunile speciale dedicate Revoluției, cu Gala Libertății în prim plan. Mâine, 20.12.2024, la 35 de ani de când Timișoara devenea primul oraș liber de comunism, Primăria...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Pe fațadele a 19 școli din oraș e instalatsemnul victoriei, simbol al Revoluției
O discuție mai veche legată de spațiile educaționale din Timișoara și-a găsit rezolvare. În ședința de miercuri a Guvernului României, a fost aprobată trecerea din domeniul public al Municipiului Timișoara, în domeniul public al Statului și trecerea în administrarea Ministerului Educației, pentru Universitatea de Vest Timişoara în vederea mutării acolo a activității Facultatății de Educație...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest primește fostul Liceu Leonida din Timișoara pentru a găzdui acolo Facultatea de Educație Fizică și Sport și un campus de cercetare
Expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” se dovedește un succes de casă. Organizată de Muzeul Național de Artă Timișoara, a reușit să aducă, miercuri, 18 decembrie, o premieră pentru MNArT. 735 de elevi din toate colțurile țării, alături de studenți ai Facultății de Arte și Design din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Expoziția “Luminile lui Caravaggio” a atras un număr record de elevi și studenți vizitatori într-o singură zi
Încă un pas înainte pe calea modernizării şi a inovaţiei. Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) marchează un pas important în dezvoltarea infrastructurii educaționale prin inaugurarea unui laborator de luminotehnică de ultimă generație. Realizat în parteneriat cu Power Electric SRL, investiția de 30.000 de euro oferă studenților acces la tehnologii avansate și un mediu de învățare modern,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT continuă să inoveze şi a inaugurat un laborator modern de luminotehnică
Astăzi, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind stabilirea impozitelor pentru anul viitor. Proiectul trebuia votat în urmă cu o săptămână, dar a fost retras, în ultima clipă de primarul Dominic Fritz. Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, totodată preşedinte al CJ Timiş, afirmă că majorarea impozitelor nu reprezintă garanţia unor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul “Impozitele si taxele mai mari reprezintă doar iluzia unor încasări mai mari”. Interviu cu Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş
Cum va schimba Inteligența Artificială business-urile și societățile în care trăim, avantajele României, la nivel global, în domeniul tehnologiei, ce urmează în 2025 în privința securității cibernetice, lecțiile învățate după perioada pandemiei sunt câteva dintre temele analizate de Ligia Ardelean, country manager al Atos România, la finalul unui an provocator pentru industria IT. Care au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ligia Ardelean, country manager Atos: „România are potențial să devină un hub regional pentru soluții IT sustenabile”
Top