Asociaţia Culturală Pro Arta organizează un atelier de pâine tradiţională, susţinut de brutarul artizanal Iulian Duţu. Cei care sunt interesaţi se pot înscrie până în 7 aprilie.
Atelierul va avea loc sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 15, pe strada Căpitan Dan, la numărul 2, în zona Blaşcovici. Aici locuieşte Geanina, care a fost de acord să găzduiască evenimentul organizat de Asociaţia Culturală Pro Arta. Cei care vor să înveţe să facă pâine, lipii şi grisine, să frământe şi să ia reţete sunt rugaţi să se înscrie la adresa proartatimisoara@gmail.com, până în 7 aprilie. Organizatorii vor să ştie, astfel, cât de multă făină să pregătească pentru brutarii începători sau nu. „Pâinea tradiţională este acea pâine făcută cu plămădeală, fără drojdie de bere sau alţi agenţi chimici de dospire. Este singura pâine normală, simplă şi sănătoasă pe care ar trebui să o mâncăm cu toţii”, spun cei de la Pro Arta.
Comentarii prin facebook