Stirile din ziua: 26 septembrie 2011

Caravana BookLand vine la Timisoara

Cărţile Hertei Müller şi ale Anei Blandiana se întorc pe meleagurile natale! Caravana BookLand ajunge, în sfârşit, la Timişoara, după un periplu naţional. Iubitorii de lectură vor avea parte de cinci zile cu adevărat speciale.

Bolnavi lasati de capul lor prin spital, din lipsa de personal

Situaţie greu de imaginat într-o ţară normală: o femeie diagnosticată cu demenţă Alzheimer şi internată într-o secţie de neurologie pleacă din salon şi se duce… acasă! S-a întâmplat la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde o asistentă ajunge să răspundă şi pentru câteva zeci de pacienţi. Deficitul de personal se cronicizează pe zi ce trece, iar familiile bolnavilor se tem de ce e mai rău.

Busoi reclama taxa „clawback”

Taxa „clawback” pe medicamente, impusă, la sfârşitul săptămânii trecute, printr-o ordonanţă de urgenţă, l-a supărat rău pe europarlamentarul liberal Cristian Buşoi. Acesta i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Emil Boc, căruia îi atrage atenţia asupra efectelor dezastruoase pe care le poate aduce taxa în sistemul sanitar românesc.

Ioan Muresan, seful arbitrilor timiseni, retinut si el de DNA

Arbitrajul timişean este în concordanţă cu cel naţional. Ioan Mureşan, şeful arbitrajului din judeţul Timiş, este un personaj controversat încă din perioada în care activa ca tuşier la jocurile din primul eşalon fotbalistic. La fel ca şi superiorii săi de la Bucureşti, Mureşan a făcut cunoştinţă cu cătuşele, la începutul acestui an.

Ascensiunea lui Alin Popoviciu mai poate fi oprita?

În urmă cu vreo șapte ani, un individ îmbrăcat la costum făcea senzație în fața camerelor de luat vederi, sărind pe scaunele de la stadion precum un urangutan în călduri. Omul încerca să demonstreze că scaunele rezistă chiar și la indivizi de factura sa. Era prima ieșire publică mai consistentă a celui care va deveni în timp “marele” Alin Popoviciu.

Sunda si Steop, noii antrenori de la FC Hunedoara

Timişorenii Aurel Şunda şi Remus Steop s-au înţeles cu FC Hunedoara, pe care o vor pregăti cel puțin un an. Insuccesul de pe teren propriu în faţa celor de la CFR Simeria i-a fost fatal lui Erik Linkar, antrenorul instalat la FC Hunedoara în această vară, cu gândul la o eventuală promovare.

Drama Monicai Cismas: mama si bunica arunca vina de la una la alta

La nici 12 ani, Monica Cismaș va fi condusă, marți, pe ultimul drum. Rămân în urma ei o mulțime de întrebări și două femei în toată firea, mamă și bunică, care plâng amândouă și se acuză reciproc de moartea copilului. Niciuna dintre ele nu pare să fi înțeles că, de fapt, fetița nu avea nevoie decât de o familie căreia să-i pese.

Top