Arhiva pentru luna: august 2011

N-a vazut frauda de la Lovrin, dar primeste calificativ maxim pentru activitate!

Scandalul de la Lovrin, iscat la sesiunea din vară a bacalaureatului, continuă. Inspectorul care a monitorizat activitatea de la Grupul Şcolar „Romulus Paraschivoiu” nici măcar nu a fost audiat în acest caz şi, în plus, a primit calificativul „foarte bine” la evaluarea anuală. Asta, în timp ce profesorii s-au ales cu sancţiuni şi avertismente.

Taxa auto se reduce cu pana la 25%

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, iniţiat de Ministerul Mediului şi Pădurilor. Acesta prevede o reducere de până la 25%, dar şi plata taxei pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007.

Poli, la matineu cu FC Olt!

Poli joacă sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 11, în etapa a treia a Ligii a II-a, cu FC Olt Slatina. Biletele vor fi puse în vânzare joi. Poli are şase puncte din tot atâtea posibile, după o victorie cu emoţii, în deplasare, la Alro, meci terminat în zece oameni de ambele echipe.

Ce-i mai lipsea Timisoarei: venirea lui Miron Cozma

Un grotesc personaj, coborât din tenebrele istoriei post-decembriste, apare tot mai des în ultimul timp în atenţia opiniei publice. Şi cum altcumva decât prin scandaluri sau poveşti de alcov? Numele lui, Miron Cozma, încă mai provoacă fiori printre foştii ochelarişti sau bărboşi din Piaţa Universităţii a anului de graţie 1990 sau în rândul jandarmilor snopiţi în bătaie la Costeşti în 1999.

Intreruperi de curent

Compania Enel anunţă, pentru miercuri, întreruperi de energie electrică pe mai multe străzi din Timişoara, dar şi la Giarmata, Vucova, Herendeşti şi Pietroasa Mare. Acestea sunt cauzate de lucrări de întreţinere la reţea.

Blog de constiinta, promovat prin biletele pe ziduri!

Dacă în general oamenii folosesc post-it-urile galbene în jurul biroului, notând pe ele lucruri pe care nu au voie să le uite, un tânăr din Timişoara le lipeşte, fără număr, pe pereţii clădirilor din centrul oraşului. Nu e un act de vandalism, ci de promovare, după posibilităţi, a propriului blog.

Profesori amendati pentru frauda de la Bac, la Lovrin

Frauda de la Grupul Şcolar „Romulus Paraschivoiu” din Lovrin nu a rămas nepedepsită. În prima sesiune a bacalaureatului, aici au fost descoperite 98 de lucrări identice la limba şi literatura română. După aproape două luni, au apărut primele sancţiuni. 25 de cadre didactice vor avea salariile tăiate cu 10% în următoarea jumătate de an.

Opera campeneasca

Parcul Rozelor, duminică, ultima seară a Festivalului de operă şi operetă 2011. Nabucco, de Verdi. Pentru cunoscători, un deliciu, pentru neiniţiaţi, un supliciu. Cei ce consumă regulat un astfel de gen de cultură hard ştiu că la astfel de evenimente nu se mănâncă seminţe, ca la meci, şi nu se vorbeşte întruna, ca la bârfa din spatele blocului. Cultura pentre „mese”, vorba lui Ion Marcu, are avantaje, dar şi mari dezavantaje.

Darius Buia a semnat cu Dinamo!

Aşa cum am anticipat cu mai mult timp în urmă, Darius Buia, una dintre vedetele LPS Banatul, a semnat cu Dinamo Bucureşti. Împreună cu el a plecat la Bucureşti şi fundaşul Dobrosavlevici, care a semnat un contract până la sfârşitul anului cu „câinii”.

Top