Stirile din ziua: 24 septembrie 2011

La 11 ani, a fost ucisa de nepasarea adultilor

A murit printre străini, într-un pat de spital, deși n-a cerut decât s-o vadă pe cea care i-a dat viață. Monica Cizmaș, fetița a cărei poveste a făcut înconjurul țării, va fi condusă pe ultimul drum tot pentru că unor străini li s-a făcut milă de sufletul ei nevinovat. Mama și bunica se acuză reciproc și nu-i pot asigura nici măcar o înmormântare creștinească.

CS Timisoara, la a doua victorie

Sâmbătă s-au disputat meciurile din etapa a doua a diviziei A de handbal feminin, serie B. CS Timişoara a învins Universitatea Reşiţa la 17 puncte diferenţă. Cealaltă echipă timișoreană, Universitatea, a pierdut în fața lui CSM Sfântu Gheorghe.

Proiecte finantate prin programul transfrontalier HURO/1101

Agenţia Naţională de Dezvoltare din Ungaria, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului din România, a lansat, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, cea de-a cincea solicitare de propuneri de proiecte (HURO/1101). Durata acestui apel este până în 31 ianuarie 2012, iar acţiunile deschise spre finanţare vizează două axe: 1. Îmbunătăţirea condiţiilor cheie pentru dezvoltarea durabilă comună a zonei de cooperare şi 2. Întărirea coeziunii sociale şi economice în regiunea de graniţă.

Masurile preventive, garantii ale bunei desfasurari a procesului penal

Efervescenţa mediatică şi socială produsă de ultimele arestări efectuate pe plan local la propunerea procurorilor DNA mă determină să suspend şirul articolelor propuse pe tema noilor modificări ale legii civile, ce urmează să intre în vigoare începând cu 1 octombrie, şi să-mi concentrez săptămâna aceasta rândurile spre zona măsurilor preventive din plan penal, pentru a da explicaţiile necesare publicului larg cu privire la însemnătatea juridică şi socială a acestora.

Top