Stirile din ziua: 29 septembrie 2011

Colterm si Primaria Timisoara, contre pe datoriile scolilor

Societatea de termoficare din Timişoara ameninţă voalat cu debranşarea de la utilităţi a 12 unităţi şcolare importante. Acestea riscă să rămână fără apă caldă şi căldură în prag de iarnă, dacă nu îşi achită datoriile. Primăria susţine că nu se pune problema ca elevii să îngheţe în clase.

Parintii vor plati utilitatile la Liceul de Arte!

O victorie mică în lupta artiştilor pentru sediul din centrul oraşului. Exasperat de îndârjirea cu care Liceul de Arte Plastice se încăpăţânează să rămână în actualul sediu, şeful ISJ Timiş dă un pas înapoi: şcoala poate funcţiona în centru, dacă le sunt asigurate elevilor condiţii optime pentru desfăşurarea activităţii.

Duelul fermecator a doua orase, altfel plictisitoare

Aradul şi Timişoara sunt două oraşe aproape normale. Uneori chiar plictisitoare. 363 de zile pe an, pe malurile Mureşului şi al Begăi arareori se întâmplă ceva senzaţional. Mai o zi a recoltei, vreun concert pe ştrand al vreunui cântăreţ expirat, festivalul operei și operetei, vreo bucată de autostradă inspectată de alaiul puterii politice şi cam atât. 363 zile pe an competiţia dintre Timişoara şi Arad o mai vedem prin prisma politică.

Delphi, la un pas de dezastru?

Delphi, cel mai mare angajator din judeţul Timiş, se pregăteşte de modelul Nokia – Jucu. Unele surse spun că urmează mari probleme pentru compania din Sânnicolau Mare, care ar fi fost anunțată de Volkswagen, Skoda şi Audi că, de la finele lunii octombrie, contractul va fi reziliat.

Directia Agricola la PNTCD?

În urmă cu două luni şi jumătate avea loc prima mare defecţiune din PD-L Timiş, prin demisia lui Traian Stancu din partid, dar şi din poziţia de consilier judeţean. Cu toate că democrat-liberalii nu se pot lăuda cu un număr foarte mare de aleşi judeţeni, fiind în opoziţie în cadrul consiliului, chiar dacă deţin funcţia de preşedinte, nici până acum nu a fost numit vreun om în locul lui Stancu.

Top