Cum rezolva Noua Dreapta problema tiganilor? Cu grija

Noua Dreaptă e din ce în ce mai activă în plan civic la Timişoara. Pentru sâmbătă au primit autorizaţie pentru un miting de protest împotriva mafiei ţigăneşti şi a apucăturilor barbare ale capilor familiilor de ţigani ce-şi fac propria lege în Timişoara. Urmărind cu interes un interviu dat în opiniatimişoarei.ro de liderul Noii Drepte, Bogdan Popa, am avut senzația că tânărul politician a îmbătrânit înainte de-a apuca să rupă gura târgului. Pentru nişte inşi care umblă cu chipul Căpitanului imprimat pe tricouri, mesajul Noii Drepte mi se pare construit de un politician care încearcă prin exces de diplomaţie să-şi îndulcească retorica pentru a nu supăra autorităţile şi pentru a nu deveni o ţintă prioritară pentru serviciile secrete din România. Numai că pentru Noua Drepată tocmai răutatea ar putea fi, în aceste zile, soluţia pentru găsirea unui culoar în zona unui electorat mai instruit şi tot mai nemulţumit de discriminarea pozitivă servită comunităţii ţigăneşti de autorităţile româneşti şi mai ales de cele europene. Pentru o formaţiune civic-politică ce solicită eliberarea din puşcăriile sârbeşti a unor hooligans care au omorât un suporter francez, timorarea cel puţin aparentă a Noii Drepte mă duce la concluzia unui dublu mesaj care nu va duce la o mobilizare pentru cauze mai bune. De departe, Noua Dreaptă din Timişoara pare o grupare cu preocupări valabile, dar care poate eşua între statutul de braţ politic al galeriei lui Poli şi cel de gardă de fier al Naţionaliştilor Autonomi, despre care Bogdan Popa spune că umblă la mitinguri cu cagule negre pe cap pentru „că se tem de anumite represalii ce pot avea loc asupra lor”. Până la urmă, de ce-ar fi Noua Dreaptă atât de nouă să se numească aşa? Raportat la ce decriptăm noutatea asta, la Legiune sau la actuala Dreaptă din România, foştii fesenişti din PDL, oteviştii din PNŢCD, liberalii din USL sau faţă de Noua Generaţie a lui Gigi Becali? Iar pentru un tânăr naţionalist care se respectă vestimentaţia este foarte importantă. Nu poţi tu, aprig legionar, să porţi tricouri Pierre Cardin câtă vreme moare industria textilă din lipsă de comenzi la intern. Ce naiba, o cămaşă verde de Brăila cu toţi avem pe-acasă.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

10 comentarii pentru acest articol

radu a spus: (septembrie 3rd, 2011 at 00:22 )

Nu inteleg ce ati dori?! Sa se inarmeze? Sa inceapa sa planteze bombe prin casele tiganesti??…hmm parca ma incanta ideea dar daca cumva cineva drag mie sau dumneavoastra, cineva nevinovat, trece pe strada exact cand o bomba face pac si puf? A …copii dumneavostra nu trec pe acolo. Nici sotia. Nici cineva apropiat. Victimele colaterale nu ne privesc atat timp cat moare un drac de tigan… Hmm…poate o bomba atomica ar rezolva problema. Curata Timisoara de tigani pentru cativa ani. Pe cuvant! Mai mult nu garantez pentru ca va fi mult fier vechi de „colectat”.

Taur a spus: (septembrie 3rd, 2011 at 21:02 )

Spre deosebire de PDL,Asociatia Noua Dreapta lupta pentru integritatea Romaniei,valorile cultural-crestine si o viata demna,libera.Este adevarat ca si Becali,Borcea,Basescu,Boc si altii ca si ei,puteau sa-si cumpere camasi de la Braila si costume de la Materna! Sunteti stupizi.Voi cei de la de Banat de unde va imracati,din P-ta Aurora?Ce masini aveti? Sunteti penibili,mai penibili decat tiganii!!!

radu a spus: (septembrie 4th, 2011 at 02:35 )

Hai sa revin si sa va lamuresc. Noua dreapta sa se duca… unde sunt legionarii! 🙂 Tiganii de pe Loga nu au facut si nu fac altceva decat sa speculeze slabiciunile unui sistem. Un sistem pentru care nu ei sunt vinovati…sau nu numai ei, ci intreaga societate romaneasca …apatica, amorfa si stupida. Incapabila sa se puna in miscare si democratic sa puna presiune pe autoritati sa isi faca treaba. Cum? Prin atitudine politica si prin atitudine civica responsabila. Asta ne lipseste de 20 de ani si DE AIA ne scuipa cu dispret tiganii. Si bine fac. Romanul in loc sa fie vertical, sa se implice politic si civic, sa munceasca sa schimbe ceva, nu stie decat sa se lamenteze, sa bage capul in nisip apatic si indiferent, sau sa fuga cu lasitate …emigrand. Hai sictir ca meritati!

Dan Cocean a spus: (septembrie 5th, 2011 at 13:13 )

Sa fim exacti despre Nationalistii Autonomi a spus chiar asa:
”Asta si pentru ca actiunile lor nu sunt intotdeauna in concordanta cu legea, uneori depasesc limitele legii”
Adica, domnilor politisti, lasati-ne pe noi in pace, noi suntem cuminti, devreme acasa, aia sunt rai, fiti buni si luati-i. 😉 Curat murdar, nene Iancule… Si mai intrebi ca jurnalist de ce poarta cagule? Cu asa ”prieteni”, nu e nevoie de dusmani.

”De-a lungul timpului ati organizat multe marsuri. Multi dintre voi erati mascati. Care e motivul pentru care va camuflati asa?

Aici trebuie sa fac o diferenta. Acei mascati nu erau de la Noua Dreapta, erau de la Nationalistii Autonomi, o alta organizatie.

De ce se ascund?

Din cate stiu eu, se ascund pentru ca se tem de anumite represalii ce pot avea loc asupra lor.

Din partea cui?

Din partea autoritatilor, a sefilor, au fost si anumite acte de violenta impotriva lor. Au fost agresati pe strada, li s-au spart masinile etc. Asta si pentru ca actiunile lor nu sunt intotdeauna in concordanta cu legea, uneori depasesc limitele legii si poate de aceea au de suferit mai mult decat noi. Pana acum eu nu am avut de-a face cu legea pentru ca fac parte din Noua Dreapta, nu m-a luat nimeni la intrebari.”

beciul domnesc a spus: (septembrie 5th, 2011 at 13:55 )

@dan cocean
nasolia e ca voi sunteti doar o mana de oameni, iar ceilalti stau pitici sau sunt complici ai purtatorilor de lantoace din aur. asta e purul adevar. tiganii e multi si e uniti fata de romani. nu trebuie sa le dam in cap pentru comportamentul lor, dar nici sa le permitem sa ne umileasca in ultimul hal, pentru simplu motiv ca asa sunt ei si nu vor sa se adapteze.

Dan Cocean a spus: (septembrie 6th, 2011 at 00:57 )

@beciul domnesc,

Tiganii sunt putini in Timisoara si pot fii dominati. Nu cred ca suntem mai putini decat ei. Nu acum. Problema e ca sunt prea multi romani care se vand.

d a spus: (septembrie 13th, 2011 at 12:04 )

dastept jurnalist
freza de gay si bluza care seamana cu un trening.
de la asa ceva nu primim sfaturi,mutumesc.

Kurdu a spus: (septembrie 28th, 2011 at 13:41 )

Hahaha,noua bomba:N.D se aliaza cu PDL.
Pai lua-v-as neamul in pula,voi sunteti lupii moralisti,nationalistii pulii mele.Prefer un regim islamic extremist decat nationalisti falsi si vanzatori de natie ca voi.
Daca prind pe strada vreun manifest de la Noua Dreapta in regiunea mea o sa am grija sa va dispersez brutal si rapid jegurilor.

TGV-DAT a spus: (decembrie 22nd, 2011 at 12:49 )

Ia zi, „kur-du”, de la cine ai auzit tu ca ND s-ar „alia” cu pdl? De ce postezi aiureli, fara sa ai un temei?
Vreau sa fie foarte clar: ND nu se aliaza cu NIMENI!

alexandru a spus: (aprilie 17th, 2012 at 19:04 )

Patriotismul lui Ion Antonescu va pali in felul cum
voi lupta cu oricine va incerca sa atenteze la viata copiilor
mei.
Sanatate!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Campioana națională de fotbal fete a Școlii 24 confirmă și anul acesta prin calificarea la etapa finală a Cupei Tymbark Junior U12

Recent a avut loc etapa zonală de Fotbal fete – U 12 ani – ”Cupa Tymbark Junior”, competiţie desfăşurată în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Reprezentantele județelor Arad, Alba, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinţi și Timiș au oferit un adevărat spectacol fotbalistic, cu momente memorabile desfășurate pe terenurile de joc ale bazei sportive Euro Center Sport...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Campioana națională de fotbal fete a Școlii 24 confirmă și anul acesta prin calificarea la etapa finală a Cupei Tymbark Junior U12
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

UPT continuă să inoveze şi în domeniul cultural: vouchere speciale pentru studenţi

UPT nu înseamnă doar învăţământ de calitate, dimensiunea institului cu o istorie de peste 100 de ani fiind dată şi de programele inovative şi în alte domenii, cum ar fi de exemplu cultura. Dacă în 2023 Universitatea Politehnica Timișoara și-a deschis spațiile și a organizat cele mai multe evenimente în cadrul Capitalei Culturale Europene, dimensiunea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT continuă să inoveze şi în domeniul cultural: vouchere speciale pentru studenţi
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului de contestare a alocării banilor din bugetul de echilibrare, respectiv a sumelor allocate pentru drumurile locale, Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, îi răspunde. El spune că procesul se putea judeca și în lipsa reprezentanților Prefecturii, problemele sunt cu totul altele....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”
Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta Unită, care îl susține pe Alin Nica la șefia Consiliului Județean, au avut luni zi plină. Acestea au depus dosarele de candidatură pentru liderii lor și pentru listele cu consilieri, la Biroul Electoral Municipal Timișoara și la Biroul Electoral Județean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș
Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și anunță că nu are niciun buletin de Germania sau vreun domiciliu secret acolo. În plus, după Paști își va depune dosarul pentru obținerea cetățeniei, a anunțat, luni, Fritz. Tocmai ce mi-a venit cartea de rezidență permanentă, spune cu mândrie primarul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara
Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este mai mult decât evidentă. De unde rezultă că la el minciuna este patologică. S-a întâmplat în urmă cu o zi, într-un – să-i spun aşa – război al stickerelor. În urmă cu o zi, primarul Dominic Fritz a prezentat pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos
Recent a avut loc etapa zonală de Fotbal fete – U 12 ani – ”Cupa Tymbark Junior”, competiţie desfăşurată în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Reprezentantele județelor Arad, Alba, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinţi și Timiș au oferit un adevărat spectacol fotbalistic, cu momente memorabile desfășurate pe terenurile de joc ale bazei sportive Euro Center Sport...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Campioana națională de fotbal fete a Școlii 24 confirmă și anul acesta prin calificarea la etapa finală a Cupei Tymbark Junior U12
Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul de alocare a banilor din fondurile de echilibrare, respectiv banii pentru drumuri de la Consiliul Județean.  În acest fel se dorește întârzierea alocării banilor, prilejul fiind folosit de PSD ca și formă de luptă politică.  “Săptămâna trecută am avut termen...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic
UPT nu înseamnă doar învăţământ de calitate, dimensiunea institului cu o istorie de peste 100 de ani fiind dată şi de programele inovative şi în alte domenii, cum ar fi de exemplu cultura. Dacă în 2023 Universitatea Politehnica Timișoara și-a deschis spațiile și a organizat cele mai multe evenimente în cadrul Capitalei Culturale Europene, dimensiunea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT continuă să inoveze şi în domeniul cultural: vouchere speciale pentru studenţi
Un domeniu în care am rămas din nou în urmă față de alte județe este cel al festivalurilor de muzică. Aici nu mai este vina ‘Bucureștiului care nu ne-a dat bani’, ci o problemă locală, de colaborare și organizare. Este frustrant ca timișorenii să fie nevoiți să meargă la Cluj pentru Untold și Electric Castle...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara merită un festival muzical de top
Primarul suspendat al comunei Checea, Daniel Florea, nu va mai putea candida pentru un nou mandat, potrivit unei decizii definitive din justiţie. Este al treilea primar, după Recaş şi Şandra, care are interzis la candidatură. După edilii PSD din Recaş şi Şandra (ultimul suspendat din funcţie) nici Daniel Florea, primarul suspendat al comunei Checea, nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Încă un primar din Timiş are interzis la candidatură. PNL-istul Daniel Florea nu va putea candida pentru Primăria Checea
Top