Plouă, n-ai umbrelă și te-ai resemnat că, la coborârea din autobuz, vei fi ud leoarcă. Surpriză însă: în stație te așteaptă, cuminte, o umbrelă cu un bilețel. E un cadou anonim, care-ți face ziua mai bună. Curentul, apărut în America, a ajuns acum și la Timișoara.
În luna noiembrie, o pereche de cizme și una de jeanși au fost lăsate în zone circulate din Timișoara cu câte un bilețel: „Cu mult drag pentru oricine are nevoie. Ajută și tu pe cineva fără să ceri nimic în schimb”. Acesta a fost începutul. De atunci, cadourile lăsate prin oraș au continuat să apară: o carte într-un tramvai, o ciocolată într-o cabină de telefon public, un fir de bambus… Toate au fost fotografiate și afișate pe Facebook, pe pagina Asociației Look Inside, care îi grupează pe darnicii anonimi. Vestea s-a dus repede și alți timișoreni au început să contribuie la campanie.
Ileana Garconiță a făcut zilele acestea primul ei gest „dulce”. A lăsat o cutie cu bomboane de ciocolată în Piața Unirii. A scris pe bilețelul atașat cadoului „Cu drag, unui om care are nevoie de un mic imbold dulce”. Tânăra spune că a văzut pe rețelele sociale campania de bunătate pornită în orașul de pe Bega și s-a gândit să continue gesturile gratuite. „Am văzut pe Facebook fotografii cu mici cadouri lăsate pe stradă și mi-a plăcut foarte mult ideea. E acțiune. Și mai e ceva: un gest care aduce un zâmbet. Acum două zile am văzut acest lucru și am decis imediat să continui”, spune Ileana Garconiță, care are 34 de ani și lucrează în consultanță.
Asociația Look Inside are peste 1.400 de prieteni pe Facebook. „Ne-am gândit să dăm drumul unei roți a binelui în Timișoara. Luați o eșarfă, o carte, un borcan de gem, o pernă, orice, orice doriți să dați mai departe, scrieți un bilet: Din suflet, pentru oricine are nevoie.. Cu drag… un OM! Ps: ajută și tu pe cineva fără să ceri nimic în schimb” – este mesajul transmis.
Cei care au avut această idee sunt 14 tineri cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Toți vor să trăiască într-o lume mai umană. „Încercăm să îi facem pe oameni să înțeleagă că pot avea compasiune fără să piardă nimic, să îi facem conștienți de umanitatea lor. Sunt lucruri simple, care vin din suflet”, explică Vincențiu Rădoi, 28 de ani, inginer IT la o multinațională.
http://youtu.be/7XFrNd0RuJ0
Comentarii prin facebook