Inspectoratul Școlar Timiș organizează, joi, o simulare pentru examenul de bacalaureat. Subiectele vor fi făcute la nivel local și, după corectarea lucrărilor, atât profesorii, cât și elevii vor ști cam la ce să se aștepte la examenul propriu-zis. Anul trecut, doar o treime din candidații din Timiș au reușit să ia note de trecere.
La finele acestei luni, elevii din clasele a XII-a se vor înscrie la prima sesiune a bacalaureatului 2012. Până atunci, ei își vor putea verifica nivelul de cunoștințe la simularea care are loc joi, 3 mai, între orele 9 și 12.
Subiectele vor fi făcute la nivelul Inspectoratului Şcolar Timiş, iar examinările vor avea loc în fiecare unitate de învăţământ. Rezultatele vor fi trimise la inspectorat până pe 9 mai. În funcţie de ele, profesorii vor stabili pe ce trebuie să se concentreze mai mult în pregătirea elevilor.
Anul trecut, rezultatele bacalaureatului au fost catastrofale. După prima sesiune, rata de promovare, în Timiș, a fost de aproape 32%. Patru licee, toate din Timişoara, nu au avut nici măcar un singur elev care să fi luat Bacul: Grupul Şcolar „Tudor Tănăsescu”, Grupul Şcolar Industrial CFR, Grupul Şcolar Agricol „Iulian Drăcea” şi Liceul UMT.
„Deşi la fiecare dintre aceste şcoli au terminat clasa a XII-a între 150 şi 300 de elevi, niciunul nu a promovat examenul de bacalaureat. Niciodată în ultimii 20 de ani nu s-a mai întâmplat aşa ceva”, spunea, la vremea respectivă, inspectorul şcolar general Marin Popescu.
Calendarul examenului de bacalaureat
28 – 30 mai – înscrierea candidaţilor
1 iunie – încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
11 – 13 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
13 – 15 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
18 – 22 iunie – evaluarea competenţelor digitale
25 – 27 iunie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
2 iulie – limba şi literatura română – probă scrisă
3 iulie – limba şi literatura maternă – probă scrisă
4 iulie – proba obligatorie a profilului – probă scrisă
6 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării – probă scrisă
8 iulie – afişarea rezultatelor
9 iulie – depunerea contestaţiilor (orele 8 – 12)
10 -12 iulie – rezolvarea contestaţiilor
13 iulie – afişarea rezultatelor finale
Comentarii prin facebook