Ce va face noua Poli cand se va sparge USL?

Firește, întrebarea de mai sus este adresată primarului liberal Nicolae Robu, președintelui pesedist Titu Bojin, liderului democrat Constantin Ostaficiuc, viitorului candidat Adrian Orza, consilierilor locali și aleșilor județeni, fraților Cristescu, domnilor Georgică Cornu, Ovidiu Tender, onorat mediu de afaceri timișorean, Peluza Sud, Druckerie, Drojdieri, Masserie s.a.m.d.. Și nu care cumva ca răspunsul la această nevinovată întrebare să înceapă cu „Niciodată…”, să continue cu „… ne vom iubi mereu…” și să se termine cu „… binele orașului”, că nu m-ați găsit tocmai pe mine să pun botul.

Proiectul noii echipe Poli a început imediat sub emoțiile victoriei electorale a liberalului Robu și a intrat deja într-o rutină organizatorică a naibii de complicată. Nu știu dacă în tot acest timp se putea face mai mult și dacă ceea ce s-a făcut e suficient pentru obiectivul autopropus de decidentul politico-administrativ – promovarea imediată în prima ligă. Însă este cert că situația nu este roză, clubul neavând încă stabilită o conducere competitivă și izvorâtă dintr-un consens politic extrem de otrăvitor în perioada ce va urma. Clubul nu are încă un lot bine conturat, nu are semnate contracte cu jucătorii, nu are un cantonament antamat, nu prea are nimic, în afara unui buget, foarte important și a unei baze sportive aflate pe mâini bune.

Ce nu mai are ACS Poli la acest nou început de drum este un fenomen ultras în preajma sa. Foarte probabil, spectaculoasa galerie din Peluza Sud nu va mai fi alături de noua echipă, fiind cuprinsă de străfulgerări morale și planuri de a ridica din liga a V-a echipa Universității Politehnica Timișoara. Am înțeles perfect calculul primarului Robu când a decis compromisul pentru o relansare rapidă a fotbalului în Timișoara, sesizând totodată că liberalul se bazează pe revenirea în timp a galeriei la sentimente mai bune față de noua Poli.

Speranța edilului liberal pentru readucerea tifoseriei pe stadionul „Dan Păltinișanu” s-ar putea baza numai pe un start spectaculos pe gazon și-n marketingul clubului. Aducerea a doi-trei jucători de un nivel compatibil cu obiectivul propus ar putea aduce lume la stadion și, odată reaprins fenomenul, n-ar fi exclusă și atragerea în Peluză a părții mai refractare a druckeriei alb-violete. Pornirea cu stângul din această toamnă, îndepărtarea rapidă de ideea de promovare, ar fi catastrofală pentru primarul Robu ca inițiator al acestui proiect, dându-se astfel apă la moara celor care socotesc că o nouă abdicare de la regulile morale nu a fost cea mai bună soluție pentru fotbalul timișorean.

Revin la întrebarea din debut. Ce se va întâmpla, peste un an-doi, când USL se va sparge? Asocierea Consiliului Local Timișoara cu ACS Recaș a fost decisă săptămânile trecute „la mustață”, la un vot de respingerea demersului. În condițiile în care unitatea noii majorități date de USL nu a apucat să se șubrezească de pe urma a tot soiul de polițe neplătite între PNL și PSD, nu pot să nu mă întreb cine va vota bugetul clubului pe anul 2014, optimist vorbind, dacă CLT se va zbate într-un patrulater „amoros” PNL-PSD-PNȚCD-PDL, toate cu ambiții bine apăsate în problema Poli?

Fără ca politicul să resimtă o presiune civică în coaste, venită în alte situații din partea unei structuri active a fanilor, cel mai probabil, noua Poli nu va ajunge niciodată un bun de patrimoniu local, ci doar un proiect vulnerabil pe care adversarii politici îl vor cataloga ca fiind o trambulină electorală a lui Nicolae Robu. Iar activiști civici precum Carmen Obârșanu vor deveni picătura de îndoială care va oferi o facilă argumentație unor politicieni ipocriți.

Din acest motiv, i-aș recomanda primarului Robu că poate n-ar fi deloc proastă ideea să colaboreze cu suporterii ce viseză la proiectul de susținere a echipei UPT, oferind soluția unei minimale finanțări pentru ASU Poli, fie din bugetul universități, fie din fonduri municipale. Că doar n-o fi foc să dai 15.000 lei pe an, cât vrea Orza în amendamentul său. În primul rând, pentru că este vorba de echipa instituției de învățământ superior pe care actualul primar a condus-o atâția ani. Ca să nu mai spun că oricând aș miza pe-o prietenie sinceră cu niște suporteri idealiști, decât pe o colaborare oportunistă cu PSD.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

18 comentarii pentru acest articol

Hubert a spus: (iulie 26th, 2012 at 09:25 )

Eu nu as miza pe aceasta prietenie „sincera” cu niste suporteri „idealisti” care ultima data s-au implicat in politica alaturi de aburitOrza si si partidul lui. Sau ai uitat Sasule?

1921 a spus: (iulie 26th, 2012 at 09:34 )

Tinere Hubert, mai schimbati textele la partid, ca deveniti penibili.

SS Poli NU E POLI ! a spus: (iulie 26th, 2012 at 09:59 )

SS Poli NU E POLI !!! SA SE STIE PE VECIE !!!

SS Poli NU E POLI ! a spus: (iulie 26th, 2012 at 10:01 )

marele proiect politic taranist, al mega ideologului sasca e un FIIIIISSSSSSSSSSSSSSSS !!! Deja i-au schimbat numele, peste o saptamana ii schimba antrenorul si peste alte doua schimba si jucatorii, TOTUL TRANSPARENT !

1921 a spus: (iulie 26th, 2012 at 10:49 )

Tu ne certi ca am revenit la numele initial al Politehnicii? Si asta de pe pozitii de superioritate, date de „pastrarea” numelui si traditiei lui ACS Recas, sau cum?

Cristi Brancovan a spus: (iulie 26th, 2012 at 11:04 )

Domnule Sasu si noi l-am intrebat acelasi lucru pe domnul Robu, ce o sa faca daca alianta politica o sa se sparga. A raspuns neconvingator, spunand ca nu este vorba de o constructie politica.

Eu vin doar cu un scenariu. Nu se strang duminica 50+1% din cetatenii cu drept de vot, Basescu revine la Cotroceni, iar in toamna dupa alegerile parlamentare, indiferent de votul romanilor o sa-l desemneze pe M.R. Ungureanu ca prim ministru. Ca si in 2009….poate se alatura PSD-ul ….. sau poate migreaza parlamentarii de la ambele partide …Cine-i mai voteaza domnului Robu bugetul pe anul viitor.

Pe noi ne-a invitat intr-un consiliu consulativ…..doar ca noi i-am sugerat mai bine sa-i atraga pe cei din opozitie, ca noi ne vedem de drumul nostru.

Cristi Brancovan a spus: (iulie 26th, 2012 at 11:49 )

Si sa lamuresc si de unde ruptura de domnul Robu. Imediat dupa alegeri suporterii din peluza sud l-au invitat pe domnul Robu la o discutie. Acesta ne-a prezentat varianta pe care o are in vedere si anume avea deja promisiuni ca o noua echipa a Timisorei o sa fie invitata in divizia B, in baza aceleasi logici ca si in cazul locului oferite de FRF – PRIMARIEI CRAIOVA (a nu se confunda cu Mititelu). Am gasit si solutia ca sa nu fie probleme de promovare si anume sa fie invitata echipa Universitatii Politehnica din liga a 5a (pt promovare e nevoie de minim 3 ani de activitate sportiva ). Toata lumea era multumita. Am crezut atunci ca FRF-ul realizeaza ca intre timp domnul Robu e foarte tare (daca pe cei din USL i-ar interesa sa faca ordine in fotbal, au tot cadrul legal ca in cel mai scurt timp FRF-ul sa se desfiinteze – lucru recunoscut si de domnul Robu – doar ca el motiva ca o sa afecteze fotbalul romenescu in exterior…. noi replicandu-i ca si suspendarea lui Basescu are aceleasi efecte si totusi se lupta cu el ). Noi am precizat clar la respectiva intalnire……fara alte artificii, pentru ca deja se auzea de Recas.

Ulterior FRF-ul a dat-o la intors cu domnul Robu si a uitat de promisiunea facuta, iar acesta din ambitie a cautat sa rezolve problema cu Recasul.

Ei i-am explicat personal domnului Robu. Mircea Sandu este un golan, iar golanii caracterizeaza oamenii in smecheri si fraieri. Ori se impunea in fata lui Mircea Sandu si primea loc direct in divizia B, ori avem situatia de fata. Loc de B nu primeste numai cine nu vrea. Deci ori se lupta cu FRF-ul ori doar se incorda la ei si primea tot ce dorea, dar in mod demn. El insa a ales varianta in genunchi si probabil o sa primeasca totusi dreptul de promovare in divizia A, care oricum nu o sa-i foloseasca in primul an.

Mie imi pare ca USL-ul face ceea ce au facut si restul guvernelor de la aparitia legii sportului si pana acum si anume blat cu Mircea Sandu. In cazul Craiovei – Ponta a intervenit atragandu-i atentia lui Mircea Sandu asupra cazului Olguta Vasilescu – Craiova. A 2a zi atat primaria Craiova cat si Mititelu au primit loc in divizia B. De domnul Robu nu am auzit sa pomeneasca nimic, lucru ce ma face sa pun la indoiala sustinerea promisa in campanie.

Cand tu ca primar al Timisorei stii ca o sa ai toata lumea de partea ta daca rezolvi problema locului de divizia B altfel decat prin aducerea Recasului, atunci sunt trei variante…..ori nu te sustine nimeni, ori nu-ti pasa de o parte a suporterilor, ori esti cum crede Mircea Sandu 🙂

Noi credem totusi ca nu i-a pasat de ce doream noi si in consecinta ne vedem de drumul nostru. Am vazut ca in Piata Unirii a existat totusi o mobilizare….poate se incearca si la meciuri 🙂 Mai palida decat la mitingurile la care chemam noi lumea in strada…..dar tot e ceva.

Cristi Brancovan a spus: (iulie 26th, 2012 at 12:59 )

Suporterii nu au solicitat niciun leu din bugetul local. Domnul Orza fiind un apropiat al suporterilor, cum a fost si domnul Robu, a speculat momentul si a venit cu o astfel de initiativa, insa o face in nume personal.

SS Poli NU E POLI ! a spus: (iulie 26th, 2012 at 13:21 )

Dle Brancovan,va mai amintiti cumva ce-i puneati sa cante pe tinerii din peluza sud? „vom fi aici, vom fi mereu, cu Timisoara si la bine si la greu(nimic de POLI…)”.Iar acum ati uitat complect, ca un adevarat politician dupa campania electorala! Ba mai mult, improscati cu noroi „proiectul ACS POLI, pe motiv politic! Dar „proiectul POLITIC( taranist cred….pt. ca e un MARE FIISSS din start…), ala cu ASU POLI, care deja e ss poli, spuneti ca e super? Va consider un om destept, de aceea sunt convins ca E IMPOSIBIL sa nu sesizati ca e o MARE MINCIUNA ! Hai sa nu o”mai dam pe dupa cires”: baietii aceeia SUNT STUDENTI, ei nu vor juca in primele 6 etape, ca au sesiune si isi vor amana meciurile! Presupunand ca , la anul vor promova(ceeace le doresc din suflet…), la anul in LIGA „D”(liga lui Lata) nu vor fi admise atatea amanari si atunci ii dati afara si ANGAJATI alti jucatori! Ei se vor intoarce la facultati, vor face O NOUA ECHIPA(caci joaca fotbal DE PLACERE>>>) care VA FI ADEVARATA POLI, probabil ASU POLI, iar voi ss poli veti fi un hibrid politic, ceeace se stie de acum!

SS Poli NU E POLI ! a spus: (iulie 26th, 2012 at 13:25 )

Eu nu va cert ca ati schimbat numele, (caci faceti ce vreti…), dar ati schimbat numele deja PREVENTIV,caci stiti ca nu vetimai fi mult ADEVARATA POLI,caciu adevarata POLI vor fi tot acesti baieti.

Cristi Brancovan a spus: (iulie 26th, 2012 at 13:47 )

Nu am pus eu pe nimeni sa cante….suporterii se manifesta din convingere, nu ca voi organizatiile de tineret ale partidelor politice. Suporterii umpleau pietele din convingere, nu adusi cu autobuzele de pe la tara, ca asa le cere partidul, primarul, seful de la servici etc…

La liga a 5a se poate legitima orice baiat din peluza….probabil ca asta o sa fie, in final, solutia, ca ne asteptam la orice de la voi politicienii. Nu e greu sa cumparati niste oameni la nivelul asta…..doar ca pe noi nu ne puteti cumpara.

SS Poli NU E POLI ! a spus: (iulie 26th, 2012 at 15:53 )

Deci , asta era! Aveati nevoie de o echipa pt. voi si ati gasit solutia deposedand acesti baieti de echipa! Pai, de ce nNU ATI SPUS DE LA INCEPUT ASA, ADICA ADEVARUL ! Ati luat-o pe ocolite,fines, ca voi nu mai suportati compromi8suri, voi vreti cinste si corectitudine, EFTINE POLITICE! Realitatea E CRUDA: aveati NEVOIE DE$ O ECHIPA SI ATI „CONFISCAT-O” IN STIL TIPIC COMUNIST DE LA ASTIA ! Exact ASA S-A INFIINTAT DINAMO IN 1948! S-a confiscat Unirea Tricolor si i s-a schimbat numele in dinamo! Asa,taticu fii sincer, sa inteleaga toti: ati confiscat ASU POLI si ii ziceti ss poli si-i a voastra , jucati cu de-ai vostri, va antrenati cu ai vostri, cu bani luati de Orza de la Primarie! BANI PUBLICI DECI ! Ai vazut ce simplu a fost sa spui adevarul!

@prostu satului a spus: (iulie 26th, 2012 at 23:50 )

Droghi, iar ti-a tras ma-ta pe nas punga de aurolac de ai ajuns sa o arzi singurel pe aici?

fruncea... a spus: (iulie 27th, 2012 at 11:48 )

…ASTA E CEA MAI MARE SURPRIZA PE ZIUA DE AZI…….SS POLI…..VINE DUPA,… NOUA DREAPTA POLI, DRUNK-ERIA POLI,…ETC…NUMAI NISTE GENII CU CIOC SI CU PRIVIRE DE LUCIFER POATE SA INVENTEZE ASA CEVA…..PE ASTIA VAD CA NU AI OPRESTE NIMENI ..BA MAI MULT ISI GASESC SI ACOLITI…..(PUSTANI DE 15 ANI CARE MAZGALESC ORASUL )….. IN FINE TREABA LOR…., SA NU AIBA SURPRIZE…. CAND O SA VINA BENFICA ,SLOVAN LIBERET SAU ALTI DEBITORI SA LE CONFISTE ECHIPAMENTUL ,HABBA DE BERE,..BIERHAUS-UL SAU DARK-UL….SI ALTE CATEVA CARPE PE CARE LE VOPSESC CU PASIUNE ….. IN LEGATURA CU ARTICOLUL …E UN FEL DE SULA IN COASTA…..SAU UN 11 METRII RATAT DE SCHWEINSTEIGER IN FINALA LIGII….

@fruncea a spus: (iulie 27th, 2012 at 11:55 )

sula e in creierul tau care sta degeaba in cap. citeste cu atentie textul si dezbraca-te de haina politica, poate intelegi ceva.

un oarecare a spus: (iulie 27th, 2012 at 17:03 )

IN-CRE-DI-BIL la ce grad de retard mintal pot ajunge unii…caci de indoctrinare politica si spalare pe creier nu mai e vorba, la ce aberatii debiteaza!!

fruncea... a spus: (iulie 28th, 2012 at 00:14 )

sula …e in gura lu ala care nu are loc de mine…..in legatura cu articolu……e mai mult de cat punctat….mingea e la fileu sa o ia cine are coaie…..

radu a spus: (iulie 28th, 2012 at 14:10 )

Bravos,d-le! Ce frumos va injurati pe aici,in loc sa dezbateti civilizat.SSPoli nu e Poli!Vorba aia, a vorbit si Nea Ion, ca si el e om!Dar Iancu-AEK-Bragadiru a fost Poli,mai desteptule?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL. Primarul liberal al comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, afirmă că a colaborat foarte bine în Consiliul Local cu cei doi proaspeţi membri PNL. Ionuţ Stănuşoiu susţine că nu doar PNL va deveni mai puternic în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL
Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara, un eveniment ce a avut loc la Iulius Congress Hall. Deși era de așteptat să fie un moment de unitate pentru alianța PSD-PNL, un gest al lui Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri printre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale
Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în grafic. Peste trei sferturi din lucrări au fost realizate și investiția este planificată pentru finalizare completă în această vară. Constructorul a montat geamurile de mari dimensiuni. Clădirea are două niveluri, parter și etaj, și include spații unde vor studia aproape...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate
Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei de la Consiliul Județean Timiș a depășit un milion de lei. Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ a trecut printr-o importantă modernizare Cu o investiție de peste 1 100.000 lei (TVA inclus), am fost realizate modernizări esențiale pentru a oferi utilizatorilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată
Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
Disputa dintre Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, și Alfred Simonis, contracandidatul său la alegerile locale, pe tema ședinței de guvern de joi de la Timișoara pare să nu mai aibă final. Miercuri, Alin Nica a ieșit public și a acuzat PSD că ar fi amenințat participanții la o dezbatere pe teme de regionalizare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi cere lui Alin Nica să prezinte lista celor care acuză că au fost amenințați de PSD: ”Să depună plângeri la Parchet”
Concursul prin care Florin Răvăşilă, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, a ajuns şef peste jumătate din patrimoniul Tmişoarei a fost anulat în instanţă. Trimis în judecată de DNA pentru şpagă, Răvăşilă a trecut acest concurs fără ca măcar să-şi scrie lucrarea. Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Instanţa a anulat concursul prin care Florin Răvăşilă, omul lui Nicolae Robu, a ajuns stăpân peste patrimoniul Timişoarei
Surpriză în organizarea ședinței de guvern de la Timișoara. Întâlnirea ar putea avea loc în sala Video, aflată la sediul Prefecturii Timiș, și nu la sala Multifuncțională, așa cum se dorea inițial. Scandalul sălilor pentru găzduirea ședinței de guvern programate joi la Timișoara s-ar putea termina cu o surpriză. Discuțiile susținute, mai ales în contradictoriu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Video de la Prefectură ar putea fi gazda ședinței de guvern de la Timișoara
Top