Stirile din ziua: 17 aprilie 2013

Societatea Timisoara: „Tolcea a fost inlaturat la comanda politica”

Societatea Timisoara: „Tolcea a fost inlaturat la comanda politica”

Societatea Timişoara sare în apărarea lui Marcel Tolcea, aproape fostul director al Muzeului de Artă din Timişoara. Numit pe baza prieteniei care îl lega de fostul lider de la CJT, Constantin Ostaficiuc, director la Muzeul de Artă, lui Tolcea i s-a înfundat.

Directorul Judeteanului contrazice Garda de Mediu

Spitalul Clinic de Urgenţă Timişoara a fost sancționat de Garda de Mediu, pentru nerespectarea legislației în ceea ce privește sterilizarea deşeurilor medicale. Conform unui comunicat al Gărzii de Mediu, amenda este de 80.000 de lei. Ciprian Bogdan, directorul SCJUT, spune însă că suma este de opt ori mai mică.

Robu: medicii de la Dermatologie spun „aberatii” si „prostii”

Primarul Nicolae Robu le-a replicat imediat protestatarilor de la Dermatologie. Liberalul le-a transmis că ar trebui să le fie rușine, pentru că, de fapt, nu le pasă de bolnavi și nu vor decât să aibă un loc de muncă… mai aproape de casă. Aproape 100 de medici, asistente și pacienți de la Dermatologie au ieșit, miercuri, în stradă, nefiind de acord cu mutarea într-un fost cămin de nefamiliști.

Cand sindicalistul Negoita il evalueaza cultural pe profesorul Tolcea

Dascălul universitar Marcel Tolcea urmează să părăsească scaunul de director al Muzeului de Artă în cel mai scurt timp, după șase ani de mandat. Evident, îndepărtarea lui are multe conotații politice, la fel cum se întâmplă la mai toate schimbările care au loc la venirea unei noi puteri. Că și USL-ul are propriii intelectuali pe care trebuie să-i răsplătească cu funcții bugetare.

Protest in strada, la Dermatologie

Primarul Nicolae Robu a reușit să scoată în stradă un spital întreg. În jur de 100 persoane, medicii, asistente și angajații ai Clinicii de Dermatologie, au protestat miercuri împotriva mutării spitalului. Ei susțin că relocarea în fostul cămin de nefamiliști de pe strada Ofcea nu se justifică, iar apariția managerului Spitalului Municipal, Octavian Mazilu, n-a făcut decât să inflameze spiritele.

Directia este proasta, vorba mecanicului auto

Îmi și imaginez ce dezamăgit trebuie să fi fost primarul Nicolae Robu când a fost în vizită de lucru pe strada Cloșca din Timișoara, acolo unde o lucrare plătită din fonduri europene e tărăgănată fie de firma executantă, fie de stilul românesc de lucru al muncitorilor firmei, fie din ambele cauze. La fel de prost spune presa că a început și treaba la intersecția de la Michelangelo.

Protest spontan la CFR

Zeci de ceferiști din Timișoara au oprit și ei lucrul miercuri dimineață, după ce au văzut că protestele spontane iau amploare în țară. Oamenii au ieșit în curtea depoului. Ei sunt nemulţumiţii că nu şi-au primit salariile pe luna martie.

apă caldă

Fara apa calda

Colterm anunță că, din cauza unor lucrări efectuate de Aquatim, va întrerupe, miercuri, între orele 9 și 15, furnizarea apei calde de consum şi apei reci hidrofor, la punctul termic PT 10A. Va fi afectată o parte a consumatorilor care locuiesc pe străzile: A. Şaguna, Barbu Ştefănescu Delavrancea, I. Mihalache, P. Iorgovici şi Tiberiu Pop

Programul curateniei de primavara

Echipele Retim vor interveni, miercuri, în campania de curățenie de primăvară în perimetrul str. Sulina (din Calea Șagului în str. Constantin Daniel) – str. Andreescu – str. Muncii – str. Ardealul (din str. Muncii în str. Dâmbovița) – str. Dâmbovița (din str. Ardealul în str. Banatul) – str. Vulturilor (din str. Banatul în Calea Șagului)

Intreruperi de curent

Enel a programat, miercuri, întreruperi de energie electrică, după cum urmează: Timișoara – str. Cosminului, Cozia (p), Piața Hunedoara (p), A. Pumnul, Diaconu Coresi (p), orele 9 – 16; Dumbrăvița – str. Petofi Șandor (p), orele 9 – 11; Jamu Mare (p), Pădureni (p), Ciacova (p), orele 8 – 16.

Top