Stirile din ziua: 24 aprilie 2013

Skaterii i-au dat de gandit primarului Robu

Skaterii i-au dat de gandit primarului Robu

Primarul Nicolae Robu a vrut cel mai tare skatepark din ţară, dar, după discuțiile de miercuri după-amiază, tinerii practicanţi de sporturi extreme l-au pus pe gânduri. Planurile lui nu se prea potrivesc cu ale skaterilor, care i-au prezentat un proiect mult mai complex decât cel la care se gândise el.

sdm

La SDM a venit Iepurasul: „cadou” de un milion de euro de la bugetul local

Face lucrări pe foarte mulți bani, dar este într-o situație financiară dezastruoasă. Firma de construcții a consiliului local, SC Drumuri Municipale (SDM), a primit un cadou de aproape un milion de euro, ca să nu pună definitiv lacătul pe ușă. Culmea este că, în prezent, SDM n-are bani nici măcar să cumpere materiale pentru lucrări precum cea de la Podul Michelangelo!

Zece intrebari in cazul Clinicii de Dermatologie

Consiliul local a decis, în cvasiunanimitate, mutarea Clinicii Universitare de Dermatologie și Venerologie din actualul spațiu aflat în centrul orașului într-o clădire din zona Complexului Studențesc, care a funcționat ca și cămin de nefamiliști în trecut. Decizia s-a luat în ciuda protestelor angajajaților clinicii, care au venit cu mai multe argumente împotriva mutării.

Cornel Samartinean, lasat in ofsaid de colegii din PDL

Exact în ziua în care deputatul PDL Cornel Sămărtinean vorbea în plenul Camerei despre problema mutării Clinicii de Dermatologie, în consiliul local s-a votat acest proiect. Democrat-liberalii s-au pronunțat și ei în favoarea mutării. Sămărtinean este președinte al PDL Timișoara, fapt care ar trebui să-i confere o anumită autoritate asupra colegilor din CL, lucru care nu s-a observat ieri.

„Naratiunea de a fi”, la Cartea de Nisip

Sunteți invitați la cafeneaua Cartea de Nisip, pentru a vă bucura de un dialog excepțional, un ritual prelung de seducție, în compania lui Robert Șerban și a lui Șerban Foarță. Lansarea cărții „Naratiunea de a fi” se va bucura și de comentariile prețioase ale invitaților speciali Radu Paraschivescu și Marcel Tolcea.

„Mai binele” primarului Robu a lasat un gust amar medicilor de la Dermatologie

Profesorul Caius Solovan și primarul Nicolae Robu s-au întâlnit, marți, la ședința CL care a consfințit mutarea Clinicii de Dermatologie. Între cei doi a avut loc un adevărat dialog al surzilor, pentru că, așa cum anunțase, edilul șef nu a ținut cont de argumentele medicilor. Mutarea s-a votat, fără să se știe cât vor scoate de la bugetul local lucrările de amenajare.

Agricultorii, chemati sa incheie contracte pentru namol

Nămolul de epurare este cel mai bun îngrășământ organic pentru sol. Mai bun decât tradiționalul îngrășământ de grajd, iar comparativ cu cel mai popular îngrășământ chimic (dă plantelor randament dublu. În plus, e gratis. Agricultorii din județul Timiș renunță la îngrășământul chimic pentru nămol rezultat în urma procesului de epurare a apei în cea mai modernă stație din țară.

Curios vizavi de brandING

Fără pic de stupoare, aș dori să vă informez că termenul de branding provine din zootehnie, de la fermierii care își însemnau vitele pentru a le deosebi de ale celorlalți. Acțiunea se făcea cu un fier roșu încins și reprezenta monograma proprietarului. Secole mai târziu monogramele au devenit etichete, nume și, ulterior, corporații, deci branduri.

Intreruperi de curent

Enel a programat, miercuri, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Cosminului (p), Cozia (p), Piața Hunedoara (p), Piața Axente Sever, C. Ladislau, Diaconu Coresi, orele 9 – 16; Seceani (p), orele 9 – 16; Deta (SC RO-LAS-NEM SRL), orele 8 – 16.

Top