Stirile din ziua: 11 aprilie 2013

Ce nu stie omul care le stie pe toate

Liberalul Viorel Coifan avea o vorbă. Avea el mai multe, dar într-un interviu apărut anul trecut în Ziua de Vest a dat o definiție pe cât de populară pe-atât de interesantă conceptului de city manager sau administratorul public, cum este denumirea din legislația română. Întrebat de ce ne mai trebuie și city manager în organigrama unei primării, Coifan a explicat. „Oricine poate ajunge primar”.

Prima reactie oficiala: un deputat de Timis nu vrea gaze de sist

A apărut primul parlamentar de Timiș care se opune oficial exploatării gazelor de șist. Dorel Covaci (PSD) solicită revocarea hotărârii de guvern referitoare la acest tip de exploatare, în cazul orașului Buziaș. Săptămâna trecută, câteva sute de persoane au protestat, în Timiș, împotriva acestui gen de afacere.

„Kinomatograf” continua cu „Almanya”

Centrul Cultural German Timişoara continuă seria „Kinomatograf”, cu filmul „Almanya – Willkommen in Deutschland”, în regia lui Yasemin Samdereli. Aceasta este o contribuție minunată privind dezbaterea actuală a integrării imigranţilor în Germania, implementată de două femei tinere care au îndrăznit să aducă propriile lor experiențe în această poveste.

Zeci de mii de euro bani negri, confiscati de la o casa de schimb valutar

30.000 de euro au fost confiscaţi, miercuri seara, de la o casă de schimb valutar din Timişoara de comisarii Gărzii Financiare, în urma unui control la mai multe societăți de profil din oraş. A fost verificată legalitatea tranzacţiilor efectuate, iar patronii nu aveau documente fiscale care să ateste provenienţa banilor.

Se cauta 100 de coristi!

Asociaţia Culturală TGP pregăteşte o nouă ediţie Timişoara Gospel Project. Proiectul constă într-un maraton de repetiţii zilnice şi se finalizează anul acesta în premieră cu două concerte, în 8 şi 9 iunie. Ambele evenimente sunt în beneficiul Centrului de Îngrijire Paliativă „Casa Milostivirii Divine” şi vor avea loc în sala Filarmonicii Banatul.

Programul curateniei de primavara

Echipele Retim acționează, joi, în timpul acțiunii de curățenie de primăvară, în perimetru str. Bârzava – str. Casian Munteanu – rambleu CFR – str. Tazlău – str. Mircea cel Bătrân (din str. Tazlău în str. Livezilor) – str. Livezilor (din str. Mircea cel Bătrân în str. Manole) – str. Madona – Calea Bogdăneștilor (din str.

Intreruperi de curent

Enel a programat, joi, întreruperi de energie electrică după cum urmează: Timișoara – str. Bârzava (p), Cosmonauților (p), Lisabona (p), orele 9 – 17; Uliuc, Barna, orele 9 – 17; Sânnicolau Mare (str. Cloșca, Oituz), orele 9 – 14; Dolat (p), Nițchidorf (p), orele 8 – 16.

Top