Stirile din ziua: 23 aprilie 2013

Terasele din Piata Unirii vor functiona provizoriu din cauza „sisturilor”

Proprietarii de terase care şi-au achitat datoriile pe anul trecut până la 31 martie 2013 îşi pot prelungi contractele. Plata se va face în avans pe o lună, iar în cazul în care încep lucrările în Piaţa Unirii, vor primi banii înapoi. Ioan Cojocari le-a explicat consilerilor locali că nu se poate altfel, din cauza… „șisturilor”!

Sindicalistii din Primaria Timisoara protesteaza la prefectura

Sindicaliștii din Primăria Timișoara și din serviciile publice din subordinea consiliului local vor picheta, joi, Prefectura de Timiș. Sindicaliștii afiliați la CNS „Cartel Alfa” acuză guvernul că tergiversează modificarea Legii dialogului social, modificare cerută de mai multe confederații sindicale și patronale, la nivel național.

Pofta lui Robu s-a implinit: Dermatologia se muta

Clinica de Dermatologie se mută din centrul orașului. Consiliul Local Timișoara a votat, marți, în favoarea acestei decizii, care nu se știe când va fi pusă în practică. Clădirea din Complexul Studențesc trebuie renovată și nu se cunosc nici costurile și nici data la care lucrările ar putea fi gata.

Scandalul de la Clinica de Dermatologie a ajuns in parlament

Deputatul PDL Cornel Sămărtinean a susținut, marți, o declarație politică în plenul Camerei, având drept subiect Clinica de Dermatologie și Venerologie. Primarul Nicolae Robu intenționează să mute unitatea spitalicească, în pofida revoltei angajaților, în frunte cu directorul Caius Solovan.

Haosul din zona Michelangelo e controlat de specialisti

Specialiştii în trafic n-au găsit o soluție mai bună pentru devierea traficului în zona Michelangelo. Ruta ocolitoare pe Bulevardul Sudului, anunțată pentru 1 aprilie, va fi dată în folosinţă la începutul săptămânii viitoare. Între timp, șoferii stau în trafic zeci de minute, iar cozile au devenit interminabile. Primarul Nicolae Robu le recomandă să evite zona.

Caius Solovan, despre Robu: „Cam asa proceda si Ion Iliescu”

Profesorul Caius Solovan îl compară pe Nicolae Robu cu… Ion Iliescu! Șeful Clinicii de Dermatologie crede că atitudinea liberalului, care nu dorește să discute față în față cu medicii pe care îi vrea plecați din centrul orașului, e similară celei afișate de fostul președinte în timpul manifestațiilor din anii ’90.

ANI ar putea deschide usa catre fotoliul lui Nicolae Robu

În 28 mai, primarul Nicolae Robu are un nou termen la Înalta Curte de Casație și Justiție, în procesul pe care îl are cu Agenția Națională de Integritate, pe motiv de incompatibilitate. Chiar dacă, mai mult ca probabil, nu se va ajunge până la o destituire, în zona partidelor politice, dar nu numai, se fac tot felul de calcule privind posibilitatea ca, totuși, scaunul de primar să ajungă vacant.

Sfantu Gheorghe

Sf. Gheorghe, purtatorul de biruinta

În fiecare an, la 23 aprilie, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință. În tradiția populară, Sfântul Gheorghe este cunoscut sub numele de Sân-George. Este considerat zeul vegetației, protector al naturii înverzite, al vitelor și al oilor.

Top